Laidiens: 02.05.2022., Nr. 84

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2022/84.AKK1

Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts (LU LFMI), pamatojoties uz LU LFMI Stratēģiju, izsludina konkursu uz šādām akadēmisko amatu vietām:

- vadošā pētnieka amata vieta folkloristikas nozarē ar specializāciju folkloristikas vēsturē un kultūras vizuālo aspektu izpētē;

- vadošā pētnieka amata vieta folkloristikas nozarē ar specializāciju digitālajās humanitārajās zinātnēs un autobiogrāfiskā kultūras mantojuma izpētē;

- vadošā pētnieka amata vieta folkloristikas nozarē ar specializāciju folkloristikas vēsturē un Latviešu folkloras krātuves arhīva izpētē.

Darba samaksa, sākot no 630 EUR mēnesī (bruto).

LU LFMI amatu nolikumu un aprakstus sk. LU LFMI mājaslapas (www.lulfmi.lv) sadaļā "Dokumenti". Pretendentiem jāiesniedz: iesniegums, CV, zinātnisko kvalifikāciju apliecinoša dokumenta kopija, zinātnisko publikāciju saraksts (2016-2022) un perspektīvais pētnieciskā darba redzējums ievēlēšanas periodam (6 gadiem). Dokumenti iesniedzami līdz š.g. 2. jūnijam LU LFMI sekretariātā, Mūkusalas ielā 3, 510. kabinetā, kā arī elektroniski (janis.oga@lulfmi.lv). Tālrunis uzziņām 29174515.


OP 2022/84.AKK2

Liepājas Universitāte (reģ. Nr. 3042000219) (turpmāk - LiepU), izstrādājot un īstenojot 8.2.2. specifiskā atbalsta mērķa projektu "Stiprināt augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās" projektu iesniegumu atlases kārtu ietvaros, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 25 (Rīgā 2018. gada 9. janvārī), projektā "Liepājas Universitātes personāla akadēmiskā karjera: kvalitāte un ilgtspēja doktora studijās" Nr.8.2.2.0/20/I/007 izsludina ārvalstu akadēmiskā personāla atlasi studiju virzienos:

- Sociālās zinātnes

- Humanitārās zinātnes un māksla

- Inženierzinātnes un tehnoloģijas

Prasības pretendentam/-ei:

- doktora grāds un vismaz piecu gadu akadēmiskā darba pieredze akreditētā ārvalstu augstskolā

- akadēmiskās un pētnieciskās darbības profils ir saistīts ar zinātniskās darbības jomām: Sociālās zinātnes, Humanitārās zinātnes un māksla, Inženierzinātnes un tehnoloģijas (priekšroka tiks dota tam pretendentam, kuram ir starpdisciplināra pieredze)

- starptautiski atzīts eksperts, kurš iesaistīts akadēmiskās un pētnieciskās darbības tīklā

- studiju procesā izmanto inovatīvas mācību metodes

- labas angļu valodas zināšanas

- motivācija iesaistīties projektā, līdzdarboties pētniecībā un studiju kursu docēšanā DSP, Doktorantūras skolas modeļa izveidē LiepU, kā arī vēlme turpināt sadarbību vismaz 6 mēnešus ar LiepU pēc projekta pabeigšanas.

Ārvalstu viespasniedzējs tiks piesaistīts un nodarbināts kā mācībspēks un pētnieks, sadarbojoties ar visām LiepU doktora studiju programmām:

- docējot doktora studiju programmās studiju kursus par digitalizāciju un tendencēm digitalizācijas jomā, par pētniecības metodoloģiju, inovācijām pētniecībā, par akadēmisko rakstīšanu, zinātnes komunikāciju, par akadēmiskās kompetences pilnveidi

- izstrādājot starpdisciplinārus doktora studiju kursus par zinātnisko metodoloģiju, inovācijām pētniecībā, akadēmisko rakstīšanu u.c.

- veicot pētniecības darbu sadarbībā ar LiepU mācībspēkiem un pētniekiem

- iesaistoties doktora studiju programmu attīstībā, sekmējot pāreju uz jaunu doktorantūras studiju modeli

Iesniedzamie dokumenti:

- pieteikums, adresēts rektoram

- CV Europass parauga formātā

- diploma par zinātnisko grādu kopija/maģistra diploma kopija

- publikāciju saraksts par pēdējiem pieciem gadiem

Projekta īstenošanas periods: 2021. gada 3. ceturksnis līdz 2023. gada 4. ceturksnis. Darba līgums tiks slēgts uz 12 mēnešiem (nepilna laika darbs, 20 stundas nedēļā) ar darba algu 4000 EUR mēnesī (bruto).

