• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 12. oktobra noteikumi Nr. 683 "Grozījumi Ministru kabineta 2019. gada 18. jūnija noteikumos Nr. 267 "Noteikumi par publisku dokumentu legalizāciju ar apliecinājumu (apostille)"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2021., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/op/2021/200.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 684

Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 27. decembra noteikumos Nr. 1032 "Atkritumu poligonu ierīkošanas, atkritumu poligonu un izgāztuvju apsaimniekošanas, slēgšanas un rekultivācijas noteikumi"

Vēl šajā numurā

15.10.2021., Nr. 200

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 683

Pieņemts: 12.10.2021.

OP numurs: 2021/200.21

2021/200.21
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 683

Rīgā 2021. gada 12. oktobrī (prot. Nr. 69 18. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2019. gada 18. jūnija noteikumos Nr. 267 "Noteikumi par publisku dokumentu legalizāciju ar apliecinājumu (apostille)"

Izdoti saskaņā ar Dokumentu legalizācijas likuma
6. pantu
un Notariāta likuma 342. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2019. gada 18. jūnija noteikumos Nr. 267 "Noteikumi par publisku dokumentu legalizāciju ar apliecinājumu (apostille)" (Latvijas Vēstnesis, 2019, 125. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Ja legalizējamais dokuments ir parakstīts elektroniski, zvērināts notārs pārliecinās, vai legalizējamais dokuments atbilst Dokumentu legalizācijas likumā noteiktajām prasībām, un pārbauda, vai parakstītāja paraksts ir derīgs, dokumenta parakstītāja paraksta sertifikātā ietvertais vārds, uzvārds un personas kods sakrīt ar dokumentā minētās amatpersonas vārdu, uzvārdu un personas kodu, dokumentam ir pievienots laika zīmogs, personas dati ar dokumentā norādīto vārdu, uzvārdu un statusu atbilst viņa rīcībā esošajiem amatpersonas datiem."

2. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Ja amatpersonas paraksta paraugs un (attiecīgajā gadījumā) zīmoga vai spiedoga nospieduma paraugs (turpmāk abi kopā – paraksta paraugs) zvērinātam notāram nav pieejams, viņš informē par to Latvijas Zvērinātu notāru padomi un iesniedzēju. Latvijas Zvērinātu notāru padome pieprasa, lai attiecīgā institūcija mēneša laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas iesniedz Latvijas Zvērinātu notāru padomē legalizācijai nepieciešamo paraksta paraugu vai informāciju par to, ka paraksta paraugs nav pieejams. Pēc šajā punktā norādītās informācijas saņemšanas Latvijas Zvērinātu notāru padome nekavējoties nodrošina zvērinātu notāru pieeju saņemtajai informācijai, kā arī informē par to attiecīgo zvērināto notāru."

3. Papildināt noteikumus ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Ja legalizējamais dokuments ir parakstīts elektroniski un zvērinātam notāram nav pieejams amatpersonas personas kods, ko salīdzināt ar paraksta sertifikātā ietverto personas kodu, šīs amatpersonas personas kodu noskaidro šo noteikumu 6. punktā noteiktajā kārtībā."

4. Aizstāt 8. punktā skaitli un vārdu "6. punktā" ar skaitļiem un vārdiem "6. vai 6.1 punktā".

5. Papildināt 10. punktu aiz vārdiem "paraksta paraugu" ar vārdiem "vai personas kodu".

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta biedrs,
tieslietu ministrs J. Bordāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!