• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2017. gada 16. novembra saistošie noteikumi Nr. 25 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2017., Nr. 237 https://www.vestnesis.lv/op/2017/237.38

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

30.11.2017., Nr. 237

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 25

Pieņemts: 16.11.2017.

OP numurs: 2017/237.38

2017/237.38
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.25

Jēkabpilī 2017.gada 16.novembrī

Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14.panta sesto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot ģimene, kas sastāv no laulātajiem vai personām, kurām ir kopēji izdevumi pamatvajadzību nodrošināšanai un kuras mitinās vienā mājoklī, vai atsevišķi dzīvojoša persona (turpmāk – ģimene (persona)) tiek atzīta par maznodrošinātu, un kārtību, kādā ģimene (persona) tiek atzīta par maznodrošinātu.

2. Šo saistošo noteikumu izpratnē par vientuļu personu ir uzskatāma persona, kurai nav apgādnieku.

3. Ģimene (persona) atzīstama par maznodrošinātu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz šo saistošo noteikumu 4. un 5.punktā noteikto ienākumu līmeni un ja:

3.1. tai nepieder naudas līdzekļu uzkrājumi vai īpašums, izņemot Ministru kabineta noteikumos par ģimenes (personas) atzīšanu par trūcīgu (turpmāk – MK noteikumi) un pašvaldības saistošajos noteikumos par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam, minēto;

3.2. tā atbilst citiem MK noteikumos noteiktajiem kritērijiem.

4. Ģimene atzīstama par maznodrošinātu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 65 % no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

5. Atsevišķi dzīvojoša persona atzīstama par maznodrošinātu, ja tās vidējie ienākumi mēnesī pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz:

5.1. 65 % no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas;

5.2. 80 % no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas – vecuma, invaliditātes pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam;

5.3. 90 % no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas – vientuļai personai, kura saņem vecuma, invaliditātes pensiju vai sociālā nodrošinājuma pabalstu.

6. Ģimenes (personas) atbilstību maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam novērtē Jēkabpils Sociālais dienests (turpmāk – dienests).

7. Atbilstību maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam dienests izvērtē un nosaka atbilstoši MK noteikumiem un ņemot vērā šajos saistošajos noteikumos noteikto.

8. Dienesta sociālā darba speciālisti ģimenes (personas) dzīvesvietas apsekošanu var veikt bez iepriekšēja saskaņojuma ar iesniedzēju.

9. Dienests pieņem lēmumu par atteikumu piešķirt maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu, ja:

9.1. ģimene (persona) sniegusi nepatiesas vai nepilnīgas ziņas, atteikusies sniegt ziņas par ienākumiem, īpašumiem un citiem apstākļiem, kas raksturo ģimenes (personas) spēju nodrošināt pamatvajadzības un iesaistīties pasākumos savas sociālās problēmas risināšanai;

9.2. ģimene (persona) atsakās vai nenodrošina dzīvesvietas apsekošanu;

9.3. nav iespējams noskaidrot ģimenes (personas) patieso dzīvesvietu, ģimenes sastāvu;

9.4. Ministru kabineta noteikumos noteiktos gadījumos.

10. Ģimenei (personai) ir pienākums informēt dienestu par pārmaiņām ģimenes sastāvā, ģimenes (personas) materiālā vai sociālā stāvokļa izmaiņām, ja tās ietekmē vai varētu ietekmēt tiesības uz piešķirto maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu. Ja dienests konstatē, ka ģimene (persona) dienestu nav informējusi, dienests pieņem lēmumu par piešķirtā maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa anulēšanu.

11. Dienesta lēmumu par ģimenes (personas) atbilstību vai neatbilstību maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam un lēmumu par piešķirtā maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa anulēšanu var apstrīdēt Jēkabpils pilsētas domē un Jēkabpils pilsētas domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

12. Atzīt par spēku zaudējušiem Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 18.jūlija saistošos noteikumus Nr.23 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā".

13. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs R.Ragainis

 

Saistošo noteikumu "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Kārtību, kādā ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona (turpmāk – ģimene (persona)) Jēkabpils pilsētā atzīstama par maznodrošinātu, nosaka Jēkabpils pilsētas domes 2013.gada 18.jūlija saistošie noteikumi Nr.23 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā".

2017.gada 20.jūnijā Ministru kabinets izdeva noteikumus Nr.356 "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumos Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu"" (stāsies spēkā ar 2018.gada 1.janvāri), ar kuriem tiek precizēti īpašumu un naudas līdzekļu uzkrājumu veidi, kurus, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, neuzskata par īpašumiem un naudas līdzekļu uzkrājumu.

Pašvaldībām adresētajā Labklājības ministrijas 2017.gada 15.augusta vēstulē Nr.41-1-02/1334 "Par nepieciešamajām darbībām saistībā ar grozījumiem tiesību aktos par sociālo palīdzību", ņemot par pamatu Valsts kontroles ieteikumus pēc 2014.gada likumības revīzijā Nr.2.4.1-4/2014 "Pašvaldību sniegtās sociālās palīdzības tiesiskums un efektivitāte" konstatētajām nepilnībām, uzsvērts, ka materiālās situācijas izvērtēšanas principiem jābūt vienādiem gan trūcīgām, gan maznodrošinātām ģimenēm (personām), atšķirīgu nosakot vienīgi maznodrošinātā ienākumu līmeni.

Ministru kabineta 2009.gada 3.februāra noteikumu Nr.108 "Normatīvo aktu projektu sagatavošanas noteikumi" 140.punktā noteikts, ka grozījumu noteikumu projektu nesagatavo, ja tā normu apjoms pārsniegtu pusi no spēkā esošo noteikumu normu apjoma. Šādā gadījumā sagatavo jaunu noteikumu projektu.

2. Īss projekta satura izklāsts "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Jēkabpils pilsētā" paredz noteikt atšķirīgu ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot attiecīgā mērķgrupā (ģimene, atsevišķi dzīvojoša persona, atsevišķi dzīvojošs vecuma vai invaliditātes pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējs, atsevišķi dzīvojoša vientuļa persona, kura saņem vecuma vai invaliditātes pensiju vai sociālā nodrošinājuma pabalstu) ietilpstoša ģimene (persona) tiek atzīta par maznodrošinātu, un kārtību, kādā ģimene (persona) tiek atzīta par maznodrošinātu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Budžeta izdevumu sadaļu būtiski neietekmēs.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ir veiktas ar sabiedriskā labuma biedrību "Jēkabpils NVO resursu centrs".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs R.Ragainis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!