Laidiens: 28.04.2022., Nr. 82

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2022/82.AKK1

Latvijas Jūras akadēmija izsludina atklātu konkursu uz vakantajiem zinātnisko asistentu amatiem Inženierzinātņu nozares "Transporta inženierzinātnes" apakšnozarē "Ūdens transports un infrastruktūra" specializācijās:

1. "Kuģu dzinēju jaudas verifikācija"; divas (2) vietas, nepilna slodze katrai vietai

2. "Noguruma risku mērīšanas metodes"; viena (1) vieta, nepilna slodze

3. "Noguruma risku mērīšanas metodes"; viena (1) vieta, nepilna slodze

4. "Kravas tvertņu tīrīšanas procesu optimizācija"; viena (1) vieta, nepilna slodze

5. "Zilās ekonomikas metodika"; viena (1) vieta, nepilna slodze

6. "Kuģa sistēmas"; viena (1) vieta, nepilna slodze

7. "Kuģošanas vadība"; viena (1) vieta, nepilna slodze

8. "Sublimācijas tehnoloģijas jūrniecībā"; viena (1) vieta, nepilna slodze

Prasības pretendentiem/-ēm:

- vismaz bakalaura grāds inženierzinātnēs vai sociālajās zinātnēs

- ne mazāk kā 1 gads darbā augstākās izglītības iestādē vai zinātniskajā institūtā

- ne mazāk kā 2 zinātniskie referāti konferencēs Latvijā un ārvalstīs pēdējo 6 gadu laikā

- nav ievēlēts nevienā citā zinātniskajā institūcijā attiecīgajā zinātniskajā amatā

- pieredze projekta pieteikumu izstrādē un projektu vadībā tiks uzskatīta par priekšrocību

Darba samaksa no - 3,05 EUR/stundā

Amata pretendentiem jāiesniedz šādi dokumenti:

- rektoram adresēts iesniegums ar norādi - uz kādu amatu pretendējat

- dzīves un darba gājums (CV)

- izglītības, zinātnisko un akadēmisko dokumentu kopijas

- publikāciju un referātu sarakstu par pēdējiem 6 gadiem

- citi dokumenti, kas apliecina atbilstošu kvalifikāciju

Piesakoties konkursam, kandidāts piekrīt savu personas datu apstrādei saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula). Latvijas Jūras akadēmija informē, ka:

1) jūsu konkursa pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi;

2) iepriekš minētais jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Jūras akadēmija, kontaktinformācija: Flotes iela 12 k-1, Rīga, LV-1016; tel. 67161113.

Konkursa termiņš - viens mēnesis no sludinājuma publicēšanas. Dokumenti jāiesniedz parakstīti ar drošu elektronisko parakstu, nosūtot uz e-pasta adresi: info@latja.lv vai jānosūta pa pastu: Flotes iela 12 k-1, Rīga, LV-1016, ar norādi "Konkursam uz zinātniskajiem amatiem".


OP 2022/82.AKK2

Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts izsludina konkursu uz šādiem akadēmiskajiem amatiem:

1) datorzinātnē - vadošais pētnieks (1 vieta, nepilns darba laiks), nepieciešams doktora grāds datorzinātnē, vismaz piecu gadu pētnieciskā darba pieredze semantiskā tīmekļa un atvērto datu tematikā, vismaz trīs gadu pieredze zinātnisku projektu izpildē un vismaz piecas zinātnes nozarei atbilstošas SCOPUS vai Web of Science indeksētas zinātniskas publikācijas, tajā skaitā vismaz divas no tām pēdējo 6 gadu laikā.

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes un projektu sarežģītības. Stundas tarifa likme amatam ir no 15 līdz 20 eiro stundā.

2) datorzinātnē - pētnieks (1 vieta, nepilns darba laiks), nepieciešams vismaz maģistra grāds datorzinātnē, vismaz trīs gadu pētnieciskā darba pieredze vizuālu modelēšanas un datu analīzes rīku izstrādē, kā arī vismaz trīs gadu pieredze zinātnisku projektu izpildē un vismaz trīs zinātnes nozarei atbilstošas SCOPUS vai Web of Science indeksētas zinātniskas publikācijas, tajā skaitā vismaz divas no tām pēdējo 6 gadu laikā.

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes un projektu sarežģītības. Stundas tarifa likme amatam ir no 13 līdz 18 eiro stundā.

3) datorzinātnē - zinātniskais asistents (1 vieta, nepilns darba laiks), nepieciešams vismaz bakalaura vai tam pielīdzināts grāds datorzinātnē, matemātikā vai fizikā, vismaz piecu gadu darba pieredze komplicētu datorsistēmu administrēšanā un integrēšanā, mākoņskaitļošanā, pieredze starptautiska līmeņa digitālas pētniecības un/vai izglītības infrastruktūras izveidē, kā arī pieredze zinātnisku projektu izpildē.

