Laidiens: 27.02.2023., Nr. 41

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2023/41.AKK1

Būvniecības valsts kontroles birojs izsludina atklātu konkursu uz vakanto Energoresursu kontroles departamenta Energoefektivitātes kontroles nodaļas eksperta/-es ierēdņa amatu (1 amata vieta uz nenoteiktu laiku)

Ja esi eksperts energoefektivitātes uzraudzības jomā un esi gatavs jauniem izaicinājumiem, pievienojies Būvniecības valsts kontroles birojam!

Galvenie amata pienākumi:

- veikt normatīvajos aktos noteiktās darbības energoefektivitātes uzraudzības funkciju izpildei

- sagatavot normatīvajos aktos noteikto lēmumu, tajā skaitā saistībā ar energoefektivitātes nodevu, projektus un veikt pieņemto lēmumu izpildes kontroli

- sagatavot, publicēt un aktualizēt Biroja tīmekļvietnē normatīvajos aktos noteikto informāciju

- izskatīt iesniegumus un sūdzības, sagatavot atbilžu projektus

- sniegt metodisko atbalstu un konsultācijas, līdzdarboties normatīvo aktu izstrādē un pilnveidošanā, nodrošināt nodaļas tiesību un interešu pārstāvību valsts un pašvaldību institūcijās un attiecībās ar fiziskām un juridiskām personām

Sagaidām, ka tev ir:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām

- otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība inženierzinātnē, ekonomikas zinātnē, vadības zinībās, tiesību zinātnē vai līdzvērtīgi

- vismaz divu gadu profesionālā pieredze ar amata pienākumiem saistītā jomā

- pieredze nozares terminoloģijas, ar nozari saistīto normatīvo aktu pielietošanā

- spēja strādāt intensīva intelektuāla darba režīmā, precīzi un operatīvi izpildot uzdotos uzdevumus, augsta noturība stresa situācijās

- spēja analizēt un apkopot informāciju, loģiski izklāstīt iegūtos rezultātus

- teicamas valsts valodas prasmes (C līmenī)

- teicamas MS Office programmatūras lietošanas prasmes

- vēlama B kategorijas autovadītāja apliecība

Mēs piedāvājam:

- dinamisku, atbildīgu un profesionāli izaicinošu darbu enerģiskā komandā

- mēnešalgu no 1260 EUR līdz 1400 EUR pirms nodokļu nomaksas

- atvaļinājuma pabalstu līdz 40% no noteiktās mēnešalgas

- papildatvaļinājumu līdz 10 darba dienām, atkarībā no darba izpildes novērtējuma

- nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisi

- mācību un kvalifikācijas paaugstināšanas iespējas

- sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu un motivējošu bonusu sistēmu

Aicinām tevi līdz š.g. 8.martam nosūtīt uz e-pasta adresi: pasts@bvkb.gov.lv vai iesniegt Būvniecības valsts kontroles birojā, K.Valdemāra ielā 157, Rīgā, LV-1013, ar norādi "Energoresursu kontroles departamenta Energoefektivitātes kontroles nodaļas eksperta/-es amata konkursam", šādus dokumentus:

1) pieteikuma vēstuli dalībai konkursā, kas raksturo tavas zināšanas, prasmes un piemērotību veicamajam darbam. Pieteikuma vēstulē iekļaujot apliecinājumu par atbilstību Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām;

2) dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae), kurā iekļauj arī apliecinājumu par valsts valodas prasmēm;

3) izglītību apliecinoša dokumenta kopiju.

Informējam, ka tiks izskatīti to pretendentu pieteikumi, kuri ir iesnieguši visus norādītos dokumentus. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai. Tālr. uzziņām 67013304.

Būvniecības valsts kontroles birojs informē, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu atlases konkursa norisi atbilstoši normatīvajiem aktiem nodarbinātības jomā. Personas datu apstrādes pārzinis ir Būvniecības valsts kontroles birojs K.Valdemāra ielā 157, Rīgā, LV-1013.


