• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 12. februāra noteikumi Nr. 85 "Kārtība, kādā administratīvajā lietā iemaksā, atmaksā un atlīdzina valsts nodevu un iemaksā un atmaksā drošības naudu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2013., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/op/2013/32.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.86

Par Ministru kabineta 2007.gada 18.decembra noteikumu Nr.912 "Ūdensapgādes, notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas būvju būvniecības kārtība" atzīšanu par spēku zaudējušiem

Vēl šajā numurā

14.02.2013., Nr. 32

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 85

Pieņemts: 12.02.2013.

OP numurs: 2013/32.3

2013/32.3
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.85

Rīgā 2013.gada 12.februārī (prot. Nr.9 6.§)

Kārtība, kādā administratīvajā lietā iemaksā, atmaksā un atlīdzina valsts nodevu un iemaksā un atmaksā drošības naudu

Izdoti saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 129.pantu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā administratīvajā lietā iemaksā, atmaksā un atlīdzina valsts nodevu un iemaksā un atmaksā drošības naudu.

II. Valsts nodevas un drošības naudas iemaksāšanas kārtība

2. Valsts nodevu persona iemaksā valsts budžeta ieņēmumu kontā Valsts kasē.

3. Drošības naudu par blakus sūdzību persona iemaksā Tiesu administrācijas deponēto līdzekļu kontā Valsts kasē.

4. Drošības naudu par kasācijas sūdzību persona iemaksā Augstākās tiesas deponēto līdzekļu kontā Valsts kasē.

5. Informāciju par valsts nodevas un drošības naudas maksājuma rīkojuma rekvizītiem:

5.1. Tieslietu ministrija ievieto tiesu mājaslapā internetā (www.tiesas.lv);

5.2. Augstākā tiesa ievieto Augstākās tiesas mājaslapā internetā (www.at.gov.lv);

5.3. attiecīgā tiesa izvieto tiesas ēkā apmeklētājiem pieejamā vietā.

6.  Persona iemaksā valsts nodevu vai drošības naudu, izmantojot šādus maksājumu pakalpojumu veidus:

6.1. ar maksājumu pakalpojumu sniedzēja starpniecību, kuram ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē (maksājums ar pārskaitījumu);

6.2. ar maksājumu karti maksājumu karšu pieņemšanas terminālī, ja maksājumu veic tiesu iestādē (ja tas ir tehniski iespējams).

7. Veicot valsts nodevas vai drošības naudas maksājumu, persona maksājuma rīkojumā norāda šādu informāciju:

7.1. vārdu, uzvārdu (juridiska persona – nosaukumu);

7.2. personas kodu (juridiska persona – reģistrācijas numuru);

7.3. maksājuma mērķi (valsts nodevas vai drošības naudas iemaksa administratīvajā lietā un dati, kas identificē administratīvo lietu, pieteikumu vai sūdzību). Ja maksātājs ir attiecīgās personas pārstāvis, maksājuma mērķī norāda personu, kuras labā tiek iemaksāta valsts nodeva vai drošības nauda.

III. Valsts nodevas atmaksāšanas un atlīdzināšanas kārtība

8. Valsts nodevu atmaksā Administratīvā procesa likuma 125.pantā minētajos gadījumos, kā arī tad, ja valsts nodeva ir nepareizi iemaksāta (tas ir, ja maksājums veikts, bet attiecīgā darbība tiesu iestādē nav veikta). Valsts nodevu atmaksā no valsts budžeta līdzekļiem likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktajā termiņā pēc attiecīga iesnieguma iesniegšanas Valsts ieņēmumu dienestā.

9. Iesniegumā par valsts nodevas atmaksu persona norāda:

9.1. iestādi, kurai adresēts iesniegums;

9.2. personas datus (fiziska persona – vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarētās dzīvesvietas adresi, juridiska persona – nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi);

9.3. pārstāvības pamatu, ja iesniegumu iesniedz attiecīgās personas pārstāvis (iesniegumam pievieno normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apliecinātu attiecīgas pilnvaras vai pārstāvības tiesības apliecinoša dokumenta kopiju);

9.4. administratīvās lietas numuru, kuras ietvaros veikta iemaksa (ja ir);

9.5. maksājuma rīkojuma datus (maksājuma datums, konta numurs, uz kuru veikts pārskaitījums, maksājuma mērķis);

9.6. datumu un numuru tiesas vai tiesneša nolēmumam, uz kuru pamatojoties atmaksājama valsts nodeva (izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas valsts nodevas atmaksu);

9.7. atmaksājamo summu cipariem un vārdiem;

9.8. kredītiestādes nosaukumu un konta numuru, uz kuru veikt pārskaitījumu;

9.9. iesnieguma iesniegšanas datumu.

