• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošie noteikumi Nr. 25 "Par interešu un pieaugušo izglītības programmu licencēšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2022., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/op/2022/130.36

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 27

Jēkabpils novada Radžu ūdenskrātuves licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību nolikums

Vēl šajā numurā

08.07.2022., Nr. 130

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Cēsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 25

Pieņemts: 16.06.2022.

OP numurs: 2022/130.36

2022/130.36
RĪKI

Cēsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 3 Visi

Cēsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 25

Cēsīs 2022. gada 16. jūnijā

Par interešu un pieaugušo izglītības programmu licencēšanu

APSTIPRINĀTI
ar Cēsu novada domes
16.06.2022. lēmumu Nr. 343

Izdoti saskaņā ar likuma Izglītības likuma 17. panta trešās daļas
16. punktu, 46. panta piekto daļu un 47. panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Cēsu novada pašvaldība izsniedz un anulē licenci interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai, kā arī kārtību, kādā pagarina licences derīguma termiņu.

2. Licenci interešu izglītības programmu īstenošanai (paraugs 1. pielikumā) un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai (paraugs 2. pielikumā) izsniedz Cēsu novada pašvaldības Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija (turpmāk tekstā – Komisija).

3. Komisijas sastāvu apstiprina Cēsu novada dome un tā darbojas saskaņā ar Cēsu novada domes apstiprinātu nolikumu. Komisijai adresētie iesniegumi un dokumenti iesniedzami Cēsu novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā. Komisijas piešķirtās licences tiek izsniegtas Cēsu novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centrā.

II. Licences saņemšanas kārtība

4. Lai saņemtu licenci interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai, licences pieprasītājs – juridiska persona Komisijai iesniedz:

4.1. noteikta parauga iesniegumu (paraugs 3. pielikumā);

4.2. informāciju, kur tiks īstenota licencējamā programma;

4.3. licencējamo programmu;

4.4. programmas apguvi apliecinošā dokumenta paraugu, kurā norādīts licences izsniedzēja pilns nosaukums un paredzēta vieta licences numuram, gadījumos, kad īstenos pieaugušo neformālās izglītības programmu.

5. Lai saņemtu licenci interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai, licences pieprasītājs – fiziska persona Komisijai iesniedz:

5.1. noteikta parauga iesniegumu (paraugs 4. pielikumā);

5.2. informāciju, kur tiks īstenota licencējamā programma;

5.3. licencējamo programmu;

5.4. programmas apguvi apliecinošā dokumenta paraugu, kurā norādīts licences izsniedzēja pilns nosaukums un paredzēta vieta licences numuram, gadījumos, kad īstenos pieaugušo neformālās izglītības programmu.

6. Licencējamā programma sastāv no:

6.1. programmas mērķa formulējuma;

6.2. programmas uzdevumiem;

6.3. programmas ilguma stundās ( līdz 160 akadēmiskajām stundām);

6.4. plānoto rezultātu apraksta;

6.5. izglītības satura apraksta;

6.6. programmas īstenošanas plāna;

6.7. programmas īstenošanai nepieciešamā personāla saraksta, pievienojot lektora vai trenera parakstītu pedagoģiskās un iesniegtās programmas īstenošanai nepieciešamās papildizglītības apliecinošo dokumentu kopijas (dokumentu kopijas iesniedzamas gadījumā, ja pašvaldība tās objektīvu iemeslu dēļ nevar iegūt pati).

7. Komisijai ir tiesības pieprasīt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences piešķiršanai. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, Komisija atliek jautājuma izskatīšanu un informē par to licences pieprasītāju, 3 darba dienu laikā pēc Komisijas sēdes, nosūtot vēstuli licences pieprasītājam. Jautājums tiek izskatīts pēc tam, kad saņemta pieprasītā informācija vai dokumenti.