OP 2023/41.AKK2

SIA "Rīgas nami" ir Rīgas valstspilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība, kuras galvenie darbības virzieni ir kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana, īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un apsaimniekošana, tirgus darbības nodrošināšana, kā arī kultūras pasākumu nodrošināšana Melngalvju namā un kinoteātrī "Splendid Palace".

SIA "RĪGAS NAMI" izsludina atklātu konkursu uz vakantiem valdes locekļa amatiem (2 vakances)

Valdes locekļu amatiem noteiktās kompetences jomas:

1) valdes loceklis/-e ar kompetenci nekustamā īpašuma pārvaldības jautājumos;

2) valdes loceklis/-e ar kompetenci administrācijas vadības, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomas jautājumos.

Valdes locekļu amatu kandidātiem/-ēm izvirzītās obligātās minimālās prasības:

- valsts valodas zināšanas C1 līmenī un angļu valodas zināšanas B2 līmenī

- nevainojama reputācija, kas nozīmē, ka nav iemesla pamatotām šaubām par personas nevainojamu reputāciju un nav pierādījumu, kas liecinātu par pretējo

- atbilstība un piekrišana ievērot likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" 6.panta un 7.panta ceturtajā daļā noteiktos valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumus, 8. un 81.pantā noteikto valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu izpildes kārtību un novērst citas iespējamās interešu konflikta situācijas, ja tiks ievēlēts valdes locekļa amatā

- piekrišana valsts amatpersonas statusam un tam noteiktajiem ierobežojumiem

- ierobežojumi kandidātiem noteikti Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 37.panta ceturtajā daļā

- pieredze pārmaiņu vadībā

- pieredze korporatīvās pārvaldības jomā, ietverot ilgtspējas jautājumus

Prasības darba pieredzei, izpratnei un zināšanām atbilstoši jomai:

1. Obligātās prasības valdes loceklim, kura atbildības jomā ir nekustamā īpašuma pārvaldības jomas jautājumi:

- augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadības zinātnē, ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnē, inženierzinātnēs vai citā pielīdzināmā jomā; izglītība nekustamo īpašumu pārvaldības jomā tiks uzskatīta par priekšrocību;

- vismaz triju gadu darba pieredze (pēdējo 10 gadu laikā) nekustamā īpašuma pārvaldīšanas, apsaimniekošanas un iznomāšanas jautājumos valdes locekļa vai valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā (uzņēmuma vadītājs vai cits augstāka līmeņa vadības amats, kas tieši atskaitās uzņēmuma vadībai vai valdei) ar ne mazāk kā 5 000 m2 lielas platības telpu pārvaldību.

Papildu prasības valdes loceklim ar kompetenci nekustamā īpašuma pārvaldībā:

- vēlama pieredze iepirkumos nekustamā īpašuma pārvaldības jomā

- vēlama pieredze nekustamā īpašuma portfeļa stratēģijas izstrādē

- vēlama pieredze inovatīvu risinājumu un produktu ieviešanā

2. Obligātās prasības valdes loceklim, kura atbildības jomā ir administrācijas vadības, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomas jautājumi:

- augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība vadības zinātnē, uzņēmējdarbībā, ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnē, inženierzinātnes vai citā pielīdzināmā jomā;

- vismaz triju gadu darba pieredze (pēdējo 10 gadu laikā) administratīvo funkciju vadības, juridiskā atbalsta, personāla, informācijas tehnoloģiju pārvaldības, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas vadības jautājumos valdes locekļa vai valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā (uzņēmuma vadītājs vai cits augstāka līmeņa vadības amats, kas tieši atskaitās uzņēmuma vadībai vai valdei) vidējā vai lielā kapitālsabiedrībā.