10. Iesniegumam pievieno spēkā esoša tiesas vai tiesneša nolēmuma norakstu vai apliecinātu kopiju (izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas valsts nodevas atmaksu).

11. Valsts nodevu atmaksā, ja iesniegums iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad stājies spēkā tiesas vai tiesneša nolēmums par valsts nodevas atmaksāšanu.

12. Nepareizi iemaksātu valsts nodevu atmaksā, ja attiecīgs iesniegums iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad valsts nodeva ir iemaksāta.

13. Valsts nodevu atlīdzina mēneša laikā pēc tiesas vai tiesneša nolēmuma stāšanās spēkā Administratīvā procesa likuma 126.pantā minētajos gadījumos no tās iestādes budžeta līdzekļiem, kura attiecīgajā administratīvajā lietā bijusi pieaicināta atbildētāja pusē. Ja atbildētājs ir privātpersona, valsts nodevu atlīdzina no privātpersonas finanšu līdzekļiem.

14. Pēc tam, kad stājies spēkā tiesas vai tiesneša nolēmums par pieteikuma pilnīgu vai daļēju apmierināšanu, pieteicējs iesniedz iestādē, kura attiecīgajā administratīvajā lietā bijusi pieaicināta atbildētāja pusē, iesniegumu par valsts nodevas atlīdzināšanu. Iesniegumā norāda šo noteikumu 9.punktā minēto informāciju.

IV. Drošības naudas atmaksāšanas kārtība

15. Drošības naudu par blakus sūdzību, pamatojoties uz personas iesniegumu, atmaksā Tiesu administrācija Administratīvā procesa likuma 129.1 pantā minētajos gadījumos, kā arī tad, ja drošības nauda ir nepareizi iemaksāta (tas ir, ja maksājums veikts, bet attiecīgā darbība tiesu iestādē nav veikta).

16. Drošības naudu par kasācijas sūdzību, pamatojoties uz personas iesniegumu, atmaksā Augstākā tiesa Administratīvā procesa likuma 129.1 pantā minētajos gadījumos, kā arī tad, ja drošības nauda ir nepareizi iemaksāta (tas ir, ja maksājums veikts, bet attiecīgā darbība tiesu iestādē nav veikta).

17. Iesniegumā par drošības naudas atmaksu persona norāda:

17.1. iestādi, kurai adresēts iesniegums;

17.2. personas datus (fiziska persona – vārdu, uzvārdu, personas kodu un deklarētās dzīvesvietas adresi, juridiska persona – nosaukumu, reģistrācijas numuru un juridisko adresi);

17.3. pārstāvības pamatu, ja iesniegumu iesniedz attiecīgās personas pārstāvis (iesniegumam pievieno normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā apliecinātu attiecīgas pilnvaras vai pārstāvības tiesības apliecinoša dokumenta kopiju);

17.4. administratīvās lietas numuru, kuras ietvaros veikta iemaksa (ja ir);

17.5. maksājuma rīkojuma datus (maksājuma datums, konta numurs, uz kuru veikts pārskaitījums, maksājuma mērķis);

17.6. datumu un numuru tiesas vai tiesneša nolēmumam, uz kuru pamatojoties atmaksājama drošības nauda (izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas drošības naudas atmaksu);

17.7. atmaksājamo summu cipariem un vārdiem;

17.8. kredītiestādes nosaukumu un konta numuru, uz kuru veikt pārskaitījumu;

17.9. iesnieguma iesniegšanas datumu.

18. Iesniegumam pievieno spēkā esoša tiesas vai tiesneša nolēmuma norakstu vai apliecinātu kopiju (izņemot gadījumus, ja iesniegts iesniegums par nepareizi iemaksātas drošības naudas atmaksu).

19. Drošības naudu atmaksā, ja iesniegums Tiesu administrācijā vai Augstākajā tiesā iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad stājies spēkā tiesas vai tiesneša nolēmums par drošības naudas atmaksāšanu.

20. Nepareizi iemaksātu drošības naudu atmaksā, ja attiecīgs iesniegums Tiesu administrācijā vai Augstākajā tiesā iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad drošības nauda ir iemaksāta.

21. Drošības naudu Tiesu administrācija un Augstākā tiesa atmaksā mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas.

22. Ja persona šo noteikumu 19. un 20.punktā minētajā termiņā nav iesniegusi iesniegumu par drošības naudas atmaksu, Tiesu administrācija un Augstākā tiesa pārskaita drošības naudu valsts budžeta ieņēmumos.

23. Administratīvā procesa likuma 129.1 panta ceturtajā daļā minētajos gadījumos drošības naudu neatmaksā un pārskata gada beigās ieskaita valsts budžeta ieņēmumos.

V. Noslēguma jautājums 

24. Noteikumi stājas spēkā 2013.gada 1.martā.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministrs J.Bordāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!