8. Komisijas sēdes tiek sasauktas pēc nepieciešamības. Komisija izskata dokumentus un pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu izsniegt licenci. Par licences izsniegšanas atteikumu licences pieprasītājs tiek informēts 3 darba dienu laikā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas.

9. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, ja:

9.1. iesniegtie dokumenti neatbilst izglītības jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;

9.2. materiāli tehniskā bāze, pedagoģiskie darbinieki un finansiālie resursi nenodrošina programmu īstenošanu;

9.3. sniegtas nepatiesas ziņas;

9.4. licencējamā programma neatbilst interešu un pieaugušo neformālās izglītības kritērijiem;

9.5. nav iesniegti visi šo saistošo noteikumu 4., 5. un 6. punktā minētie dokumenti vai iesniegtie dokumenti nav noformēti atbilstoši norādītajām prasībām.

10. Ja Komisija pieņem lēmumu atteikt programmas licencēšanu, pēc Komisijas lēmumā norādīto trūkumu novēršanas licences pieprasītājs ir tiesīgs atkārtoti iesniegt iesniegumu attiecīgās programmas īstenošanai.

11. Licenci paraksta Komisijas vadītājs.

12. Licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad Komisija ir pieņēmusi lēmumu par licences izsniegšanu.

13. Licenci tās pieprasītājam izsniedz 3 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas dienas.

14. Licences nozaudēšanas gadījumā Komisija pēc licences pieprasītāja iesnieguma saņemšanas izsniedz pieprasītās licences dublikātu, uz kura ir atzīme "Dublikāts".

15. Ja dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai, ir izdarīti grozījumi, licences īpašnieks paziņo par to Komisijai ne vēlāk kā mēnesi pēc attiecīgo grozījumu izdarīšanas, iesniedzot attiecīgā dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus).

III. Licences derīguma termiņa pagarināšanas kārtība

16. Komisija lēmumu par licences derīguma termiņa pagarināšanu pieņem, ja licences īpašnieks iesniedz iesniegumu ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms licences derīguma termiņa beigām.

17. Licences derīguma termiņu var pagarināt uz diviem gadiem.

18. Iesniegumam par licences derīguma termiņa pagarināšanu pievieno:

18.1. izsniegtās licences kopiju;

18.2. dokumenta kopiju (uzrādot oriģinālu), kas apliecina nodrošinājumu ar vietu un telpām licencējamās programmas īstenošanai (dokumentu kopijas iesniedzamas gadījumā, ja pašvaldība tās objektīvu iemeslu dēļ nevar iegūt pati);

18.3. izziņu par izmaiņām programmas īstenošanas materiāli tehniskajā bāzē;

18.4. izziņu par izmaiņām programmas īstenošanai nepieciešamā personāla sarakstā, programmu, kā arī pedagoģisko vai trenera izglītību apliecinoša dokumenta valsts valodā kopija, vai notariāli apstiprināta tulkojuma kopiju.

19. Komisijai ir tiesības pieprasīt licences pieprasītājam iesniegt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences derīguma termiņa pagarināšanai.

20. Komisija pieņem lēmumu par licences derīguma termiņa pagarināšanu vai atteikumu pagarināt licences derīguma termiņu mēneša laikā pēc iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

IV. Licences anulēšanas kārtība

21. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par licences anulēšanu, ja:

21.1. licences īpašnieks gada laikā pēc tās saņemšanas nav uzsācis īstenot licencēto interešu vai pieaugušo neformālās izglītības programmu;

21.2. licencētās interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmas īstenošanā konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi;

21.3. materiāli tehniskā bāze, pedagoģiskie darbinieki un finansiālie resursi nenodrošina kvalitatīvu programmas īstenošanu;

21.4. ir iesniegtas nepatiesas ziņas;

21.5. juridiskā persona tiek likvidēta.

