• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 16. decembra noteikumi Nr. 759 "Kārtība, kādā Eiropas Komisijā iesniedz atbalsta programmu un individuālo atbalsta projektu paziņojumus un kopsavilkuma informāciju, un kārtība, kādā piešķir un anulē elektroniskās sistēmas lietošanas tiesības". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.2014., Nr. 252 https://www.vestnesis.lv/op/2014/252.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.760

Noteikumi par kritērijiem un kārtību, kādā biedrībai un nodibinājumam piederošās ēkas un inženierbūves netiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokli

Vēl šajā numurā

18.12.2014., Nr. 252

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 759

Pieņemts: 16.12.2014.

OP numurs: 2014/252.5

2014/252.5
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 14 Pēdējās nedēļas laikā 19 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.759

Rīgā 2014.gada 16.decembrī (prot. Nr.71 9.§)

Kārtība, kādā Eiropas Komisijā iesniedz atbalsta programmu un individuālo atbalsta projektu paziņojumus un kopsavilkuma informāciju, un kārtība, kādā piešķir un anulē elektroniskās sistēmas lietošanas tiesības

Izdoti saskaņā ar Komercdarbības atbalsta kontroles likuma
12.panta 1.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Eiropas Komisijā elektroniski iesniedz atbalsta programmu un individuālo atbalsta projektu paziņojumus (turpmāk – komercdarbības atbalsta paziņojums), kā arī kopsavilkuma informāciju, un kārtību, kādā piešķir un anulē elektroniskās sistēmas lietošanas tiesības.

2. Noteikumus piemēro, lai izpildītu Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 11. pantā noteikto prasību komercdarbības atbalsta paziņojuma un kopsavilkuma informācijas elektroniskai iesniegšanai Eiropas Komisijā.

3. Komercdarbības atbalsta paziņojumu un kopsavilkuma informāciju nosūta, izmantojot Eiropas Komisijas pārziņā esošo elektronisko lietojumprogrammu State Aid Notifications Interactive no tīmekļa vietnes https://webgate.ec.europa.eu/competition/sani2 (turpmāk – sistēma).

II. Sistēmas lietotāju kategorijas un funkcijas

4. Lai nodrošinātu sistēmas darbību un komercdarbības atbalsta paziņojuma un kopsavilkuma informācijas elektronisku iesniegšanu Eiropas Komisijā, Latvijā saskaņā ar Eiropas Komisijas izstrādāto Lietotāja rokasgrāmatu dalībvalstu SANI2 lietotājiem noteiktas šādas sistēmas lietotāju kategorijas:

4.1. galvenais koordinators (Central coordinator);

4.2. ievadošais lietotājs (Encoding User);

4.3. ierobežotais lietotājs (Restricted User);

4.4. skatītājs (Viewer);

4.5. parakstītājs (Signatory);

4.6. validētājs (Validator).

5. Galvenais koordinators ir Finanšu ministrijas vai Zemkopības ministrijas informācijas sistēmu speciālists.

6. Ievadošais lietotājs un ierobežotais lietotājs ir valsts vai pašvaldības institūcijas ierēdnis vai darbinieks vai šo institūciju pilnvarotas juridiskas personas pārstāvis, kurš saskaņā ar amata vai darba pienākumiem sagatavo sistēmā komercdarbības atbalsta paziņojumus un kopsavilkuma informāciju.

7. Skatītājs ir valsts vai pašvaldības institūcijas ierēdnis vai darbinieks vai šo institūciju pilnvarotas juridiskas personas pārstāvis, kurš saskaņā ar amata vai darba pienākumiem seko līdzi komercdarbības atbalsta paziņojuma un kopsavilkuma informācijas sagatavošanas procesam sistēmā, kā arī Finanšu ministrijas vai Zemkopības ministrijas ierēdnis vai darbinieks, kurš saskaņā ar amata vai darba pienākumiem veic komercdarbības atbalsta paziņojuma un kopsavilkuma informācijas projekta sākotnējo izvērtēšanu pirms iesniegšanas Eiropas Komisijā.

8. Parakstītājs ir valsts vai pašvaldības institūcijas ierēdnis vai darbinieks vai šo institūciju pilnvarotas juridiskas personas pārstāvis, kas saskaņā ar amata vai darba pienākumiem iestādes vārdā sistēmā elektroniski paraksta sagatavoto komercdarbības atbalsta paziņojumu un kopsavilkuma informāciju.

9. Validētājs ir Finanšu ministrijas vai Zemkopības ministrijas norīkots atašejs Latvijas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā, kurš validē iesniegšanai Eiropas Komisijā sistēmā elektroniski parakstīto komercdarbības atbalsta paziņojumu un kopsavilkuma informāciju.

10. Darbības, kuras atļauts veikt sistēmā, atbilstoši sistēmas lietotāju kategorijai ir noteiktas šo noteikumu 1. pielikumā.

11. Valsts vai pašvaldības institūcija, ja nepieciešams, izstrādā kārtību, kurā detalizētāk nosaka attiecīgajai institūcijai atbilstošās sistēmas lietotāju kategorijas, kā arī sistēmas lietotāju tiesības un pienākumus.