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes un projektu sarežģītības. Stundas tarifa likme amatam ir no 9 līdz 14 eiro stundā.

Ar amata aprakstu, kurā noteiktas amatam nepieciešamās prasmes un darba uzdevumi, kā arī ar darba nosacījumiem var iepazīties LU Matemātikas un informātikas institūta Personāla daļā (Rīgā, Raiņa bulvārī 29, 227.kabinetā), iepriekš piesakoties pa tālruni 20218408.

Dokumenti konkursam (iesniegums par piedalīšanos konkursā, zinātnisko kvalifikāciju apliecinoša dokumenta kopija, CV un zinātnisko publikāciju saraksts) iesniedzami LU Matemātikas un informātikas institūta Personāla daļā viena mēneša laikā no sludinājuma publicēšanas dienas. Vēlēšanas akadēmiskajos amatos notiek saskaņā ar Nolikumu par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūtā. Par darba nosacījumiem, tajā skaitā par darba laiku, puses vienojas, slēdzot darba līgumu.

Iesniegumā par piedalīšanos konkursā nepieciešams norādīt amata, uz kuru pretendējat, numuru atbilstoši sludinājumā norādītajam.


OP 2022/82.AKK3

LATVIJAS UNIVERSITĀTE, reģistrācijas Nr. 90000076669, izsludina konkursu uz akadēmiskā personāla amatu vietām:

- uz PROFESORA amata vietām

Fizika un astronomija - 2 vietas

Darba samaksa no 17,54 euro/h

- uz ASOCIĒTĀ PROFESORA amata vietu

Fizika un astronomija - 1 vieta

Darba samaksa no 14,04 euro/h

Ar akadēmiskā amata darba uzdevumiem un konkursa pieteikumu noformēšanu atbilstoši "Nolikuma par akadēmiskajiem un administratīvajiem amatiem Latvijas Universitātē" prasībām pretendenti/-es var iepazīties mājaslapā publicētajā sludinājumā https://www.lu.lv/lv/par-mums/vakances/.

Pieteikšanās termiņš ir viens mēnesis no sludinājuma publicēšanas dienas.

Konkursam iesniedzamo dokumentu reģistrācija Latvijas Universitātes Personālvadības departamentā Raiņa bulvārī 19, 127 vai 129. telpā, Rīgā, LV-1586, vai nosūtot uz norādīto LU adresi ierakstītā pasta sūtījumā, vai elektroniski LU portālā https://www.lu.lv/par-mums/vakances/pieteiksanas-akademisko-amatu-konkursam/.

Latvijas Universitāte informē, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi (leģitīmo interešu nodrošināšana) un iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Universitāte, e-pasts: datu.specialisti@lu.lv. Papildu informācija pa tālr. 67033990.


OP 2022/82.AKK4

LATVIJAS UNIVERSITĀTE, reģistrācijas Nr. 90000076669, izsludina konkursu uz akadēmiskā personāla amata vietu:

Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē

- uz vienu lektora amata vietu - ekonomika un uzņēmējdarbība

Darba samaksa no 9,00 euro/h

Ar akadēmiskā amata darba uzdevumiem un konkursa pieteikumu noformēšanu atbilstoši "Nolikuma par akadēmiskajiem un administratīvajiem amatiem Latvijas Universitātē" prasībām pretendenti/-es var iepazīties mājaslapā publicētajā sludinājumā https://www.lu.lv/lv/par-mums/vakances/.

Pieteikšanās termiņš ir viens mēnesis no sludinājuma publicēšanas dienas.

Konkursam iesniedzamo dokumentu reģistrācija Latvijas Universitātes Personālvadības departamentā Raiņa bulvārī 19, 128. vai 129. telpā, Rīgā, LV-1586, vai nosūtot uz norādīto LU adresi ierakstītā pasta sūtījumā, vai elektroniski LU portālā https://www.lu.lv/par-mums/vakances/pieteiksanas-akademisko-amatu-konkursam/.

Latvijas Universitāte informē, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi (leģitīmo interešu nodrošināšana) un iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Universitāte, e-pasts: datu.specialisti@lu.lv.

Papildu informācija pa tālr. 67033990.


OP 2022/82.AKK5

Būvniecības valsts kontroles birojs izsludina atklātu konkursu uz vakanto Administratīvās nodaļas vadītāja/-as ierēdņa amatu (1 amata vieta uz noteiktu laiku)

Ja esi vadītājs ar pieredzi iepirkumu procesa nodrošināšanā, personāla vadībā un iestādes dokumentu pārvaldībā, kā arī esi gatavs jauniem izaicinājumiem, pievienojies Būvniecības valsts kontroles birojam!