22. Par licences anulēšanu programmas īstenotājs tiek informēts rakstveidā 3 darba dienu laikā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas. Ja licence tiek anulēta, tās īpašniekam jāpārtrauc licencē norādītās programmas īstenošana normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

23. Informācija par interešu vai pieaugušo neformālās izglītības programmas licences anulēšanu tiek ievietota Cēsu novada pašvaldības mājaslapā 3 darba dienu laikā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas, un par to tiek informētas iestādes, kuras veic kontroles funkcijas.

V. Licences izsniegšanas kārtība

24. Licenci izsniedz uz diviem gadiem. Licences derīguma termiņš nedrīkst pārsniegt dokumenta, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu un telpām licencējamās programmas īstenošanai, derīguma termiņu.

25. Licenci izsniedz licences pieprasītājam vai tā pilnvarotajai personai.

VI. Noslēguma jautājumi

26. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušiem:

26.1. Cēsu novada domes 2019. gada 28. februāra saistošos noteikumus Nr. 4 "Par interešu un pieaugušo izglītības programmu licencēšanu";

26.2. Pārgaujas novada domes 2012. gada 23. augusta (protokols Nr. 8, § 22) saistošos noteikumus Nr. 5 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību";

26.3. Līgatnes novada domes 2017. gada 26. janvāra (protokols Nr. 1, 5 §) saistošos noteikumus Nr. 17/2 "Par interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību";

26.4. Priekuļu novada pašvaldības 2017. gada 23. novembra (protokols Nr. 13, p. 25) kārtības noteikumus "Interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtība Priekuļu novadā".

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

 

1. pielikums
Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija
saistošajiem noteikumiem Nr. 25
"Par interešu un pieaugušo izglītības programmu licencēšanu"

INTEREŠU IZGLĪTĪBAS UN PIEAUGUŠO NEFORMĀLĀS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMU LICENCĒŠANAS KOMISIJA

Licence

Cēsīs

………… …… ……….

Nr._______

interešu izglītības programmas īstenošanai

izdota  
 

(juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds un uzvārds)

   
 

(reģistrācijas Nr. un juridiskā adrese – juridiskai personai,
personas kods un deklarētā dzīvesvieta – fiziskai personai)

par interešu izglītības programmas

 

(programmas nosaukums)

īstenošanu

Programmas īstenošanas vieta:  

Licence derīga līdz____._____._____________

 

Interešu un pieaugušo neformālās
Izglītības programmu licencēšanas
komisijas vadītājs

(paraksta atšifrējums)

 

2. pielikums
Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija
saistošajiem noteikumiem Nr. 25
"Par interešu un pieaugušo izglītības programmu licencēšanu"

INTEREŠU IZGLĪTĪBAS UN PIEAUGUŠO NEFORMĀLĀS IZGLĪTĪBAS PROGRAMMU LICENCĒŠANAS KOMISIJA

Licence

Cēsīs

………… …… ……….

Nr._______

Pieaugušo neformālās izglītības programmas īstenošanai

izdota  
 

(juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds un uzvārds)

   
 

(reģistrācijas Nr. un juridiskā adrese – juridiskai personai,
personas kods un deklarētā dzīvesvieta – fiziskai personai)

par pieaugušo neformālās izglītības programmas

 

(programmas nosaukums)

īstenošanu

Programmas īstenošanas vieta:  

Licence derīga līdz____._____._____________

 

Interešu un pieaugušo neformālās
Izglītības programmu licencēšanas
komisijas vadītājs

(paraksta atšifrējums)

 

3. pielikums
Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija
saistošajiem noteikumiem Nr. 25
"Par interešu un pieaugušo izglītības programmu licencēšanu"

Paraugs

Cēsu novada pašvaldības
Interešu izglītības un pieaugušo
neformālās izglītības programmu licencēšanas komisijai

     
   

(juridiskās personas nosaukums)

     
   

(amats, vārds, uzvārds)

IESNIEGUMS

Lūdzu izsniegt licenci pieaugušo neformālās izglītības / interešu izglītības programmai (programmām)

 

(nosaukums)

 
 

(nosaukums)

 
 

(nosaukums)

 
 

(nosaukums)

 
Juridiskās personas nosaukums  
   
Reģistrācijas Nr.  
   
