Laidiens: 23.05.2022., Nr. 98

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2022/98.UT1

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā 2021. gada 26. martā Veronika Siliņa vērsusies ar prasības pieteikumu pret Kamal Karki par laulības šķiršanu. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa aicina KAMAL KARKI, dzim. 1995. gada 12. maijā, ierasties uz tiesas sēdi 2022. gada 22.augustā plkst.14.00 Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā Rīgā, Lomonosova ielā 10, 3.stāvā, 305.tiesas sēžu zālē, kā atbildētāju civillietā Nr. C29303921 (C-0780-22/18) Veronika Siliņa prasībā pret Kamal Karki par laulības šķiršanu. Neierašanās gadījumā atbildētājam var tikt piemērots naudas sods, piespiedu atvešana, kā arī lieta var tikt skatīta bez atbildētājas klātbūtnes. Tiesvedība notiek valsts valodā. Lietas dalībniekam, kurš nepārvalda valsts valodu, ir pienākums pašam nodrošināt tulka palīdzību, izņemot Civilprocesa likumā noteiktos gadījumus.


OP 2022/98.UT2

Kurzemes rajona tiesa paziņo atbildētājiem DINAI LARIONOVAI, dzim.1969.gada 10.oktobrī, un ALEKSEJAM ŠABAŠKINAM, ka 2022.gada 19.jūlijā saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu rakstveida procesā, nerīkojot tiesas sēdi, tiks izskatīta civillieta Liepājas valstspilsētas pašvaldība vienkāršotās procedūras prasībā pret Dinu Larionovu, Viktoru Larionovu un Alekseju Šabaškinu par naudas piedziņu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu, informēju, ka lietu izskatīs tiesnese Ligita Vīksna un izskaidroju, ka jums ir tiesības rakstveidā pieteikt motivētu noraidījumu tiesnesei. Civilprocesuālās tiesības puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā 7 dienas pirms norādītā lietas izskatīšanas laika saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu. Uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais. Pierādījumi atbilstoši Civilprocesa likuma 93.panta trešajai daļai iesniedzami ne vēlāk kā 14 dienas pirms lietas izskatīšanas. Saīsinātā sprieduma noraksts tiešsaistes sistēmā būs pieejams 2022.gada 19.jūlijā, kas uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu tikai pēc puses rakstveida lūguma sprieduma noraksts tiks nosūtīts pa pastu. Informēju, ka tiesa sastādīs pilna sprieduma tekstu atbilstoši Civilprocesa likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse 10 dienu laikā (uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais) no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas rakstveidā iesniegs sprieduma sastādīšanas lūgumu, spriedums tiks sastādīts 20 dienu laikā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa beigām.


OP 2022/98.UT3

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C69272022 Tālivalža Stumbra prasībā pret Saldus novada pašvaldību par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu-garāžu. Saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatā" 22. pantu tiesa aicina personas, kurām ir kādi iebildumi pret Tālivalža Stumbra prasījumu par īpašuma tiesību atzīšanu uz būvi-garāžu, kas atrodas Garā līnija Nr. 77", Brocēni, Saldus novads, ar kadastra apzīmējumu Nr. 84050020116001, pieteikt tos trīs mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas. Ja personas uzaicinājuma termiņā nepieteiks savas tiesības un prasības, kas saistītas ar konkrēto īpašumu, nepieteiktās tiesības būs spēkā neesošas un dzēstas.


OP 2022/98.UT4

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C69 2386 22, SIA "Liepājas namu apsaimniekotājs" vienkāršotās procedūras prasībā pret ANDREJU GORJAINOVU par naudas piedziņu. Atbildētājam Andrejam Gorjainovam (dzim. 21.01.1980.), pēdējā zināmā dzīvesvieta: Baltijas iela 7-43, Liepāja, tiek paziņots, ka tiesnese I. Kadeģe vienkāršotās procedūras lietu izskatīs rakstveida procesā. Atbildētājam Andrejam Gorjainovam ir Civilprocesa likuma 74.pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktas procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, lūgt lietas izskatīšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Saīsinātais spriedums būs pieejams Kurzemes rajona tiesas kancelejā (Republikas ielā 14, Liepājā) 2022.gada 15.augustā. Pusēm ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas atbilstoši Civilprocesa likuma 48.panta ceturtajai daļai, kas noteic, ka termiņš izbeidzas tajā stundā, kad tiesa beidz darbu.


OP 2022/98.UT5

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas izskatīšanā atrodas civillieta Nr. C68294222 ārvalsts komersanta PlusPlus Baltic OU vienkāršotās procedūras prasībā pret ROBERTO TARZIERI-ČIRINOSU par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājam Roberto Tarzierim-Čirinosam, dzim. 1961.gada 2.maijā, kura pēdējā zināmā adrese: Ojāra Vācieša iela 47-12, Rīga, LV-1004, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese S. Cīrule.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21pantu atbildētājam ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus - paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā vai interneta vietnē www.tiesas.lv sadaļā "Dokumentu paraugi". Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā un, ja atbildētājs nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2022.gada 19.augustā.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25panta 2.1daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais.

Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25panta 2.3daļai panta 2.1daļā noteiktajā gadījumā spriedumu sastāda 20 dienu laikā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa beigām. Sprieduma sastādīšanas lūguma neiesniegšanas gadījumā spriedums stāsies spēkā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa izbeigšanās. Ja pēc sprieduma sastādīšanas lūguma tiesa sastāda spriedumu, tas stājas spēkā Civilprocesa likuma 203.pantā noteiktajā kārtībā (Civilprocesa likuma 250.27pants).

Atbilstoši Civilprocesa likuma 19.pantam lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt tiesnesim noraidījumu, ja tiesnesis:

1) šīs lietas iepriekšējā izskatīšanā ir bijis lietas dalībnieks, liecinieks, eksperts, tulks vai tiesas sēdes sekretārs;

2) ir radniecības attiecībās līdz trešajai pakāpei vai svainības attiecībās līdz otrajai pakāpei ar kādu no lietas dalībniekiem;

3) ir radniecības attiecībās līdz trešajai pakāpei vai svainības attiecībās līdz otrajai pakāpei ar kādu no tiesnešiem, kas ir tās tiesas sastāvā, kura izskata lietu;

ir personīgi tieši vai netieši ieinteresēts lietas iznākumā vai ir citi apstākļi, kas rada pamatotas šaubas par viņa objektivitāti.


OP 2022/98.UT6

Kurzemes rajona tiesas Liepājā lietvedībā atrodas civillieta Nr.C69181722 SIA "LATVIJAS PROPĀNA GĀZE" vienkāršotas procedūras prasībā pret Vjačislavu Zorinu par parāda piedziņu. Paziņojam atbildētājam VJAČISLAVAM ZORINAM, kura pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Talsu ielā 58-113, Ventspilī, ka lieta nozīmēta izskatīšanai rakstveida procesā 2022.gada 25.augustā. Informējam, ka lietu izskatīs Kurzemes rajona tiesas tiesnesis A. Lapiņš. Izskaidrojam, ka atbilstoši Civilprocesa likuma 20.pantam pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim. 2022.gada 25.augustā saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā. Informējam, ka lūgumu par pilna sprieduma sastādīšanu iesniedz tiesai 10 (desmit) dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Vienlaikus izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 25022. panta otro daļu šajā likumā minētās pušu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā 7 (septiņas) dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Tāpat informējam, ka, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 25025 . panta trešo daļu, pēc puses rakstveida lūguma sprieduma atvasinājumu var nosūtīt pa pastu vai, ja tas ir iespējams, citā veidā saskaņā ar šajā likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību.


OP 2022/98.UT7

Rīgas rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta MAS "PNB Bank" vienkāršotas procedūras prasībā pret STAŅISLAVU ŽITKOVU par naudas piedziņu. Atbildētāja Staņislava Žitkova, dzim. 1963.gada 28.aprīlī, pēdējā zināmā dzīvesvieta ir Lībiešu iela 15-3, Jūrmala, LV-2016. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajā daļā noteikto Staņislavam Žitkovam tiek paziņots, ka civillieta MAS "PNB Bank" vienkāršotas procedūras prasībā pret Staņislavu Žitkovu par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2022.gada 4.jūlijā. Lietu izskatīs Rīgas rajona tiesas tiesnese Vita Puškundze. Staņislavam Žitkovam ir Civilprocesa likuma 74.pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim un lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otrajā daļā noteikto civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas laika. Saīsinātā sprieduma noraksts būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2022.gadā 4.jūlijā. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam pusēm ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Datums, kad saīsinātā sprieduma noraksts ir pieejams tiešsaistes sistēmā uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu.


OP 2022/98.UT8

Kurzemes rajona tiesa uzaicina KASPARU CĪZI, dzim. 1978. gada 2. oktobrī, kuram nav deklarēta dzīvesvieta Latvijā un kura pēdējā zināmā dzīvesvieta ir "Skujnieki", Kurmāles pagasts, Kuldīgas novads, ierasties Kurzemes rajona tiesā Tiesu ielā 5, Liepājā, 22. tiesas zālē, uz slēgtu tiesas sēdi 2022. gada 28. jūnijā plkst. 11.00 kā trešā personu civillietā Nr. C69223422 Dienvidkurzemes novada bāriņtiesas prasībā pret Endiju Padrevicu par aizgādības tiesību atņemšanu. Neierašanās gadījumā lieta tiks izskatīta bez trešās personas klātbūtnes.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)