• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 2. jūlija noteikumi Nr. 356 "Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 3.jūlija noteikumos Nr.458 "Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2013., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/op/2013/129.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.357

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumos Nr.1644 "Kārtība, kādā pieprasa un izlieto budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" līdzekļus"

Vēl šajā numurā

05.07.2013., Nr. 129

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 356

Pieņemts: 02.07.2013.

OP numurs: 2013/129.8

2013/129.8
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.356

Rīgā 2013.gada 2.jūlijā (prot. Nr.37 8.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 3.jūlija noteikumos Nr.458 "Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība"

Izdoti saskaņā ar Bezdarbnieku un
darba meklētāju atbalsta likuma 4.panta sesto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 3.jūlija noteikumos Nr.458 "Komersantu – darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēju – licencēšanas un uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 108.nr.; 2009, 38.nr.; 2011, 125.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Komersants ir tiesīgs sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus, ja ir saņēmis aģentūras izsniegtu licenci. Licencē norāda valsti vai valstis un darbiekārtošanas pakalpojumu veidu vai veidus, kuros komersants ir tiesīgs sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus. Licenci izsniedz uz nenoteiktu laiku."

2. Aizstāt 9.2.apakšpunktā vārdus "un saņēmis personas datu apstrādes reģistrācijas apliecību" ar vārdiem "(norīkojis un Datu valsts inspekcijā reģistrējis personas datu aizsardzības speciālistu vai reģistrējis personas datu apstrādi)".

3. Papildināt 10.1.apakšpunktu aiz vārdiem "tālruņa numuru" ar vārdiem "licences saņemšanas veidu".

4. Izteikt 10.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.2. informāciju atbilstoši šo noteikumu 9.2.apakšpunktam;".

5. Papildināt noteikumus ar 11.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.5. sadarbības līguma kopiju ar partneri vai līguma projektu."

6. Izteikt 12.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Ja darbiekārtošanas pakalpojumus paredzēts sniegt sadarbībā ar ārvalsts partneri, pretendents papildus šo noteikumu 10. un 11.punktā minētajiem dokumentiem iesniedz aģentūrā kompetentas ārvalsts institūcijas dokumentu (kopiju), kas apliecina, ka ārvalsts partneris ir tiesīgs sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus attiecīgajā valstī."

7. Papildināt noteikumus ar 20.punktu šādā redakcijā:

"20.1 Ja mēneša laikā no pretendenta iesnieguma saņemšanas dienas aģentūra nepieprasa papildu informāciju un dokumentus, nepieņem un nepaziņo lēmumu par licences izsniegšanu vai par atteikumu to izsniegt, uzskatāms, ka licence darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai komersantam ir piešķirta."

8. Izteikt 21.punktu šādā redakcijā:

"21. Pamatojoties uz lēmumu par licences izsniegšanu, aģentūra izsniedz pretendentam licenci atbilstoši šo noteikumu pielikumā noteiktajam paraugam, ievērojot iesniegumā norādīto licences saņemšanas veidu."

9. Svītrot 22.punktu.

10. Papildināt 23.punkta pirmo teikumu aiz vārda "valstu" ar vārdiem "vai darbiekārtošanas pakalpojumu veidu".

11. Izteikt 24.13.apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.13. darbiekārtošanas pakalpojumu reklāmā norādīt firmu, reģistrācijas numuru, darbības vietas adresi, licences reģistrācijas numuru un datumu, kā arī iestādi, kura izsniegusi licenci;".

12. Izteikt 31.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"31.6. otrajā darba dienā pēc lēmuma un licences nosūtīšanas elektroniska dokumenta formā, kas noformēti atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektroniskajiem dokumentiem noteiktajām prasībām, vai nākamajā darba dienā pēc licences izsniegšanas klātienē publicēt aģentūras tīmekļa vietnē licenču reģistrā informāciju par komersantiem, kuriem ir tiesības sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus, norādot darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzēja nosaukumu, reģistrācijas apliecības numuru, juridisko adresi un darbības vietas adresi, kontaktinformāciju, licences numuru, termiņu, darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanas valsti vai valstis un darbiekārtošanas pakalpojumu veida vai veidu kodus. Aģentūras tīmekļa vietnē informāciju par komersantiem, kuriem licences darbība apturēta vai licence anulēta, aģentūra publicē lēmuma spēkā stāšanās dienā."

13. Svītrot 38.5.apakšpunktu.

14. Papildināt noteikumus ar 49.punktu šādā redakcijā:

"49. Komersants līdz 2013.gada 31.decembrim iesniedz aģentūrā iesniegumu licences papildināšanai ar darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanas veida vai veidu kodiem un aģentūra mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas dienas precizē licencē norādāmo informāciju. Šajā gadījumā komersants ir atbrīvots no šajos noteikumos noteiktās valsts nodevas samaksas."

15. Papildināt noteikumus ar informatīvu atsauci uz Eiropas Savienības direktīvu šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2006.gada 12.decembra Direktīvas 2006/123/EK par pakalpojumiem iekšējā tirgū."

16. Izteikt pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 3.jūlija
noteikumiem Nr.458

(papildinātā mazā Latvijas valsts ģerboņa attēls)

Labklājības ministrija
Nodarbinātības valsts aģentūra

Licence darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanai
Nr. xxxx

 

(valsts, darbiekārtošanas pakalpojuma veida kods, datums)

Izsniegta

 

(firma)

 

(reģistrācijas numurs Uzņēmumu reģistrā)

 

(juridiskā adrese)

 

(darbības vietas adrese)

Licence izsniegta  
 

(datums)

Nodarbinātības valsts aģentūras amatpersona

 

(amats, vārds, uzvārds, paraksts)

Piezīme. * Dokumenta rekvizītu "paraksts" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Darbiekārtošanas pakalpojumu veidu kodi

1.a – pakalpojumu sniegšana, kas saistīta ar darba vai civildienesta attiecību nodibināšanu, kā arī strādāšanu par atlīdzību starptautiskās jaunatnes, kultūras, izglītības, nodarbinātības un pieredzes apmaiņas programmās (starptautiskās aukļu apmaiņas programmās, izglītības un darba programmās, darba un ceļošanas programmās, brīvdienu darba programmās un citās programmās).

1.b – pakalpojumu sniegšana, kas saistīta ar darba meklēšanu, ar to saprotot konsultēšanu darbiekārtošanas jautājumos, informēšanu par brīvajām darba vietām un citus līdzvērtīgus pakalpojumus, kas paredzēti, lai piedāvātu vai atvieglotu personai darba tiesisko attiecību nodibināšanu.

1.c – pakalpojumu sniegšana, kas saistīta ar potenciālo darbinieku atlasi darba devējiem, izņemot pakalpojumus, kas saistīti ar darba sludinājumu izvietošanu un reklāmu, ja vien šādas reklāmas mērķis nav darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšana.

2 – darbaspēka nodrošināšanas pakalpojumi, kuru ietvaros darbiekārtošanas pakalpojumu sniedzējs kā darba devējs nosūta darbinieku uz noteiktu laiku personai, kuras labā un vadībā tiks veikts darbs."

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Labklājības ministre Ilze Viņķele

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!