III. Komercdarbības atbalsta paziņojumu un kopsavilkuma informācijas elektroniskā iesniegšana Eiropas Komisijā

12. Valsts vai pašvaldības institūcijas ierēdnis vai darbinieks vai šo institūciju pilnvarotas juridiskas personas pārstāvis atbilstoši piešķirtajai sistēmas lietotāja kategorijai sistēmā sagatavo komercdarbības atbalsta paziņojumu vai kopsavilkuma informācijas projektu un pirms tā elektroniskas parakstīšanas nosūta sākotnējai izvērtēšanai Finanšu ministrijai vai Zemkopības ministrijai. Šādu kārtību ievēro, arī iesniedzot Eiropas Komisijā pirmspaziņojumu par plānoto atbalsta pasākumu.

13. Zemkopības ministrija un Finanšu ministrija atbilstoši Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 9. panta pirmās daļas 1. punktā un otrajā daļā noteiktajam kompetenču sadalījumam veic sagatavotā komercdarbības atbalsta paziņojuma vai kopsavilkuma informācijas projekta sākotnējo izvērtēšanu.

14. Finanšu ministrija vai Zemkopības ministrija 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 12. punktā minētā komercdarbības atbalsta paziņojuma vai kopsavilkuma informācijas projekta saņemšanas informē atbildīgo sistēmas lietotāju par nepieciešamību veikt grozījumus komercdarbības atbalsta paziņojumā vai kopsavilkuma informācijas projektā vai sniedz atļauju sagatavoto komercdarbības atbalsta paziņojumu vai kopsavilkuma informāciju elektroniski parakstīt sistēmā.

15. Pēc komercdarbības atbalsta paziņojuma vai kopsavilkuma informācijas elektroniskas parakstīšanas sistēmā valsts vai pašvaldības institūcija vai šo institūciju pilnvarota juridiska persona to iesniedz Finanšu ministrijā vai Zemkopības ministrijā.

16. Finanšu ministrija vai Zemkopības ministrija divu darbdienu laikā pēc komercdarbības atbalsta paziņojuma vai kopsavilkuma informācijas elektroniskas parakstīšanas sistēmā informē atbildīgo validētāju par to, vai iesniegtais komercdarbības atbalsta paziņojums vai kopsavilkuma informācija ir validējama iesniegšanai Eiropas Komisijā.

17. Validētājs divu darbdienu laikā pēc komercdarbības atbalsta paziņojuma vai kopsavilkuma informācijas elektroniskas validēšanas sistēmā nosūta Finanšu ministrijai vai Zemkopības ministrijai no Eiropas Komisijas Konkurences direktorāta Valsts atbalsta reģistra saņemto reģistrācijas numuru un citu no Eiropas Komisijas saņemto informāciju saistībā ar iesniegto komercdarbības atbalsta paziņojumu.

IV. Sistēmas lietošanas tiesību piešķiršana, grozīšana un anulēšana

18. Sistēmas lietošanas tiesības piešķir, ja valsts vai pašvaldības institūcijas ierēdnim vai darbiniekam vai šo institūciju pilnvarotas juridiskas personas pārstāvim tās ir nepieciešamas darba vai amata pienākumu veikšanai. Lai saņemtu sistēmas lietošanas tiesības, attiecīgā valsts vai pašvaldības institūcija vai šo institūciju pilnvarota juridiska persona iesniedz Finanšu ministrijā vai Zemkopības ministrijā iesniegumu (2. pielikums).

19. Zemkopības ministrijas galvenais koordinators piešķir un anulē sistēmas lietošanas tiesības Zemkopības ministrijas ierēdnim vai darbiniekam, kurš saskaņā ar amata vai darba pienākumiem izstrādā komercdarbības atbalsta paziņojuma projektu vai kopsavilkuma informāciju Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 9. panta otrajā daļā definētajās darbības jomās un nozarēs. Zemkopības ministrijas ierēdnis vai darbinieks iegūtās sistēmas lietošanas tiesības izmanto, arī gatavojot atbalsta programmas un individuālā atbalsta projekta pieteikumu citu komercdarbības nozaru atbalstīšanai. Pārējos gadījumos sistēmas lietošanas tiesības piešķir un anulē Finanšu ministrijas galvenais koordinators.

20. Finanšu ministrijas vai Zemkopības ministrijas galvenais koordinators triju darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas lietotāju reģistrē sistēmā. Sistēmas lietotājs uz iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi saņem lietotājvārdu un sākotnējo paroli, kuru izmanto, pirmo reizi uzsākot darbu sistēmā.

21. Ja valsts vai pašvaldības institūcijas ierēdnis vai darbinieks vai šo institūciju pilnvarotas juridiskas personas pārstāvis izbeidz pildīt ar sistēmas lietošanu saistītos amata vai darba pienākumus un ierēdņa vai darbinieka sagatavotos komercdarbības atbalsta paziņojumus vai kopsavilkuma informāciju ir nepieciešams nodot citam valsts vai pašvaldības institūcijas ierēdnim vai darbiniekam vai šo institūciju pilnvarotas juridiskas personas pārstāvim, galvenais koordinators saskaņā ar saņemto iesniegumu (2. pielikums) sistēmā var aizstāt vienu lietotāju ar citu.

