• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Smiltenes novada domes 2020. gada 27. maija saistošie noteikumi Nr. 14/20 "Grozījumi Smiltenes novada domes 2011. gada 26. maija noteikumos Nr. 6/11 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Smiltenes novadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2020., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/op/2020/129.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 16/20

Grozījums Smiltenes novada domes 2010. gada 26. augusta saistošajos noteikumos Nr. 20/10 "Par alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības kārtību izbraukuma tirdzniecībā sabiedrisko pasākumu norises vietās Smiltenes novadā"

Vēl šajā numurā

08.07.2020., Nr. 129

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Smiltenes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14/20

Pieņemts: 27.05.2020.

OP numurs: 2020/129.16

2020/129.16
RĪKI

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Smiltenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 14/20

Smiltenē 2020. gada 27. maijā

Grozījumi Smiltenes novada domes 2011. gada 26. maija noteikumos Nr. 6/11 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Smiltenes novadā"

Apstiprināti ar Smiltenes novada domes
2020. gada 27. maija lēmumu Nr. 337 (prot. Nr. 9, 38. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 3. punktu un
Ministru kabineta 2010. gada 12. maija
noteikumu Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem,
kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības
organizēšanas kārtību" 9. punktu

1. Izdarīt Smiltenes novada domes 2011. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 6/11 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Smiltenes novadā" šādus grozījumus:

1.1. izteikt 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Par šo noteikumu 10., 11., 12., 13., 14., 15. un 16. punktā noteikto prasību neievērošanu, ja atbildība nav paredzēta citos normatīvajos aktos, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskām personām no divām līdz četrdesmit divām naudas soda vienībām, bet juridiskām personām piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no desmit līdz astoņdesmit naudas soda vienībām.";

1.2. izteikt 24. punktu šādā redakcijā:

"24. Administratīvā pārkāpuma procesu par Noteikumos noteikto prasību neievērošanu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Smiltenes novada pašvaldības policijas amatpersonas.";

1.3. papildināt Noteikumus ar 24.1 punktu šādā redakcijā:

"24.1 Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Smiltenes novada pašvaldības Administratīvā komisija.".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Smiltenes novada domes 2011. gada 26. maija noteikumos Nr. 6/11 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Smiltenes novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

2018. gada 25. oktobrī Latvijas Republikas Saeima ir pieņēmusi Administratīvās atbildības likumu, kas plānots stājamies spēkā 2020. gada 1. jūlijā, vienlaicīgi spēku zaudējot Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam. Likums paredz būtiskas izmaiņas administratīvo sodu sistēmā un administratīvo sodu piemērošanas procesā. Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 2. pantu pašvaldību saistošie noteikumi, kas paredz administratīvo atbildību, ir daļa no administratīvās atbildības sistēmas, tādēļ pašvaldībām jānodrošina saistošo noteikumu regulējuma saskaņošana ar Administratīvās atbildības likumā ietvertajām normām.

Izskatot Smiltenes novada domes 2011. gada 26. maija saistošos noteikumus Nr. 6/11 "Par ielu tirdzniecību un tirgus statusa piešķiršanas kārtību Smiltenes novadā", tika konstatēts, ka ir nepieciešams veikt grozījumus šo noteikumu VII nodaļā "Administratīvā atbildība par noteikumu neievērošanu un noteikumu izpildes kontrole", lai tā tiktu saskaņota ar jaunā regulējuma prasībām.

2. Īss projekta satura izklāsts Atbilstoši Administratīvās atbildības likumam precizētas saistošajos noteikumos paredzētās administratīvās atbildības normas un naudas sodu apmēri izteikti naudas soda vienībās, un noteiktas amatpersonas, kas veic administratīvā pārkāpuma procesu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai, kā arī noteikt, ka administratīvā pārkāpuma lietu izskata Smiltenes novada pašvaldības Administratīvā komisija.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Smiltenes novada domes noteikto Pašvaldības policijas amatpersonu pieņemtos lēmumus var apstrīdēt Pašvaldības policijas nolikuma noteiktajā kārtībā.

Pašvaldības Administratīvās komisijas un Pašvaldības policijas priekšnieka pieņemto lēmumu var pārsūdzēt rajona (pilsētas) tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Saistošo noteikumu grozījumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Informācija par saistošo noteikumu grozījumiem tiks publicēta pašvaldības bezmaksas izdevumā "Smiltenes novada Domes Vēstis" un izlikta redzamā vietā Smiltenes novada domes ēkā un pagastu pārvaldēs.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas Smiltenes novada domē un publicēšanas pašvaldības interneta mājaslapā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības interneta mājaslapā – www.smiltene.lv.

Smiltenes novada domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!