• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Amatu konkursu ziņas
Valsts un pašvaldību institūcijas publicē uzaicinājumus uz vakantajām amata vietām, augstskolas - uz akadēmisko amatu vakancēm. Pēc konkursa noslēguma atsevišķi iesniedzēji publicē arī informāciju par konkursa rezultātu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2020/236.AKK2): amata konkurss. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2020., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/op/2020/236.AKK2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

07.12.2020., Nr. 236

OP 2020/236.AKK2
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Amatu konkursu ziņas

Amata konkurss

Konkurss Eiropas deleģētā prokurora amata pretendentu atlasei

Latvijas Republikas Prokuratūra saskaņā ar Padomes 2017.gada 12.oktobra regulas (ES) 2017/1939, ar ko īsteno ciešāku sadarbību Eiropas Prokuratūras (EPPO) izveidei, 17.panta 1.punktu un Prokuratūras likuma 58.8 panta otrajā daļā noteikto, ka Eiropas deleģētā prokurora amata kandidātus izvirza ģenerālprokurors, ievērojot Eiropas deleģētā prokurora amata pretendentu konkursa nolikuma nosacījumus, izsludina konkursu uz Eiropas deleģētā prokurora amatu

Eiropas deleģētā prokurora amata pretendents līdz 2020.gada 27.decembrim (ieskaitot) iesniedz šādus dokumentus:

1) motivētu pieteikumu (tajā norādot arī savu tālruņa numuru un e-pasta adresi) latviešu un angļu valodā

2) parakstītu CV latviešu un angļu valodā atbilstoši Europass CV standarta formai

3) izglītību apliecinošus dokumentus

4) dokumentus, kas apliecina darba stāžu un ieņemtos prokurora vai tiesneša amatus

5) apliecinājumu par augstiem ētikas standartiem un godprātīgumu, tajā norādot arī Latvijas prokuroru ētikas kodeksa vai Latvijas tiesnešu ētikas kodeksa pārkāpumus, disciplinārpārkāpumus, administratīvos pārkāpumus un citus likuma pārkāpumus, ja tādus pieļāvis laikā, kamēr ieņem prokurora vai tiesneša amatu, neatkarīgi no to saistības ar profesionālo pienākumu pildīšanu

6) citus dokumentus, ja pēc pretendenta ieskatiem tie ir būtiski, vērtējot viņa atbilstību noteiktajām prasībām vai noteiktajiem kritērijiem.

Pretendents iesniedzamos dokumentus nosūta elektroniski uz e-pasta adresi: gen@lrp.gov.lv un par to saņemšanu pretendentam tiek nosūtīts apstiprinājuma e-pasta paziņojums.

Eiropas deleģētā prokurora amata pretendentu konkursa nolikums nosaka kārtību, kādā tiek organizēts un norisinās konkurss prokuroriem un tiesnešiem, kuri pretendē uz Eiropas Prokuratūras Eiropas deleģētā prokurora amatu Latvijā. Eiropas deleģētā prokurora amata pretendentu atlasei ir izveidota konkursa komisija. Pretendentu atlase notiek konkursa komisijas sēdēs, divās kārtās.

Konkursa pirmā kārta notiek piecu darba dienu laikā pēc pretendentu pieteikšanās termiņa beigām.

Komisija pārbauda pretendentu iesniegtos dokumentus un, vadoties pēc iesniegtajos dokumentos norādītās informācijas, izvērtē pretendentu atbilstību šādām obligātajām prasībām:

1) pretendents ir Latvijas Republikas Prokuratūras prokurors vai Latvijas Republikas tiesnesis

2) pretendenta neatkarība ir neapšaubāma

3) pretendentam ir nepieciešamā kvalifikācija un atbilstoša praktiskā pieredze saistībā ar Latvijas tiesību sistēmu

4) pretendents ir ieguvis augstāko profesionālo vai akadēmisko izglītību (izņemot pirmā līmeņa profesionālo izglītību) un jurista kvalifikāciju, kā arī maģistra vai doktora grādu

5) pretendents ļoti labi pārvalda angļu valodu

6) pretendentam ir vismaz četru gadu darba pieredze prokurora vai tiesneša amatā

7) pretendents ir ar augstiem ētikas standartiem un godprātīgs

8) pretendentam ir praktiskā pieredze kriminālvajāšanā attiecībā uz noziedzīgiem nodarījumiem, kas skar Eiropas Savienības finanšu intereses, vai finanšu noziedzīgiem nodarījumiem

9) pretendentam ir nepieciešamās prasmes, lai strādātu ar pārrobežu noziedzīgiem nodarījumiem.

Konkursa otrā kārta uzsākama ne vēlāk kā piecu darba dienu laikā pēc pirmās kārtas rezultātu paziņošanas.

Konkursa otrajā kārtā tiek vērtēta pretendenta atbilstība šādiem kritērijiem:

1) ētikas standartu ievērošana un godprātīgums

2) praktiskā pieredze saistībā ar Latvijas tiesību sistēmu, kā arī praktiskā pieredze kriminālvajāšanā attiecībā uz noziedzīgiem nodarījumiem, kas skar Eiropas Savienības finanšu intereses, vai finanšu noziedzīgiem nodarījumiem

3) prasmes, lai strādātu ar pārrobežu noziedzīgiem nodarījumiem

4) izpratne par Eiropas Prokuratūru kā iestādi un Eiropas deleģētā prokurora lomu tajā

5) angļu valodas zināšanas (tostarp profesionālā terminoloģija).

Pretendenta atbilstību noteiktiem kritērijiem komisijas locekļi izvērtē, ņemot vērā pretendentu iesniegtajos dokumentos norādīto informāciju un veicot pārrunas ar pretendentiem komisijas sēdes laikā.

Pēc konkursa otrās kārtas rezultātu apkopošanas komisijas priekšsēdētājs trīs darba dienu laikā iesniedz ģenerālprokuroram atzinumu par Eiropas deleģētā prokurora amata pretendentiem, atzinumā tos uzskaitot prioritārā secībā (sākot ar labāko pretendentu). Atzinumā neuzskaita pretendentus, kuri netika virzīti konkursa otrajai kārtai.

Ievērojot komisijas atzinumu, ģenerālprokurors virza Eiropas Prokuratūrai četrus Eiropas deleģētā prokurora amata kandidātus, kurus pēc Eiropas galvenā prokurora priekšlikuma amatā ieceļ Eiropas Prokuratūras Kolēģija.

Kad ģenerālprokurors izvirzījis Eiropas deleģētā prokurora amata kandidātus, komisijas sekretārs pretendentiem, kuri tika pielaisti konkursa otrajai kārtai, uz viņu pieteikumos norādītajām e-pasta adresēm trīs darba dienu laikā nosūta paziņojumus par konkursa otrās kārtas rezultātiem un ģenerālprokurora lēmumu.

Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13. un 14. pantu, Latvijas Republikas Prokuratūra informē, ka:

1. Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī konkursa atlases norisi.

2. Iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Republikas Prokuratūra, kontaktinformācija: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1050.

Papildu Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13. un 14. pantā minēto informāciju jūs varat iegūt, sūtot elektroniskā pasta vēstuli uz adresi: Kristine.Brauna-Tursa@lrp.gov.lv.

Vēl šajā paziņojumu grupā:

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!