• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija
Finanšu un kapitāla tirgus komisija publicē normatīvos noteikumus, ieteikumus un lēmumus, kā arī informāciju par kredītiestādes noguldītājiem garantētās atlīdzības izmaksas veidu un kārtību, laiku un vietu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2020. gada 31. marta noteikumi Nr. 31 "Grozījumi "Kredītiestāžu publisko ceturkšņa pārskatu sagatavošanas normatīvajos noteikumos"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2020., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/op/2020/69.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 32

Grozījumi "Normatīvajos noteikumos par precizējošām prasībām informācijas atklāšanai saskaņā ar Regulas (ES) Nr. 575/2013 astotajā daļā noteikto, par informācijas būtiskumu, aizsargājamu un konfidenciālu informāciju un par informācijas atklāšanas periodiskumu"

Vēl šajā numurā

07.04.2020., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 31

Pieņemts: 31.03.2020.

OP numurs: 2020/69.4

2020/69.4
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumi: Šajā laidienā 12 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 31

Rīgā 2020. gada 31. martā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr. 14 5. p.)

Grozījumi "Kredītiestāžu publisko ceturkšņa pārskatu sagatavošanas normatīvajos noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu likuma
8. panta otro daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2006. gada 15. septembra normatīvajos noteikumos Nr. 145 "Kredītiestāžu publisko ceturkšņa pārskatu sagatavošanas normatīvie noteikumi" šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.4. un 4.5. punktu šādā redakcijā:

"4.4. ticamai un drošai, priekšroku dodot revidētai informācijai, ja tādu iespējams nodrošināt. Ja līdz pārskata publicēšanas datumam ir saņemts zvērināta revidenta vai zvērinātu revidentu komercsabiedrības (tālāk tekstā – zvērināts revidents) ziņojums par finanšu pārskatiem attiecīgā ceturkšņa beigu datumā, kredītiestāde nodrošina ceturkšņa pārskata datu atbilstību revidēto finanšu pārskatu datiem;

4.5. salīdzināmai pa pārskata periodiem un atbilstoši skaidrotai. Ja, publicējot kārtējo ceturkšņa pārskatu, iepriekšējā publiskā ceturkšņa pārskata dati, kas norādīti kā dati iepriekšējā pārskata gada beigās 1. pielikuma "Bilances pārskatā", būtiski atšķiras no revidētajos gada finanšu pārskatos uzrādītajiem datiem, kredītiestāde attiecīgajā ceturkšņa pārskatā informē par šādu faktu un sniedz skaidrojumu par atšķirību iemesliem. Šo noteikumu izpratnē par būtisku tiek uzskatīta bilances attiecīgā posteņa datu atšķirība par 5 procentiem un vairāk attiecībā pret revidētajā bilances pārskatā uzrādīto kopējo aktīvu apmēru;".

2. Izteikt 11. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Bilances pārskata un peļņas vai zaudējumu aprēķina un pārējo apvienoto ienākumu aprēķina pārskata posteņu izkārtojums sniegts 1. un 2. pielikumā, kur kredītiestāde atbilstošajā kolonnā nepārprotami norāda, vai attiecīgā pārskata perioda dati ir revidētie vai nerevidētie."

3. Izslēgt 21. punktā vārdus un skaitļus "un 7. pielikuma II daļā".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja S. Purgaile

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!