• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Talsu novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Talsu novada domes 2022. gada 29. septembra saistošie noteikumi Nr. 25 "Par Talsu novada pašvaldības domes 2010. gada 29. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 16 "Par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.10.2022., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/op/2022/202.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

18.10.2022., Nr. 202

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Talsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 25

Pieņemts: 29.09.2022.

OP numurs: 2022/202.7

2022/202.7
RĪKI

Talsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 25

Talsos 2022. gada 29. septembrī (prot. Nr. 20, 18. p., lēmums Nr. 422)

Par Talsu novada pašvaldības domes 2010. gada 29. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 16 "Par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Atzīt par spēku zaudējušiem Talsu novada pašvaldības domes 2010. gada 29. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 16 "Par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai".

Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks
tautsaimniecības jautājumos A. Astrātovs

 

Paskaidrojuma raksts
Talsu novada pašvaldības domes 2022. gada 29. septembra saistošajiem noteikumiem Nr. 25 "Par Talsu novada pašvaldības domes 2010. gada 29. aprīļa saistošo noteikumu Nr. 16 "Par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai" atzīšanu par spēku zaudējušiem"

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi atzīst par spēku zaudējušiem Talsu novada pašvaldības domes 2010. gada 29. aprīļa saistošos noteikumus Nr. 16 "Par pašvaldības galvojumu studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 16).

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saistošie noteikumi Nr. 16 nosaka kārtību, kādā Talsu novada pašvaldība sniedz galvojumu par tām parāda saistībām, ko studējošās personas uzņemas studiju kredīta un studējošā kredīta saņemšanai no kredītiestādes.

Saistošie noteikumi Nr. 16 cita starpā izdoti uz Ministru kabineta 2001. gada 29. maija noteikumu Nr. 220 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu" 13. punkta pamata. Minētais punkts noteica: "Kredītiestāde izsniedz studējošajam kredītu pēc tam, kad ir saņemts fiziskās personas vai pašvaldības galvojums, kā arī valsts galvojums."

Saskaņā ar Ministru kabineta 2020. gada 21. aprīļa noteikumu Nr. 231 "Noteikumi par studiju un studējošo kreditēšanu studijām Latvijā no kredītiestāžu līdzekļiem, kas garantēti no valsts budžeta un starptautisko finanšu institūciju līdzekļiem" 56.2. apakšpunktu Ministru kabineta 2001. gada 29. maija noteikumi Nr. 220 "Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu" atzīti par spēku zaudējušiem.

Iepriekš minētais nozīmē, ka valsts noteiktais regulējums ir mainījies, tajā skaitā, vairs nav paredzēts, ka studējošajam nepieciešams pašvaldības galvojums, lai saņemtu studiju vai studējošā kredītu. Saskaņā ar minētajiem Ministru kabineta noteikumiem, kā arī Augstskolu likuma 79. pantu studiju un studējošo kredīti tiek garantēti no valsts budžeta.

Ņemot vērā minēto, secināms, ka Saistošie noteikumi Nr. 16 atzīstami par spēku zaudējušiem.

Papildus atzīmējams, ka līdz šim pieņemtie lēmumi saistībā ar galvojumu sniegšanu un uz šo lēmumu pamata noslēgtie līgumi spēku nezaudē un netiek ietekmēti, jo pieņemti un noslēgti saskaņā ar tā brīža normatīvajiem aktiem.

Papildus atzīmējams, ka saskaņā ar Talsu novada pašvaldības domes 2021. gada 26. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. 16 "Par Talsu novada pašvaldības stipendiju piešķiršanu" Talsu novada pašvaldība piešķir un izmaksā stipendijas – tas nozīmē, ka Talsu novada pašvaldība turpina sniegt atbalstu augstākās izglītības iegūšanā.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks
tautsaimniecības jautājumos A. Astrātovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!