Juridiskā adrese  
   
Programmas īstenošanas vietas adrese  
   
Kontaktpersona (pilnvarotā persona)  
   
Tālruņa Nr.  
   
e-pasta adrese  

Iesniegumam pievienoju šādus dokumentus:

dokumenta, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu un telpām licencējamās programmas īstenošanai, kopija

(zemesgrāmatu apliecība, pirkuma līgums vai telpu nomas līgums)

programmas apguvi apliecinošā dokumenta paraugs

licencējamo programmu (programmas), kura (kuras) sastāv no

programmas mērķa formulējuma

programmas uzdevumiem

programmas ilguma stundās

plānoto rezultātu apraksta

izglītības satura apraksta

programmas īstenošanas plāna

programmas īstenošanai nepieciešamā personāla saraksts, o kam pievienots lektora parakstīts CV, īstenojot interešu izglītības programmu,

Sniegto ziņu pareizību apliecinu ar parakstu:

   

paraksts (__________________________)

(datums)

 

(paraksta atšifrējums)

 

4. pielikums
Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija
saistošajiem noteikumiem Nr. 25
"Par interešu un pieaugušo izglītības programmu licencēšanu"

Paraugs

Cēsu novada pašvaldības
Interešu izglītības un pieaugušo
neformālās izglītības programmu licencēšanas komisijai

     
   

(amats, vārds, uzvārds)

IESNIEGUMS

Lūdzu izsniegt licenci pieaugušo neformālās izglītības / interešu izglītības programmai (programmām)

 

(nosaukums)

 
 

(nosaukums)

 
 

(nosaukums)

 
 

(nosaukums)

 
Fiziskās personas vārds, uzvārds  
   
Personas kods  
   
Deklarētā dzīvesvietas adrese  
   
Programmas īstenošanas vietas adrese  
   
Kontaktpersona (pilnvarotā persona)  
   
Tālruņa Nr.  
   
e-pasta adrese  

Iesniegumam pievienoju sekojošus dokumentus

dokumenta, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu un telpām licencējamās programmas īstenošanai, kopiju (zemesgrāmatu apliecība, pirkuma līgums vai telpu nomas līgums)

programmas apguvi apliecinošā dokumenta paraugs

licencējamo programmu (programmas), kura (kuras) sastāv no

programmas mērķa formulējuma

programmas uzdevumiem

programmas ilguma stundās

plānoto rezultātu apraksta

izglītības satura apraksta

programmas īstenošanas plāna

programmas īstenošanai nepieciešamā personāla saraksts, o kam pievienots lektora parakstīts CV, īstenojot interešu izglītības programmu,

Sniegto ziņu pareizību apliecinu ar parakstu:

   

paraksts (__________________________)

(datums)

 

(paraksta atšifrējums)

 

Cēsu novada domes 2022. gada 16. jūnija saistošo noteikumu Nr. 25 "Par interešu un pieaugušo izglītības programmu licencēšanu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 16. punktu, 46. panta piekto daļu un 47. panta trešo daļu. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 6. punkts noteic, ka Cēsu novada pašvaldība ir attiecīgajā novadā iekļauto pašvaldību institūciju, finanšu, mantas, tiesību un saistību pārņēmēja. Ņemot vērā notikušās izmaiņas izvērtējot novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus nepieciešams pieņemt jaunus Cēsu novada saistošos noteikumus.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Cēsu novada pašvaldība izsniedz un anulē licenci interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai, kā arī kārtību, kādā pagarina licences derīguma termiņu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Lēmumam nav tiešas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi attiecas uz visām juridiskajām un fiziskajām personām, kas Cēsu novadā vēlas realizēt interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmas.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Cēsu novada pašvaldības Izglītības pārvalde. Privātpersonas par saistošo noteikumu piemērošanu var griezties Cēsu novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs J. Rozenbergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!