Papildu prasības valdes loceklim ar kompetenci administrācijas vadības, risku vadības un iekšējās kontroles sistēmas jomā:

- vēlama izpratne nekustamo īpašumu pārvaldības atbalsta procesos

- vēlama pieredze organizācijas procesu attīstībā un digitalizācijā

Valdes locekļu amatu kandidātiem nepieciešamās kompetences (abiem amatiem):

- stratēģiskais redzējums (būtiskā kompetence)

- pārmaiņu vadība

- lēmumu pieņemšana un atbildība (būtiskā kompetence)

- orientācija uz attīstību

Valdes locekļu mēneša atlīdzību nosaka atbilstoši Ministru kabineta 2020. gada 4. februāra noteikumiem Nr. 63 "Noteikumi par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu skaitu, kā arī valdes un padomes locekļu mēneša atlīdzības maksimālo apmēru".

Mēneša atlīdzība (bruto) valdes loceklim - EUR 6435.

SIA "Rīgas nami" valdes locekļu personāla atlases un novērtēšanas process sastāvēs no trim kārtām, un to īstenos atlases konkursa nominācijas komisija un personāla atlases kompānija.

Kandidāti, kas tiks virzīti otrajai kārtai, tiks aicināti ne vēlāk kā piecu dienu laikā iesniegt sagatavotu prezentāciju ar nominācijas komisijas noteikto tēmu (prezentācijas ilgums - ne vairāk kā 15 minūtes).

SIA "Rīgas nami" valdes locekļu kandidātu nominēšanas komisijā darbojas Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, SIA "Nordic and Baltic Property Group" vadītāja Baltijas valstīs Jekaterina Kolosova-Moroza, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras Rīgas reģionālās padomes priekšsēdētāja vietniece Edīte Alksne, Rīgas pilsētas izpilddirektora vietniece Rita Grieķere. Komisiju vada SIA "Rīgas nami" padomes loceklis Andris Liepiņš.

Pieteikumu konkursam var iesniegt līdz 2023. gada 15.martam (ieskaitot) ar norādi: "Pieteikums SIA "Rīgas nami" valdes locekļu amatam" ar norādi, uz kuru atbildības jomu kandidē, nosūtot uz e-pasta adresi: RNpersonals@rigasnami.lv, izmantojot drošu elektronisko parakstu.

Kandidātus lūdzam iesniegt šādus pieteikuma dokumentus:

- motivētu pieteikumu (iekļaujot informāciju, kas apliecina sludinājumā norādītās pieredzes un prasmju esamību);

- Curriculum Vitae (CV) (iesniegt speciāli sagatavotajā formā: CV_ forma*);

- valdes locekļa amata kandidāta atbilstības apliecinājums (iesniegt speciāli sagatavoto apliecinājumu formu: VL_ apliecinājums _ forma*);

- augstāko izglītību apliecinoša dokumenta kopijas. Ja izglītība iegūta ārzemēs, tad izziņa no Augstākās izglītības centra par izglītības pielīdzināšanu;

- ja izglītība nav iegūta latviešu valodā un vērtējums nav norādīts CV, valsts valodas prasmi apliecinoša dokumenta kopija.

*Speciāli sagatavotās formas pieejamas SIA "Rīgas nami" mājaslapā sadaļā Vakances: https://www.rigasnami.lv/lv/par-mums/vakances/valdes-loceklis-2-vakances-51.

Pieteikuma dokumenti jāiesniedz parakstīti ar drošu elektronisko parakstu.

Pamatojoties uz Fizisko personu datu apstrādes likuma 25. panta pirmo daļu, informējam, ka jūsu:

1) pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi;

2) datu apstrādi veic atlases kompānija SIA "EiroPersonāls" un SIA "Rīgas nami" (Datu pārzinis). Jūs varat atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei jebkurā laikā, rakstot attiecīgo pieprasījumu uz e-pastu: eiropersonals@eiropersonals.lv (ja vēlaties, lai SIA "Eiro Personāls" pārtrauc jūsu datu apstrādi) vai uz e-pastu: rndatuspec@riga.lv (ja vēlaties, lai SIA "Rīgas nami" pārtrauc jūsu datu apstrādi).

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)