• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mārupes novada domes 2022. gada 26. oktobra saistošie noteikumi Nr. 44/2022 "Kārtība, kādā Mārupes novada pašvaldība līdzfinansē citu pašvaldību dibināto izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības akreditētu programmu apguvi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2022., Nr. 220 https://www.vestnesis.lv/op/2022/220.39

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mārupes novada domes saistošie noteikumi Nr. 45/2022

Grozījumi Mārupes novada pašvaldības domes 2021. gada 29. septembra saistošajos noteikumos Nr. 16/2021 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Mārupes novadā"

Vēl šajā numurā

11.11.2022., Nr. 220

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Mārupes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 44/2022

Pieņemts: 26.10.2022.

OP numurs: 2022/220.39

2022/220.39
RĪKI

Mārupes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Mārupes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 44/2022

Mārupē 2022. gada 26. oktobrī

Kārtība, kādā Mārupes novada pašvaldība līdzfinansē citu pašvaldību dibināto izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības akreditētu programmu apguvi

Apstiprināti ar Mārupes novada pašvaldības domes
2022. gada 26. oktobra lēmumu Nr. 26 (sēdes prot. Nr. 21)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek noteikta Mārupes novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) līdzfinansējuma maksa (turpmāk – pašvaldības līdzfinansējums) par profesionālās ievirzes izglītības akreditētu programmas apguvi citu pašvaldību dibinātajās izglītības iestādēs (turpmāk – izglītības iestāde).

2. Pašvaldības līdzfinansējumu ir tiesības saņemt izglītojamam, kura dzīvesvieta profesionālās ievirzes akreditētas izglītības programmas apguves laikā ir deklarēta Pašvaldības administratīvajā teritorijā.

II. Līdzfinansējuma maksas apmērs, piešķiršanas un izmaksas kārtība

3. Pašvaldība sedz izglītojamā likumisko pārstāvju līdzfinansējumu 100 % apmērā mēnesī, par katru izglītības iestādes īstenoto profesionālās ievirzes akreditētas programmas apguvi, ja izglītojamais atbilst vienam no šādiem apstākļiem:

3.1. izglītojamam noteikta invaliditāte;

3.2. izglītojamais ir bez vecāku gādības palicis bērns;

3.3. izglītojamais ir daudzbērnu ģimenes bērns, un attiecīgajai ģimenei piešķirts Latvijas Goda ģimenes statuss un izsniegta 3+ Ģimenes karte;

3.4. izglītojamais ir no ģimenes, kurai ar Mārupes novada Sociālā dienesta lēmumu piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss, laikā uz kuru tas piešķirts.

4. Ja uz izglītojamo nav attiecināms neviens no šo saistošo noteikumu 3. punktā minētajiem apstākļiem, un izglītojamā likumiskā pārstāvja līdzfinansējuma maksai par profesionālās ievirzes akreditētas programmas apguvi izglītības iestādē noteikts koeficients, Pašvaldība sedz līdzfinansējuma maksas palielinājumu atbilstoši iepriekš minētajam koeficientam.

5. Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu, izglītojamā likumiskais pārstāvis ne biežāk kā divas reizes kalendāra gadā (par periodu no 1. janvāra līdz 31. maijam un no 1. jūnija līdz 31. decembrim) iesniedz Mārupes novada Izglītības pārvaldē (turpmāk – Izglītības pārvalde) iesniegumu (turpmāk – iesniegums), saskaņā ar šo saistošo noteikumu 1. pielikumu, kurā norāda:

5.1. izglītojamā vārdu, uzvārdu, personas kodu;

5.2. profesionālās ievirzes izglītības iestādi un akreditētu programmu, kuru izglītojamais apgūst;

5.3. norēķinu kontu uz kuru veicama pašvaldības līdzfinansējuma izmaksa.

6. Iesniegumam pievieno izglītības iestādes izrakstītus rēķinus un maksājumu apliecinošus dokumentus, un dokumentus, kas apliecina pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas tiesisko pamatojumu (invaliditātes apliecība, 3+ ģimenes karte, u.c.), ja tie jau neatrodas Pašvaldības rīcībā. Ja viens izglītojamais vienā izglītības iestādē apgūst vairākas profesionālās ievirzes akreditētas izglītības programmas, izglītības iestādes rēķinā jānorāda likumiskā pārstāvja līdzfinansējuma apmērs par katru akreditētu izglītības programmu atsevišķi. Ja likumiskais pārstāvis līdzfinansējumu maksā par vairākiem izglītojamiem, izglītības iestādes rēķinā jānorāda līdzfinansējuma apmērs par katru izglītojamo atsevišķi.

7. Izglītības pārvalde, lai izvērtētu iesniegumu, pārbauda datus, kas nepieciešami šo saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai, izmantojot Pašvaldības rīcībā esošo informāciju, Pašvaldības un valsts reģistros pieejamo informāciju.

8. Lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt, pieņem Izglītības pārvaldes vadītājs.

9. Lēmumu par atteikumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu pieņem, ja izglītojamais neatbilst šo saistošo noteikumu noteiktajām prasībām vai profesionālās ievirzes izglītības programma nav akreditēta.

10. Pašvaldības līdzfinansējumu izmaksā 30 (trīsdesmit) kalendāra dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas, pārskaitot to uz izglītojamā likumiskā pārstāvja iesniegumā norādīto kredītiestādes norēķinu kontu, no izmaksājamās summas ieturot iedzīvotāju ienākumu nodokli normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un apmērā.

11. Ja pieņemts lēmums par atteikumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu, Izglītības pārvaldes vadītājs Paziņošanas likumā noteiktajā kārtībā paziņo to izglītojamā likumiskajam pārstāvim.

III. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

12. Izglītības pārvaldes vadītāja lēmumu var apstrīdēt Pašvaldības domē.

13. Pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

IV. Noslēguma jautājumi

14. Saistošie noteikumi tiek publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

15. Saistošajos noteikumos noteiktā pašvaldības līdzfinansējums piemērojams sākot ar 2022./2023. mācība gada sākumu.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

 

Pielikums Nr. 1
Mārupes novada pašvaldības domes 2022. gada 26. oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr. 44/2022 "Kārtība, kādā Mārupes novada
pašvaldība līdzfinansē citu pašvaldību dibināto izglītības iestāžu
profesionālās ievirzes izglītības akreditētu programmu apguvi"
 

MĀRUPES NOVADA IZGLĪTĪBAS PĀRVALDEI

 
     
   

Iesniedzēja vārds, uzvārds

     
   

personas kods

     
   

dzīvesvieta

     
   

e-pasts

     
   

Tālr. Nr.

IESNIEGUMS

1. Ziņas par izglītojamo:

1.1.  
Vārds, uzvārds, personas kods, deklarētās dzīvesvietas adrese
1.2.  
Profesionālās ievirzes izglītības iestāde
1.3.  
Profesionālās ievirzes programma, kuru izglītojamais apgūst

2. Izglītojamais atbilst vienam no šādiem apstākļiem:
(atzīmēt, ja atbilst)

izglītojamam noteikta invaliditāte

izglītojamais ir bez vecāku gādības palicis bērns

izglītojamais ir daudzbērnu ģimenes bērns, un attiecīgajai ģimenei piešķirts Latvijas Goda ģimenes statuss un izsniegta 3+Ģimenes karte

izglītojamais ir no ģimenes, kurai ar Mārupes novada Sociālā dienesta lēmumu piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss

 
Norādīt dokumentu, kas apliecina šī pielikuma 2. punktā kāda no atzīmētajiem apstākļiem tiesisko pamatojumu (invaliditātes apliecība, 3+Ģimenes karte, u.c.)

3. Piešķirto pašvaldības līdzfinansējumu lūdzu pārskaitīt:
(norādīt saņēmēja rekvizītus)

4. Pielikumā pievienotie dokumenti (profesionālās izglītības iestādes izrakstīti rēķini, to apmaksas apliecinoši dokumenti, Dokumenti, kas apliecina šī pielikuma 2. punktā kāda no atzīmētajiem apstākļiem tiesisko pamatojumu (invaliditātes apliecība, 3+Ģimenes karte, u.c.)):

4.1. ____________________________________;

4.2. ____________________________________.

Atļauju apstrādāt savus un izglītojamā personas datus, kas nepieciešami lēmuma pieņemšanai par pašvaldības līdzmaksājuma piešķiršanu, izmantojot Pašvaldības rīcībā esošo informāciju, Pašvaldības un valsts reģistros pieejamo informāciju.

Paraksts

/Atšifrējums/

 

Saistošo noteikumu Nr. 44/2022 "Kārtība, kādā Mārupes novada pašvaldība līdzfinansē citu pašvaldību dibināto izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības akreditētu programmu apguvi"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz Rīgas domes 2022. gada 24. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 149 "Grozījums Rīgas domes 2012. gada 2. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs"" Mārupes novada pašvaldībā saņemta, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Finanšu pārvaldes 2022. gada 9. septembra vēstule Nr. DIKS-22-1601-nd par savstarpēji 10.12.2021. noslēgtā līguma "Par norēķinu kārtību par Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem par profesionālās ievirzes izglītības programmu nodrošināšanu" laušanu, kā arī pievienots vienošanās projekts.

Ņemot vērā iepriekš minēto, izstrādāti Mārupes novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 44/2022 "Kārtība, kādā Mārupes novada pašvaldība līdzfinansē citu pašvaldību dibināto izglītības iestāžu profesionālās ievirzes izglītības akreditētu programmu apguvi".

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek noteikta Mārupes novada pašvaldības līdzfinansējuma maksa par profesionālās ievirzes izglītības akreditētu programmas apguvi citu pašvaldību dibinātajās izglītības iestādēs.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Mārupes novada pašvaldība (gan Mārupes novada dome, gan Babītes novada pašvaldība) līdz šim līdzfinansēja skolēnus, kuri Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs apguva profesionālās pilnveides izglītības programmas, ņemot vērā Rīgas valstspilsētas praksi piemērot dubulto samaksu citās pašvaldībās deklarētiem bērniem. Ņemot vērā gan pieaugošo bērnu skaitu, gan izglītības pakalpojuma cenas pieaugumu, līdzfinansējuma apmēram ir pieaugoša tendence, 2021. gadā transferts Rīgas pašvaldībai profesionālās ievirzes programmu apguvei bija 43 106 EUR apmērā. 2022. gada plāns 57 000 EUR, faktiskā izpilde 55 878 EUR. Veicot aprēķinus saskaņā ar Izglītības pārvaldes sniegto statistiku 2023. gadam profesionālā ievirzes programmu apgūst 422 bērni (dati uz 2022. gada 1. martu), pašvaldības finansējums nepieciešams 64 726 EUR apmērā. Aprēķinā ņemts vērā Rīgas pašvaldības apstiprinātais cenrādis no 2023. gada 1. janvāra un programmas īstenošanas periods.

Noteikumu ietekme uz pašvaldības 2022. gada budžetu nav paredzama. Pašvaldības līdzfinansējums saskaņā ar noteikumiem tiks izmaksāts ar 2023. gada janvāri.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Izglītības pārvaldes vadītāja lēmumu var apstrīdēt Mārupes novada pašvaldības domē.

Mārupes novada pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav paredzētas.

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Ence

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!