• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Leonards Stašs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2000., Nr. 26/28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņa kavalieris Benjamiņš Jēgers

Vēl šajā numurā

28.01.2000., Nr. 26/28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Leonards Stašs

16.01.1929. – 27.01.2000.

ST.JPG (16958 BYTES) Kā pērkona dārds ziemas baltajā klusumā visus pārsteidza skaudra vēsts — mūžībā aizgājis mūsu kolēģis un draugs, Latvijas Republikas 7.Saeimas deputāts Leonards Stašs.

27.janvāris, kārtējā Saeimas plenārsēdes diena, iesākās kā parasti. LSDSP frakcijas deputāts Leonards Stašs bija darbā. Savā vietā. Tāpat kā 5. un 6. Saeimā, līdz ar pārējiem deputātiem lēma un balsoja par valstiski svarīgiem jautājumiem. Pēkšņi, īsi pirms plenārsēdes pārtraukuma, Leonarda Staša sirds apstājās.

Vēl tikko pieredzējušais un dzīves gudrais deputāts aktīvi strādāja LSDSP frakcijā, darbojās Revīzijas komisijā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, lauksaimniecības un mežniecības apakškomisijā. Nenoliedzami, Leonarda Staša gados krātā pieredze un zināšanas Saeimas darbā bija neatsveramas.

Katru nedēļas nogali Leonards Stašs devās uz savu Ludzas pusi, kur aizvadīta lielākā daļa viņa darba mūža. Leonardam Stašam bija divas augstākās izglītības: pedagoga un lauksaimnieka. Varbūt arī tāpēc viņš ilgus gadus izcili vadīja vienu no labākajām saimniecībām Latgalē.

Vēl tikko — 16.janvārī — Saeimas deputāti un kolēģi Leonardu Stašu sveica dzimšanas dienā un vēlēja stipru un labu veselību, jo viss pārējais jau viņam bija: mīļa ģimene, mazbērni, draugi. Bija darba kolēģu un Latgales puses ļaužu cieņa, uzticība un, galvenais, patiesa mīlestība, iemantota grūtā, bet raženā mūža gājumā.

LR 7.Saeimas Prezidijs, LSDSP Saeimas frakcija, Saeimas deputāti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!