Pretendenti vakancei var pieteikties līdz 2022. gada 22. maijam. Dokumentus sūtīt uz e-pasta adresi liepu@liepu.lv vai pa pastu, adrese: Liepājas Universitāte, Lielā iela 14, Liepāja, Latvija, LV-3401 ar norādi "Konkursam SAM 8.2.2. atlases 3.kārtas ietvaros".

Pamatojoties uz Fizisko personas datu aizsardzības likuma 8. panta pirmo daļu, Liepājas Universitāte informē, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi, un iepriekš minēto jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Liepājas Universitāte.

Jautājumu gadījumā sazināties ar projekta vadītāju Madaru Daudziņu-Šukteri (e-pasts: madara.daudzina-suktere@liepu.edu.lv).


OP 2022/84.AKK3

Ekonomikas ministrijas komandā nepieciešami enerģiski, zinoši un izaicinājumiem gatavi kolēģi darbam Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta vecākā eksperta amatā (2 amata vietas)

Tavs darbs būs saistīts ar enerģētikas politikas izstrādi un īstenošanu Latvijā. Galvenajos darba pienākumos ietilps uzdevumi, kas saistīti ar politikas plānošanu un tiesību aktu projektu sagatavošanu enerģētikas nozarē pieredzējušu ekspertu vadībā. Informācijas apkopošana un analīze par enerģētikas jautājumiem, kā arī saziņa ar juridiskajām un fiziskajām personām ar nozari saistītos jautājumos un ministrijas viedokļa pārstāvēšanas dažādās sanāksmēs un darba grupās gan nacionālā, gan reģionālā un Eiropas Savienības līmenī.

Prasības pretendentiem/-ēm:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā izglītība sociālajās zinātnēs, inženierzinātnēs vai dabaszinātnēs

- zināšanas un iepriekšējā pieredze enerģētikas sektorā, kā arī zināšanas par tiesību aktu projektu, politikas plānošanas dokumentu izstrādi un apriti tiks uzskatītas par priekšrocību, tomēr visu var apgūt darba procesā, liekot lietā loģisko domāšanu un vēlmi aktīvi mācīties

- spēja precīzi, argumentēti paust savu viedokli rakstos un mutiski, labas komunikācijas prasmes un iniciatīva

- spēja operatīvi reaģēt un iesaistīties neplānotu un operatīvu darbu veikšanā

- teicamas angļu valodas prasmes

- labas prezentācijas prasmes un analītiskās spējas

- izpratne par valsts pārvaldes darbības principiem

Pievienojoties mūsu komandai tu iegūsi:

- interesentu, dinamisku un izaicinājumiem bagātu darbu

- iespēju veidot karjeru vadošajā valsts pārvaldes iestādē tautsaimniecības nozarē

- vērtīgu pieredzi enerģētikas jomā un iespēju piedalīties tās nākotnes veidošanā

- draudzīgus un atsaucīgus kolēģus

- iespēju daļēji strādāt attālināti

- stabilitāti un uz ilgtermiņu balstītu sadarbību

- veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika

- atalgojumu atbilstoši 12. mēnešalgu grupai (no 1253 līdz 1440 euro)

Pieteikuma dokumenti (motivēts pieteikums, un CV ar galveno darba pienākumu aprakstu) jāiesniedz 15 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas, nosūtot uz elektroniskā pasta adresi: vakances@em.gov.lv, vai iesniedzot Ekonomikas ministrijā (Brīvības ielā 55, Rīgā, LV-1519). Tālrunis uzziņām 67013183.

Pamatojoties uz Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13.pantu, informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu konkursa norisi. Pieteikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Ekonomikas ministrija. Kontaktinformācija: Brīvības iela 55, Rīga LV-1519, tālrunis +371 67013100, e-pasts: pasts@em.gov.lv. https://www.em.gov.lv/lv/par_ministriju/personas_datu_apstrade/.


OP 2022/84.AKK4

Profesionālās izglītības kompetences centrs "Rīgas Tehniskā koledža" izsludina konkursu uz vakantajām akadēmiskā personāla amatu vietām

Detalizētu informāciju un prasības amatu kandidātiem lūdzu skatīt interneta vietnē https://rtk.lv/?sadala=437.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)