22. Valsts vai pašvaldības institūcijai vai šo institūciju pilnvarotai juridiskai personai ir pienākums 10 darbdienu laikā iesniegt Finanšu ministrijā vai Zemkopības ministrijā iesniegumu (2. pielikums) sistēmas lietošanas tiesību anulēšanai, ja iestājas kāds no šādiem nosacījumiem:

22.1. lietotājs izbeidz pildīt ar sistēmas lietošanu saistītos amata vai darba pienākumus;

22.2. lietotājs ar savu darbību vai bezdarbību radījis iespēju nepilnvarotai personai lietot sistēmas datus;

22.3. lietotājs veic darbības, kas vājina sistēmas drošību.

V. Noslēguma jautājums

23. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2007. gada 6. februāra noteikumus Nr. 100 "Kārtība, kādā Eiropas Komisijā elektroniski iesniedz atbalsta programmu un individuālo atbalsta projektu paziņojumus un kādā piešķir un anulē atbalsta paziņojumu elektroniskās sistēmas lietošanas tiesības" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 25. nr.).

Ministru prezidenta vietā –
finanšu ministrs Jānis Reirs

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss


 

1.pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 16.decembra
noteikumiem Nr.759

Sistēmā veicamās atļautās darbības atbilstoši sistēmas lietotāja kategorijai

Darbības, kuras šo noteikumu 4. punktā minētajām sistēmas lietotāju kategorijām atļauts veikt saistībā ar komercdarbības atbalsta paziņojuma un kopsavilkuma informācijas sagatavošanu un iesniegšanu Eiropas Komisijā, tabulā atzīmētas ar X.

Darbība Galvenais koordinators Ievadošais lietotājs Parakstītājs Skatītājs Ierobežotais lietotājs Validētājs
Izveidot jaunu paziņojumu   X X      
Skatīt esošo paziņojumu X X X X X X
Atjaunināt (tikai tad, ja statuss ir "projekts" vai "pabeigts") X X X   X  
Aizvērt veidlapu X X X X X X
Pārvērst par pirmspaziņojumu (tikai tad, ja statuss ir "projekts" un "pabeigts") X X X X X X
Pārvērst par paziņojumu (tikai tad, ja statuss ir "projekts" vai/un "pabeigts") X X X   X  
Pieprasīt vienkāršotu procedūru (tikai tad, ja statuss ir "projekts" vai "pabeigts") X X X   X  
Atsaukt vienkāršotas procedūras pieprasījumu (tikai tad, ja statuss ir "projekts" vai "pabeigts") X X X   X  
Saglabāt (tikai tad, ja statuss ir "projekts" vai "pabeigts") X X X   X  
Pabeigt (tikai tad, ja statuss ir "projekts" vai "pabeigts") X X X   X  
Atmest (tikai tad, ja statuss ir "projekts" vai "pabeigts") X X X      
Elektroniski parakstīt (tikai tad, ja statuss ir "pabeigts") X X X      
Validēt (tikai tad, ja statuss ir "parakstīts")           X
Atsaukt (tikai tad, ja statuss ir "validēts") X         X
Noraidīt (tikai tad, ja statuss ir "pabeigts" vai "parakstīts")     X     X
Pievienot piezīmes (tikai tad, ja statuss ir "projekts", "pabeigts" un "parakstīts") X X X X X X
Pievienot/noņemt grupas dalībniekus (tikai tad, ja statuss ir "projekts" un "pabeigts") X X X      
Pievienot papildu veidlapas (ja statuss ir "projekts" un "pabeigts") X X X   X  

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss

 


2.pielikums
Ministru kabineta
2014.gada 16.decembra
noteikumiem Nr.759

Iesniegums
sistēmas lietošanas tiesību piešķiršanai, grozīšanai un anulēšanai

1. Informācija par iesniedzēju:

 
1.1. valsts vai pašvaldības institūcijas vai šo institūciju pilnvarotas
juridiskas personas nosaukums
 
1.2. adrese  

 

2. Informācija par sistēmas lietotāju:

 
2.1. vārds, uzvārds  
2.2. struktūrvienība  
2.3. amats  
2.4. tālruņa numurs  
2.5. e-pasta adrese  
2.6. sistēmas lietotājs, kura lietošanas tiesības tiek nodotas citam lietotājam (saskaņā ar šo noteikumu 21. punktu)
2.6.1. vārds, uzvārds  
2.6.2. struktūrvienība  
2.6.3. amats  

3. Sistēmas lietotāja kategoriju (vajadzīgo lietotāja kategoriju atzīmēt ar x)
ievadošais lietotājs ierobežotais lietotājs skatītājs parakstītājs
3.1. piešķirt        
3.2. mainīt uz        
3.3. anulēt        

Sistēmas lietotājs            
    (vārds, uzvārds)   (paraksts)   (datums)

4. Valsts vai pašvaldības institūcijas vai šo institūciju pilnvarotas juridiskas personas vadītājs

         
(vārds, uzvārds)   (paraksts)   (datums)

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!