• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2020/108.DA1): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2020., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/op/2020/108.DA1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Jūrmalas apbedīšanas birojs - SĒRU NAMS Jūrmalā, Raiņa ielā 1, lūdz pieteikties pa tālr. 67732236 tālāk minētā pilsoņa piederīgos sakarā ar viņa nāvi: ARTŪRS PETJUKEVIČS, dzim. 27.10.1982., miris 25.05.2020....

Vēl šajā numurā

05.06.2020., Nr. 108

OP 2020/108.DA1
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 62 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par projektu iesniegumu atklāta konkursa "Ar vēsturiski piesārņotajām teritorijām saistīto risku samazināšana" izsludināšanu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kā Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas "Klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās tām un vide" (turpmāk - programma) apsaimniekotājs izsludina projektu iesniegumu atklātu konkursu "Ar vēsturiski piesārņotajām teritorijām saistīto risku samazināšana" (turpmāk - atklātais konkurss). Atklātā konkursa mērķis ir atbalstīt vēsturiski piesārņoto vietu sanāciju, lai panāktu augsnes, grunts, pazemes vai virszemes ūdeņu kvalitātes uzlabošanos, atjaunotu un uzlabotu vides kvalitāti piesārņotajās vietās un ap tām, kā arī novērstu apdraudējumu iedzīvotāju veselībai un videi.

Kādi projekti ir atbalstāmi?

Atklātā konkursa ietvaros tiks atbalstīti tādi projekti, kuros paredzēts attīrīt vēsturiski piesārņotas vietas, kur nav iespējams piemērot principu "piesārņotājs maksā", jo par piesārņojuma radīšanu atbildīgā persona vairs neeksistē, kā arī nav tieša šādas personas saistību un pienākumu pārņēmēja un valsts vai pašvaldības institūcijas nevarēja novērst šāda piesārņojuma rašanos. Papildus sanācijas darbiem projektā obligāti jāparedz sabiedrības izpratnes veicināšanas kampaņa, kas ietver vismaz divus informatīvus pasākumus par aktuāliem jautājumiem vides un klimata jomā.

Projektu īstenošanas termiņš un izmaksu attiecināmības periods nevar pārsniegt 2024.gada 30.aprīli.

Kas var pieteikties?

Atklātajā konkursā projekta iesniegumu var iesniegt pašvaldība, tiešās vai pastarpinātās pārvaldes iestāde, ostas pārvalde vai speciālās ekonomiskās zonas pārvalde, kuras pārziņā ir osta. Katrs projekta iesnieguma iesniedzējs drīkst iesniegt tikai vienu projekta iesniegumu.

Projekta iesnieguma iesniedzējs projektu īsteno viens vai kopā ar vienu vai vairākiem projekta partneriem, kas var būt:

- Latvijas Republikas tiešās pārvaldes iestāde vai atvasināta publiska persona vai tās iestāde;

- Latvijas Republikā reģistrēta biedrība, nodibinājums vai komersants - tikai attiecībā uz projekta ietvaros īstenotajiem sabiedrības izpratnes veicināšanas pasākumiem;

- publisko vai privāto tiesību juridiska persona no donorvalsts (Norvēģijas Karalistes) un Norvēģijas finanšu instrumenta saņēmējvalstīm (Bulgārijas, Čehijas, Grieķijas, Horvātijas, Igaunijas, Kipras, Lietuvas, Maltas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas un Ungārijas).

Kāds ir pieejamais finansējums?

Atklātā konkursa ietvaros projektiem pieejamais programmas līdzfinansējums ir 11 000 000 euro. Vienam projektam pieejamais programmas līdzfinansējums:

- minimālais: 1 000 000 euro;

- maksimālais: 4 350 000 euro.

Maksimālā programmas atbalsta likme ir 85% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. Projekta iesnieguma iesniedzējs nodrošina savu līdzfinansējumu vismaz 15% apmērā no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

Kā pieteikties?

Projekta iesniegumu iesniedz tikai elektroniska dokumenta formā, parakstot to ar drošu elektronisko parakstu, kas satur laika zīmogu, izmantojot elektronisko pastu, nosūtot to uz e-pasta adresi: sanacija@varam.gov.lv.

Atklāta konkursa projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš ir 2020.gada 7.decembris. Projekta iesniegums jāiesniedz līdz termiņa pēdējās dienas plkst. 23.59.

Detalizētāka informācija par konkursa nosacījumiem un projektu iesniegumu atlases dokumenti, tai skaitā atklātā konkursa nolikums, pieejams šeit: http://www.varam.gov.lv/lat/fondi/grants/EEZ_2014_2021/nfi_programma_klimata_parmainu_mazinasana_pielagosanas_tam_un_vide/atklatais_konkurss/.

Projektu iesniegumu vērtēšana?

Projektu iesniegumu vērtēšanu atbilstoši Ministru kabineta 2020.gada 18.februāra noteikumu Nr.93 "Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas "Klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās tām un vide" īstenošanas noteikumi" 2.pielikumā noteiktajiem kritērijiem nodrošina Programmas apsaimniekotāja izveidota projektu iesniegumu vērtēšanas komisija. Programmas apsaimniekotājs, pamatojoties uz vērtēšanas komisijas sniegto atzinumu, pieņem lēmumu par projekta iesnieguma apstiprināšanu, apstiprināšanu ar nosacījumu vai noraidīšanu četru mēnešu laikā pēc projektu iesniegumu iesniegšanas termiņa beigām.

Jautājumi?

Jautājumus par atklāto konkursu un projekta iesnieguma sagatavošanu var iesniegt nosūtot tos elektroniski uz e-pasta adresi: sanacija@varam.gov.lv.

Atbildes uz saņemtajiem jautājumiem tiks sniegtas elektroniski trīs darbdienu laikā no jautājuma saņemšanas, bet ne vēlāk kā vienu darbdienu pirms projektu iesniegumu iesniegšanas termiņa beigām.

Biežāk uzdotie jautājumi un atbildes publicētas tīmekļvietnē http://www.varam.gov.lv/lat/fondi/grants/EEZ_2014_2021/nfi_programma_klimata_parmainu_mazinasana_pielagosanas_tam_un_vide/atklatais_konkurss/.

Kontaktinformācija:

VARAM Projektu uzraudzības nodaļa

E-pasta adrese: sanacija@varam.gov.lv

Strādājam kopā zaļai Eiropai!

Detalizēta informācija par Norvēģijas finanšu instrumentu pieejama oficiālajā mājaslapā www.norwaygrants.lv.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!