Laidiens: 08.02.2023., Nr. 28

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2023/28.UT1

Kurzemes rajona tiesas Liepājā lietvedībā atrodas vienkāršotās procedūras civillieta Nr.C69502822 Liepājas valstspilsētas pašvaldības prasībā pret Dzintaru Bērziņu par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājam DZINTARAM BĒRZIŅAM, dzim. 2003.gada 14.jūlijā, bez deklarētas dzīvesvietas Latvijā, ka civillietu 2023.gada 17.martā izskatīs Kurzemes rajona tiesas tiesnese Inta Pūce rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku klātbūtnes). Atbildētājam ir Civilprocesa likuma 74.pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu lietas dalībnieki šajā likumā minētās civilprocesuālās tiesības ir tiesīgi izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā izskatīšanas laika. Lietā pieņemtais saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2023.gada 17.martā, kas uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu. Saīsinātā sprieduma gadījumā pusēm ir tiesības 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas iesniegt tiesai pilna sprieduma sastādīšanas lūgumu. Tā neiesniegšanas gadījumā spriedums stāsies likumīgā spēkā. Tā iesniegšanas gadījumā pilns spriedums tiek sagatavots 20 dienu laikā ar pārsūdzības tiesībām 20 dienu laikā no sastādīšanas dienas.


OP 2023/28.UT2

Zemgales rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta SIA "DOBELES NAMSAIMNIEKS" vienkāršotās procedūras prasībā pret Mihailu (Mikhail) Drozdecki (Drozdetskiy) par naudas piedziņu, ko izskatīs Zemgales rajona tiesas tiesnesis Dz.Melbārdis. Zemgales rajona tiesa paziņo atbildētājam MIHAILAM (MIKHAIL) DROZDECKIM (DROZDETSKIY), dzim. 1956.gada 11.janvārī, ka minētā civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā Zemgales rajona tiesā (Ogrē) 2023.gada 9.maijā, kas uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu, un sprieduma norakstu varēs saņemt Zemgales rajona tiesas kancelejā, Ogrē, Brīvības ielā 6, 3.stāvā, 301.kabinetā (tālr. 65022107). Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam atbildētājam ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsināta sprieduma sastādīšanas dienas (līdz 2023.gada 19.maijam, ieskaitot). Ja tiks saņemts sprieduma sastādīšanas lūgums, pilna motivēta sprieduma noraksts būs pieejams tiesas kancelejā, sākot no 2023.gada 29.maija. Tiesa informē, ka atbildētājam Mihailam (Mikhail) Drozdeckim (Drozdetskiy) ir Civilprocesa likuma 74.pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu izskatīšanai, atbildētājs ir tiesīgs izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas.


OP 2023/28.UT3

Rīgas pilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C29309822 (lietvedības Nr. C-01910-23/5) Valentīnas Fominas prasībā pret Ivanu Fominu par laulības šķiršanu. Atbildētājs IVANS FOMINS, dzim. 1962. gada 19. novembrī, tiek aicināts uz civillietas izskatīšanu 2023. gada 20. martā plkst. 10.00 Rīgā, Abrenes ielā 8, 4.stāvā, 34.zālē. Atbildētāja neierašanās gadījumā lieta var tikt izskatīta bez viņa klātbūtnes.


OP 2023/28.UT4

Latvijas Republikas Rīgas rajona tiesa Rīgā aicina MEDKOE OÜ ierasties 2023.gada 11.maijā plkst.10.00 uz atklātu tiesas sēdi Aiviekstes ielā 6, Rīgā (208. tiesas zālē), kā atbildētāju civillietā prasītājas AS "Olainfarm" prasībā pret atbildētāju Medkoe OÜ par parāda piedziņu. Neierašanās gadījumā lieta var tikt izskatīta bez atbildētāja klātbūtnes.


OP 2023/28.UT5

Rīgas pilsētas tiesas izskatīšanā atrodas civillieta Nr.C771166222 Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība "Bāka-2" vienkāršotās procedūras prasībā pret VYACHESLAV MOYSA par naudas piedziņu.

Paziņojam atbildētājam Vyacheslav Moysa, dzim. 1966.gada 26.aprīlī, kura pēdējā zināmā adrese - Varavīksnes gatve 6-46, Rīga, LV-1082, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese M. Šalta.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājam ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus - paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā vai interneta vietnē www.tiesas.lv sadaļā "Dokumentu paraugi". Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā un, ja atbildētājs nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2023.gada 12.aprīlī.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais.

Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.3 daļai panta 2.1 daļā noteiktajā gadījumā spriedumu sastāda 20 dienu laikā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa beigām. Sprieduma sastādīšanas lūguma neiesniegšanas gadījumā spriedums stāsies spēkā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa izbeigšanās. Ja pēc sprieduma sastādīšanas lūguma tiesa sastāda spriedumu, tas stājas spēkā Civilprocesa likuma 203.pantā noteiktajā kārtībā (Civilprocesa likuma 250.27 pants).

