• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2016. gada 18. augusta saistošie noteikumi Nr. 16 "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2014.gada 21.augusta saistošajos noteikumos Nr.13 "Par Liepājas pilsētas pašvaldības stipendiju piešķiršanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2016., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/op/2016/171.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ilūkstes novada domes saistošie noteikumi Nr. 2/2016

Par Ilūkstes novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu

Vēl šajā numurā

05.09.2016., Nr. 171

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 16

Pieņemts: 18.08.2016.

OP numurs: 2016/171.4

2016/171.4
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.16

Liepājā 2016.gada 18.augustā (prot. Nr.11, 5.§)

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2014.gada 21.augusta saistošajos noteikumos Nr.13 "Par Liepājas pilsētas pašvaldības stipendiju piešķiršanu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 4. un 10.punktu, 43.panta trešo daļu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2014.gada 21.augusta saistošajos noteikumos Nr.13 "PAR LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS STIPENDIJU PIEŠĶIRŠANU" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 175. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 4.punktā skaitli un vārdu "1.augustam" ar skaitli un vārdu "25.septembrim".

2. Aizstāt 13.punktā vārdu "septembrim" ar vārdu "oktobrim".

3. Aizstāt 16.punktā vārdu "oktobrim" ar vārdu "novembrim".

4. Izteikt 19.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.1. pretendents ir pilna laika augstākās akadēmiskās izglītības vai pilna laika 2.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu students:

19.1.1. sākot no 2.kursa, bet specialitātē "ārsts" – no 6.kursa;

19.1.2. atsevišķos gadījumos, ja pretendentam ir iepriekšēja darba pieredze vai sasniegumi mācību vai studiju procesā konkrētajā nozarē, sākot no 1.kursa, izņemot pretendentus, kas apgūst specialitāti "ārsts";

19.1.3. maģistrants, doktorants vai rezidents".

5. Aizstāt 35.2.punktā vārdu "augustam" ar vārdu "septembrim".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Saistošo noteikumu "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2014.gada 21.augusta saistošajos noteikumos Nr.13 "Par Liepājas pilsētas pašvaldības stipendiju piešķiršanu""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešā daļa nosaka, ka savu funkciju izpildes nodrošināšanai likumā noteiktajos gadījumos pašvaldība var izdot saistošos noteikumus. No likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 4. un 10.punkta izriet, ka pašvaldības autonomajās funkcijās ietilpst gādāt par iedzīvotāju izglītību, kā arī sekmēt saimniecisko darbību attiecīgajā administratīvajā teritorijā un rūpēties par bezdarba samazināšanu. No minētajām funkcijām izriet ne tikai iedzīvotājiem noteikto tiesību nodrošināšana pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iegūšanā; pirmsskolas un skolas vecuma bērnu nodrošināšana ar vietām mācību un audzināšanas iestādēs; organizatoriska un finansiāla palīdzība ārpusskolas mācību un audzināšanas iestādēm un izglītības atbalsta iestādēm, bet arī pašvaldības tiesības sniegt finansiālu atbalstu studentiem, kas studē specialitātēs, kas vitāli nepieciešamas Liepājas pilsētai.
Saistošo noteikumu projekta "PAR GROZĪJUMIEM LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES 2014.GADA 21.AUGUSTA SAISTOŠAJOS NOTEIKUMOS Nr.13 "PAR LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS STIPENDIJU PIEŠĶIRŠANU"" (turpmāk – saistošie noteikumi) pamatojums – medicīnas pamatstudijas ilgst 6 gadus, bet visbiežāk tikai esot 6.kursā medicīnas studenti izdara izvēli kvalifikācijas studijām rezidentūrā. No ekonomiskās puses raugoties, lai medicīnas studentam maksātu stipendiju no 2.kursa, tas pašvaldībai izmaksātu 20 535 EUR par vienu studentu.
Vienlaikus nepieciešams grozīt saistošos noteikumus Nr.13 "PAR LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS STIPENDIJU PIEŠĶIRŠANU", lēmuma par atbalstāmo profesionālo studiju specialitāšu noteikšanu pieņemšanu tuvinot mācību gada sākumam.
Tāpēc, izvērtējot pašvaldības resursu izlietojuma efektivitāti, domei ir jālemj jautājums par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr.13 "PAR LIEPĀJAS PILSĒTAS PAŠVALDĪBAS STIPENDIJU PIEŠĶIRŠANU".
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi precizē lēmuma par atbalstāmo profesionālo studiju specialitāšu noteikšanu pieņemšanas termiņu, tuvinot to mācību gada sākumam, kā arī precizē personu loku, kuriem ir tiesības pieteikties uz pašvaldības stipendiju.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošajos noteikumos noteiktās kārtības izpildei Liepājas pilsētas dome gadskārtējā pašvaldības budžetā plānos līdzekļus, kas nepieciešami stipendiātu finansēšanai.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Izsludinot stipendiju konkursu vienu reizi gadā un dodot iespēju pretendēt uz pašvaldības stipendiju plašākam studējošo liepājnieku lokam, tiks veicināta kvalificētu speciālistu piesaiste Liepājai un liepājnieku intelektuālā potenciāla paaugstināšana. Kā arī uzlabosies situācija, kas ir saistīta ar iztrūkstošo speciālistu novēršanas jautājumiem, Liepājas pilsētā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Liepājas pilsētas domes mājaslapā www.liepaja.lv un Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE" mājaslapā www.lip.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!