• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Centrālā vēlēšanu komisija
Centrālā vēlēšanu komisija publicē pieņemtos lēmumus, t. sk. par instrukciju apstiprināšanu, par grozījumiem vēlēšanu iecirkņu sarakstā, par tautas nobalsošanas izsludināšanu, par vēlēšanu vai tautas nobalsošanas rezultātiem, par iniciatīvas grupas reģistrēšanu vai atteikumu reģistrēt u.c.

Pirms vēlēšanām Centrālā vēlēšanu komisija publicē priekšvēlēšanu programmas, kandidātu sarakstus, kā arī ziņas par kandidātiem:

  • ne vēlāk kā divdesmit dienas pirms Saeimas vēlēšanu dienas;
  • ne vēlāk kā deviņpadsmit dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienas.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2014. gada 4. aprīļa lēmums Nr. 36 "Par instrukcijas apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2014., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/op/2014/70.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.37

Par instrukcijas apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

08.04.2014., Nr. 70

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 36

Pieņemts: 04.04.2014.

OP numurs: 2014/70.8

2014/70.8
RĪKI

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.36

Rīgā 2014.gada 4.aprīlī

Par instrukcijas apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

apstiprināt instrukciju "Vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšana".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs R.Eglājs



 

APSTIPRINĀTA
ar Centrālās vēlēšanu komisijas
2014.gada 4.aprīļa lēmumu Nr.36

Instrukcija
"Vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšana"

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Centrālā vēlēšanu komisija nosaka un piešķir finansējumu:

1.1.1. Saeimas vēlēšanu un tautas nobalsošanas sagatavošanai un sarīkošanai – republikas pilsētu, novadu vēlēšanu komisijām un ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu komisijām;

1.1.2. Eiropas Parlamenta vēlēšanu sarīkošanai – republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijām.

1.2. Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu komisiju priekšsēdētāji rīkojas ar komisijai piešķirtajiem finanšu līdzekļiem un nodrošina, lai rīcība ar tiem būtu likumīga un lietderīga.

2. Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšana

2.1. Republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijas (turpmāk – vēlēšanu komisija) ar piešķirto finansējumu nodrošina attiecīgo vēlēšanu iecirkņu komisiju darbību.

2.2. Vēlēšanu komisiju priekšsēdētāji slēdz līgumu ar bilancspējīgu grāmatvedi par grāmatvedības uzskaiti un finanšu pārskatu sagatavošanu.

2.3. Grāmatvedības uzskaiti vēlēšanu komisijās kārto saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja apstiprināto instrukciju par grāmatvedības uzskaiti vēlēšanu komisijās.

2.4. Darba samaksu vēlēšanu komisiju locekļiem un vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem aprēķina saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas noteiktajām stundas tarifa likmēm. Darba samaksu pieaicinātajām personām aprēķina saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja apstiprināto instrukciju par vēlēšanu komisijās pieaicināto personu darba samaksu.

2.5. Vēlēšanu komisijas grāmatvedībā aprēķina un izmaksā darba samaksu vēlēšanu komisijas un vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem un pieaicinātajām personām.

2.6. Vēlēšanu komisijas savā teritorijā izveidotās vēlēšanu iecirkņu komisijas ar darbības nodrošināšanai nepieciešamajiem materiāliem un pakalpojumiem nodrošina, centralizēti iepērkot un sadalot materiālus, kā arī apmaksājot rēķinus par sniegtajiem pakalpojumiem. Atsevišķos gadījumos pieļaujama naudas līdzekļu izsniegšana avansā ar vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja rīkojumu pilnvarotām avansu norēķinu personām. Par avansa izlietojumu minētās personas iesniedz vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam izdevumus apliecinošus dokumentus.

2.7. Vēlēšanu komisijas iesniedz Centrālās vēlēšanu komisijas Finanšu nodaļai ceturkšņa un gada finanšu pārskatus instrukcijā par grāmatvedības uzskaiti vēlēšanu komisijās norādītajos termiņos un kārtībā.

2.8. Pēc finanšu darbības pabeigšanas grāmatvedības dokumentus sakārto, apraksta un nodod Centrālās vēlēšanu komisijas Finanšu nodaļai instrukcijā par grāmatvedības uzskaiti vēlēšanu komisijās norādītajos termiņos un kārtībā.

