• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gulbenes novada domes 2020. gada 29. oktobra saistošie noteikumi Nr. 24 "Par ēdināšanas atbalstu izglītojamajiem sakarā ar Covid-19 infekcijas izplatību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2020., Nr. 213 https://www.vestnesis.lv/op/2020/213.31

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ķekavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 29/2020

Grozījums Ķekavas novada pašvaldības 2015. gada 24. septembra saistošajos noteikumos Nr. 14/2015 "Pašvaldības pabalsti Ķekavas novada iedzīvotājiem, neizvērtējot ienākumus"

Vēl šajā numurā

03.11.2020., Nr. 213

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Gulbenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 24

Pieņemts: 29.10.2020.

OP numurs: 2020/213.31

2020/213.31
RĪKI

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 24

Gulbenē 2020. gada 29. oktobrī (prot. Nr. 19, 141. p.)

Par ēdināšanas atbalstu izglītojamajiem sakarā ar Covid-19 infekcijas izplatību

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu
un Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 11. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Gulbenes novada pašvaldība sniedz ēdināšanas atbalstu izglītojamajiem laikā, kad izglītības ieguves procesu sakarā ar Covid-19 izplatību Gulbenes novada izglītības iestādēs īsteno attālināti, ņemot vērā Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" nosacījumus par attālinātā izglītības procesa noteikšanu (turpmāk – ēdināšanas atbalsts).

2. Tiesības saņemt ēdināšanas atbalstu ir:

2.1. izglītojamajiem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas trešo posmu Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās pirmsskolas izglītības iestādēs un sasnieguši obligāto minētās programmas apguves vecumu;

2.2. izglītojamajiem, kuri apgūst pamatizglītības programmu Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs;

2.3. izglītojamajiem no daudzbērnu ģimenēm, kuri apgūst vispārējās vai profesionālās izglītības programmas Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs;

2.4. izglītojamajiem no daudzbērnu ģimenēm, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri apgūst profesionālās izglītības programmas citas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās profesionālās izglītības iestādēs, kuras nav iespējams apgūt profesionālās izglītības iestādēs Gulbenes novadā;

2.5. izglītojamajiem, kuriem noteikta invaliditāte Invaliditātes likumā noteiktajā kārtībā un kuri apgūst vispārējās vai profesionālās izglītības programmas Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs;

2.6. izglītojamajiem, kuriem noteikta invaliditāte Invaliditātes likumā noteiktajā kārtībā, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri apgūst profesionālās izglītības programmas citas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs;

2.7. izglītojamajiem, kuru ģimenei ir noteikta atbilstība trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam un kuri apgūst vispārējās vai profesionālās izglītības programmas Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs;

2.8. izglītojamajiem, kuru ģimenei ir noteikta atbilstība trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusam, kuru dzīvesvieta ir deklarēta Gulbenes novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un kuri apgūst profesionālās izglītības programmas citas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajās izglītības iestādēs.

3. Ēdināšanas atbalstu saistošo noteikumu 2.4., 2.6. un 2.8. apakšpunktā noteiktajiem izglītojamajiem nepiešķir, ja šāds atbalsts gatava ēdiena, pārtikas pakas, pārtikas karšu vai finansiāla pabalsta veidā ir saņemts no pašvaldības, kuras administratīvajā teritorijā izglītojamais apgūst profesionālās izglītības programmu.

4. Ēdināšanas atbalstu nepiešķir speciālo izglītības iestāžu izglītojamajiem un 1., 2., 3. un 4. klašu izglītojamiem.

5. Ēdināšanas atbalstu izglītojamajam piešķir pārtikas pakas veidā – 1,53 euro apmērā par vienu mācību dienu.

6. Pārtikas pakas izsniedz Gulbenes novada Izglītības pārvaldes noteiktajā kārtībā.

7. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

 

Gulbenes novada domes 2020. gada 29. oktobra saistošo noteikumu Nr. 24 "Par ēdināšanas atbalstu izglītojamajiem sakarā ar Covid-19 infekcijas izplatību"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešā daļa paredz, ka dome var pieņemt saistošus noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, savukārt Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punkts nosaka, ka pašvaldība nosaka tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība.

Lai arī Latvijas Republikā nav izsludināta ārkārtējā situācija, pastiprinoties epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, Gulbenes novada izglītības iestādēs izglītības ieguves process sakarā ar Covid-19 izplatību plānots organizēt arī daļēji vai pilnīgi attālināti.

Nodrošinot normatīvo aktu prasību izpildi un sniedzot atbalstu ģimenēm ar bērniem ēdināšanas izdevumu segšanai situācijā, kad Gulbenes novada izglītības iestādēs izglītības ieguves process sakarā ar Covid-19 izplatību norisināsies attālināti, pašvaldība ar saistošo noteikumu palīdzību paredz ēdināšanas atbalsta sniegšanu izglītojamajiem pārtikas paku veidā.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi paredz nodrošināt ēdināšanas atbalstu izglītojamajiem situācijā, kad Gulbenes novada izglītības iestādēs izglītības ieguves process sakarā ar Covid-19 izplatību norisināsies attālināti, proti, tiks izsniegtas pārtikas pakas.

Saistošie noteikumi paredz ēdināšanas atbalsta veidu – pārtikas pakas, to apmēru un personu loku, kurām ir tiesības saņemt atbalstu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Paredzams, ka saistošo noteikumu realizācijai tiks izmantota tā budžeta līdzekļu daļa, kas paredzēta izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumu piešķiršanai pusdienām.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi neradīs ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pārtikas pakas tiks izsniegtas Gulbenes novada Izglītības pārvaldes noteiktajā kārtībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošie noteikumi izstrādāti, ņemot vērā iedzīvotāju vajadzības saistībā ar Covid-19 izplatību un izglītības procesa attālinātu organizēšanu.

Gulbenes novada domes priekšsēdētājs N. Audzišs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!