• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu
Tiesa sagatavo un publicē paziņojumu ar aicinājumu ierasties tiesā procesa dalībnieku, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma. Aicinājuma saturs ir atbilstošs tiesas pavēstes saturam. Tiesa var izskatīt lietu bez atbildētāja piedalīšanās, ja pagājis ne mazāk kā viens mēnesis no aicinājuma publikācijas dienas oficiālajā izdevumā. Ja lieta tiek izskatīta rakstveida procesā, savlaicīgi lietas dalībniekam, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma, paziņo datumu, kad lēmuma norakstu varēs saņemt tiesas kancelejā.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2022/55.UT5): uzaicinājums uz tiesu. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2022., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/op/2022/55.UT5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinājumi uz tiesu

Rīgas rajona tiesas (Siguldā) izskatīšanā atrodas SIA "Intrum Latvia" pieteikums par puses aizstāšanu lietā Nr.C35083409, AS "Swedbank" (iepriekš Danske Bank AS) prasībā pret atbildētāju Ivetu Buģi par parāda piedziņu...

Vēl šajā numurā

18.03.2022., Nr. 55

OP 2022/55.UT5
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 43 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Uzaicinājums uz tiesu

Uzaicinājums uz tiesu

Vidzemes rajona tiesa (Cēsīs) saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu paziņo atbildētājam AINĀRAM ŠĶUDĪTIM (turpmāk - atbildētājs), kura pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Cimzes iela 27, Valka, Valkas novads, LV-4701, ka civillieta Nr.C71138222 (C-1382-22/21) "Latvijas Mobilais Telefons" SIA vienkāršotās procedūras prasībā pret Aināru Šķudīti par parāda piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā. Tiesa informē, ka lietu izskatīs Vidzemes rajona tiesas (Cēsīs) tiesnese Daina Ročāne. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20. pantu atbildētājam ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesei līdz lietas izskatīšanas uzsākšanai uz Civilprocesa likuma 19. panta pirmajā daļā minētajiem pamatiem.

Tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta noteikumiem izskaidro atbildētāja procesuālās tiesības un pienākumus rakstveida procesā. Saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem atbildētājam ir tiesības pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību (Civilprocesa likums 74. pants), celt pretprasību paskaidrojuma sniegšanai noteiktajā termiņā - 30 dienu laikā no prasības pieteikuma izsniegšanas dienas, iepazīties ar lietas materiāliem un izgatavot to atvasinājumus, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu, pārsūdzēt tiesas spriedumu apelācijas kārtībā, ja tiesas spriedums tiks sastādīts atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, saņemt tiesas spriedumu, izmanot citas procesuālās tiesības, kuras piešķirtas ar likumu.

Minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, atbildētājam ir tiesības izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika, tas ir, līdz 2022. gada 22.aprīlim. Saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem atbildētājam ir pienākums atbildēt tiesneša noteiktajos termiņos uz viņa pieprasījumiem, iesniegt rakstveida paskaidrojumus un nepieciešamos pierādījumus, pierādīt savu iebildumu pamatotību, izpildīt citus procesuālos pienākumus, kuri uzlikti saskaņā ar Civilprocesa likuma normām. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 148. panta 13. daļas noteikumiem tiesa informē, ka atbildētājam ir tiesības pušu strīda atrisināšanā izmantot mediāciju.

Izskatot lietu (bez lietas dalībnieku piedalīšanās), tiesa atbilstoši Civilprocesa likuma 194. panta pirmās daļas noteikumiem sastādīs saīsinātu spriedumu saskaņā ar Civilprocesa likuma 193. panta prasībām, izņemot aprakstošo daļu, kurā norādīs tikai prasības priekšmetu, normatīvos aktus, pēc kuriem vadījies lietas dalībnieks, kā arī prasījumu, un motīvu daļu, kurā norādīs tikai normatīvos aktus, pēc kuriem vadījusies tiesa.

Lietā pieņemtā saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā (www.manas.tiesas.lv/ sadaļā "Manas lietas", autorizācija https://manas.tiesas.lv/eTiesasMvc/lv/Account/Login) 2022. gada 29.aprīlī, kas uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu.

Ja tehnisku iemeslu dēļ spriedumu sastādīšanas datumā nebūs iespējams pievienot tiešsaistes sistēmā, spriedums tajā pašā datumā būs pieejams tiesas kancelejā.

Par sprieduma sastādīšanas datumu šādā gadījumā uzskatāms datums, kad spriedums ir pieejams tiešsaistes sistēmā.

Tiesa pieņemtā saīsinātā sprieduma norakstu atbildētājam nosūtīs ar pasta sūtījumu vai elektroniski tikai pēc atbildētāja attiecīga rakstveida lūguma saņemšanas.

Spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam (ievaddaļa, aprakstošā daļa, motīvu daļa un rezolutīvā daļa), tiesa sastādīs gadījumā, ja kāda no pusēm lietā iesniegs sprieduma sastādīšanas lūgumu. Sprieduma sastādīšanas lūgumu ir tiesības iesniegt tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas - 2022. gada 29.aprīļa līdz 2022. gada 9.maijam pulksten 18.00.

Sprieduma sastādīšanas lūgums, kas iesniegts pēc termiņa beigām, netiks pieņemts un tiks atdots iesniedzējam. Lēmums par atteikšanos pieņemt sprieduma sastādīšanas lūgumu nav pārsūdzams.

Saīsinātais spriedums atbilstoši Civilprocesa likuma 250.27 panta pirmās daļas noteikumiem stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad beidzies termiņš sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!