2.9. Vēlēšanu komisiju iesniegto grāmatvedības dokumentu pārbaudi veic zvērināts revidents.

3. Ārvalstīs izveidoto vēlēšanu iecirkņu komisiju darbības finansēšana

3.1. Grāmatvedības dokumentu aprite starp ārvalstīs izveidotajām vēlēšanu iecirkņu komisijām (turpmāk – iecirkņa komisija) un Centrālo vēlēšanu komisiju tiek organizēta ar Ārlietu ministrijas atbildīgās amatpersonas starpniecību.

3.2. Uzsākot iecirkņa komisijas darbu, iecirkņa komisijas priekšsēdētājs sagatavo un iesniedz preču un pakalpojumu tāmi Centrālajai vēlēšanu komisijai izvērtēšanai un lēmuma pieņemšanai par finansējuma piešķiršanu.

3.3. Iecirkņa komisijas pienākumu izpildes nodrošināšanai iecirkņa komisijas priekšsēdētājs rīkojas piešķirtā finansējuma ietvaros.

3.4. Nepieciešamo preču un pakalpojumu iegādes izdevumus Centrālā vēlēšanu komisija apmaksā desmit darba dienu laikā pēc attiecīgās pārstāvniecības vai iecirkņa komisijas priekšsēdētāja izrakstīta rēķina saņemšanas. Atsevišķos gadījumos, pēc iecirkņa komisijas priekšsēdētāja rakstiska pieprasījuma, preču un pakalpojumu iegādei var tikt izsniegts avanss.

3.5. Mēneša laikā pēc Saeimas vēlēšanu vai tautas nobalsošanas dienas, iecirkņa komisijas priekšsēdētājs iesniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai norēķinu par piešķirto finanšu līdzekļu izlietojumu, pievienojot apstiprinātas attaisnojuma dokumentu kopijas.

3.6. Grāmatvedības uzskaiti par iecirkņu komisijām piešķirto finanšu līdzekļu izlietojumu kārto Centrālās vēlēšanu komisijas Finanšu nodaļa.

3.7. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas noteiktajām stundas tarifa likmēm un iesniegto darba laika uzskaites tabulu Centrālās vēlēšanu komisijas Finanšu nodaļa aprēķina un izmaksā darba samaksu iecirkņu komisiju locekļiem.

4. Pasta balsošanas vēlēšanu iecirkņa komisijas darbības finansēšana Eiropas Parlamenta vēlēšanās

4.1. Pasta balsošanas vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs sastāda un paraksta iecirkņa komisijas locekļu darba laika uzskaites tabulu.

4.2. Nākamā kalendārā mēneša pirmajā darba dienā tabulu iesniedz Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam apstiprināšanai.

4.3. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas noteiktajām stundas tarifa likmēm un apstiprināto darba laika uzskaites tabulu Centrālās vēlēšanu komisijas Finanšu nodaļa aprēķina un izmaksā darba samaksu pasta balsošanas vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļiem.

4.4. Centrālā vēlēšanu komisija apmaksā pasta balsošanas vēlēšanu iecirkņa komisijas pasta izdevumus saskaņā ar noslēgto līgumu par pasta pakalpojumiem.

4.5. Ja vēlēšanu iecirkņa komisijai balsošanai pa pastu rodas papildus izdevumi, to apmaksu veic pēc saskaņošanas ar Centrālo vēlēšanu komisiju.

5. Balsošanas organizēšanai ieslodzījuma vietās pieaicināto personu finansēšanas kārtība

5.1. Lai nodrošinātu vēlētāju sarakstu sagatavošanu balsošanai ieslodzījuma vietās, Centrālā vēlēšanu komisija slēdz attiecīgus līgumus ar pieaicinātajām personām, kuras tam pilnvarojusi Ieslodzījuma vietu pārvalde un attiecīgo ieslodzījuma vietu administrācija.

5.2. Darba samaksa 5.1.punktā minētajām personām tiek noteikta, ņemot vērā balsotāju skaitu ieslodzījuma vietā. Darba samaksas kārtību un apmēru apstiprina Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

5.3. Ieslodzījuma vietu pārvalde sagatavo atskaiti par katrā ieslodzījuma vietā nobalsojušo personu skaitu un iesniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai ne vēlāk kā divas darba dienas pēc vēlēšanu dienas.

5.4. Pamatojoties uz apstiprināto darba samaksas kārtību un saņemto atskaiti, Centrālās vēlēšanu komisijas Finanšu nodaļa aprēķina un izmaksā darba samaksu pieaicinātajām personām par vēlētāju sarakstu sagatavošanu.

5.5. Lai nodrošinātu citu vēlēšanu iecirkņa komisijas pienākumu pildīšanu ieslodzījuma vietā, līgumus ar pieaicinātajām personām slēdz attiecīgās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs R.Eglājs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!