Atbilstoši Civilprocesa likuma 19.pantam lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt tiesnesim noraidījumu, ja tiesnesis:

1) šīs lietas iepriekšējā izskatīšanā ir bijis lietas dalībnieks, liecinieks, eksperts, tulks vai tiesas sēdes sekretārs;

2) ir radniecības attiecībās līdz trešajai pakāpei vai svainības attiecībās līdz otrajai pakāpei ar kādu no lietas dalībniekiem;

3) ir radniecības attiecībās līdz trešajai pakāpei vai svainības attiecībās līdz otrajai pakāpei ar kādu no tiesnešiem, kas ir tās tiesas sastāvā, kura izskata lietu;

ir personīgi tieši vai netieši ieinteresēts lietas iznākumā vai ir citi apstākļi, kas rada pamatotas šaubas par viņa objektivitāti.


OP 2023/28.UT6

Zemgales rajona tiesa paziņo, ka Zemgales rajona tiesas lietvedībā atrodas vienkāršotās procedūras civillieta maksātnespējīgās AS "PNB Banka" prasībā pret AINARU MĀLKALNU, kas tiks izskatīta rakstveida procesā, ja puses nelūgs lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Tiesa nosaka Ainaram Mālkalnam, dzim. 1967.gada 20.decembrī, termiņu rakstveida paskaidrojumu iesniegšanai 30 dienas no paziņojuma publicēšanas dienas. Paskaidrojuma neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Saīsinātu spriedumu tiešsaistes sistēmā varēs saņemt, sākot no 2023.gada 14.marta, kas uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu.

Lietu skatīs Zemgales rajona tiesas tiesnese I.Dzerkale un atbilstoši Civilprocesa likuma 194.pantam tiks sastādīts saīsinātais spriedums. Tiesnese izskaidro, ka pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim līdz lietas izskatīšanai.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, un uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais, ka pasta sūtījumi, kas nodoti sakaru iestādē termiņa pēdējā dienā līdz plkst. divdesmit četriem, uzskatāmi par nodotiem termiņā, līdz ar ko lūgumam jābūt saņemtam tiesā ne vēlāk kā 10. dienā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas.

Gadījumā, ja tiek saņemts sprieduma sastādīšanas lūgums, tiesa atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.3 daļai spriedumu sastāda 20 dienu laikā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa beigām.


OP 2023/28.UT7

Rīgas rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta SIA "Jūrmalas siltums" vienkāršotās procedūras prasībā pret ALEKSANDRU BOROVSKU par naudas piedziņu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajā daļā noteikto paziņojam, ka civillieta SIA "Jūrmalas siltums" vienkāršotās procedūras prasībā pret Aleksandru Borovsku (dzim. 2000.gadā 12.aprīlī, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Skolas iela 44-82, Jūrmala, LV-2016) tiks izskatīta rakstveida procesā 2023.gada 10.martā.

Informējam, ka lietu izskatīs Rīgas rajona tiesas tiesnese Vita Puškundze. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu jums ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim, pirms uzsākta lietas izskatīšana, norādot noraidījuma iemeslus.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otrajā daļā noteikto civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas laika.

Paziņojam, ka sprieduma noraksts pusēm būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2023.gada 10.martā. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajā daļā noteiktajam, datums, kad saīsinātais spriedums ir pieejams tiešsaistes sistēmā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu pusēm ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas.


OP 2023/28.UT8

Rīgas rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C33514822, prasītājas PlusPlus Baltic OU vienkāršotās procedūras lietā pret atbildētāju ANDRI GRANTU par parāda piedziņu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajā daļā noteikto paziņoju, ka civillieta prasītājas PlusPlus Baltic OU vienkāršotās procedūras prasībā pret Andri Grantu par parāda piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2023.gada 23.martā. Informējam, ka lietu izskatīs tiesnese Inga Jaunzeme. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu lietas dalībnieki tiesīgi pieteikt noraidījumu tiesnesim, pirms uzsākta lietas izskatīšana, norādot noraidījuma iemeslus. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas laika. Saīsināts spriedums tiks sastādīts un tas tiešsaistes sistēmā būs pieejams 2023.gada 23.martā Rīgas rajona tiesas kancelejā, Aiviekstes ielā 6, Rīgā. Datums, kad saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam puses tiesīgas iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas.


OP 2023/28.UT9

Daugavpils tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C12272622 sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Preiļu saimnieks" vienkāršotās procedūras prasībā pret Ruslanu Piļščikovu par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājam RUSLANAM PIĻŠČIKOVAM, dzim.1985.gada 3.jūlijā, kuram Latvijas Republikā dzīvesvieta nav deklarēta, ka 2023.gada 13.martā civillietu Nr.C12272622 rakstveida procesā izskatīs tiesnese A.Stikāne, saīsināts spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2023.gada 13.martā. Atbildētājam Ruslanam Piļščikovam ir Civilprocesa likuma 74.pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā, iesniegt tiesā paskaidrojumu, pieteikt noraidījumu tiesnesei un lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Paskaidrojuma neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta (2.1) daļas nosacījumiem tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas.


OP 2023/28.UT10

Rīgas pilsētas tiesas tiesneses J. Peinbergas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C77 11860 22 (C-07550-23/44) "PlusPlus Baltic" OU prasībā pret Ilonu Fjodorovu par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājai ILONAI FJODOROVAI, dzimšanas dati 29.04.1989., ka 2023. gada 20. jūnijā tiesnese J. Peinberga minēto civillietu izskatīs rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās). Atbildētājai Ilonai Fjodorovai ir Civilprocesa likuma 74.pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Tiesas nolēmums pusēm būs pieejams tiešsaistes sistēmā, sākot no 2023. gada 20. jūnija.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)