Galvenie amata pienākumi:

- plānot, organizēt, vadīt un kontrolēt nodaļas darbu, tajā skaitā izstrādāt, ieviest un uzturēt kvalitātes vadības un iekšējās kontroles sistēmas nodaļā

- nodrošināt Biroja iepirkumu procesu - iepirkumu plānošanu, organizēšanu, līgumu slēgšanu ar piegādātājiem, kā arī nepieciešamo atskaišu un pārskatu iesniegšanu vadībai un kompetentām iestādēm

- nodrošināt Birojā personāla vadības, attīstības un apmācības procesus, un organizēt darba vides un ugunsdrošības iekšējo uzraudzību

- nodrošināt un organizēt Biroja dokumentu pārvaldību un arhivēšanu

- plānot un nodrošināt Biroja saimniecisko un materiāltehnisko bāzi

Sagaidām, ka ja tev ir:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām

- otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība tiesību zinātnē

- divu gadu profesionālā pieredze ar amata pienākumiem saistītā jomā un vismaz viena gada pieredze vadošā amatā

- teicamas zināšanas par publisko iepirkumu, dokumentu pārvaldību un personāla vadību;

- prasme izvirzīt mērķus, noteikt prioritātes un atbilstoši plānot, efektīvi organizēt un vadīt darbu

- teicamas komunikācijas un saskarsmes spējas, augsta atbildības un tiesiskuma apziņa, precizitāte

- teicamas valsts valodas zināšanas (C līmenis)

Mēs piedāvājam:

- stabilu, atbildīgu un interesantu darbu ar profesionālo zināšanu pilnveidošanu

- mēnešalgu no 1442 EUR līdz 1647 EUR pirms nodokļu nomaksas, atbilstoši profesionālās pieredzes ilgumam (ierēdņa amatam ir noteikts 1. amata saimes II B līmenis un 12.mēnešalgas grupa)

- sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu un motivējošu bonusu sistēmu

Aicinām tevi līdz š.g. 11.maijam nosūtīt uz e-pasta adresi: pasts@bvkb.gov.lv vai iesniegt Būvniecības valsts kontroles birojā, K. Valdemāra ielā 157, Rīgā, LV-1013, ar norādi "Administratīvās nodaļas vadītāja vietnieka/-es amata konkursam", šādus dokumentus:

1) pieteikuma vēstuli dalībai konkursā, kas raksturo tavas zināšanas, prasmes un piemērotību veicamajam darbam. Pieteikuma vēstulē iekļaujot apliecinājumu par atbilstību Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām;

2) dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae), kurā iekļauj arī apliecinājumu par valsts valodas prasmēm;

3) izglītību apliecinoša dokumenta kopiju.

Informējam, ka tiks izskatīti to pretendentu pieteikumi, kuri ir iesnieguši visus norādītos dokumentus. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai. Tālrunis uzziņām 67013304.

Būvniecības valsts kontroles birojs informē, ka:

1) pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu atlases konkursa norisi;

2) pieteikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Būvniecības valsts kontroles birojs (K. Valdemāra iela 157, Rīga, LV-1013).


OP 2022/82.AKK6

Būvniecības valsts kontroles birojs izsludina atklātu konkursu uz vakanto Plānošanas, analīzes un iekšējās kontroles nodaļas datu analītiķa/-es darbinieka amatu (1 amata vieta uz nenoteiktu laiku)

Ja esi speciālists ar pieredzi datu uzskaites un analīzes jautājumos, kā arī esi gatavs jauniem izaicinājumiem, pievienojies Būvniecības valsts kontroles birojam!

Galvenie amata pienākumi:

- apkopot datus, veikt to analīzi, veikt iegūto rezultātu novērtēšanu un pārraudzīt iegūto datu kvalitāti

- identificēt kļūdas vai nepilnības pieejamās Būvniecības valsts kontroles biroja sistēmās (BIS, ENER, NAPRO, utt.) un Tableau iegūstot datus, gatavojot un veidojot atskaites

- sagatavot publiskos pārskatus un statistikās publikācijas

- izstrādāt prezentācijas un metodiskos materiālus savas kompetences jomā, kā arī veikt citus uzdevumus Biroja funkciju izpildes nodrošināšanai

Sagaidām, ka tev ir:

- otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība

- vēlama viena gada pieredze ar amata pienākumiem saistītā jomā

- spēja apstrādāt liela apjoma informāciju, analizēt un apkopot informāciju, loģiski izklāstīt iegūtos rezultātus

- prasme analizēt, sistematizēt un integrēt iegūto informāciju

- spēja savlaicīgi un objektīvi izskatīt jautājumus, prasme organizēt savu darbu

- sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts

- teicamas valsts valodas zināšanas (C līmenī)

- sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts

Mēs piedāvājam:

- stabilu, atbildīgu un interesantu darbu ar profesionālo zināšanu pilnveidošanu

- mēnešalgu no 1015 EUR līdz 1190 EUR pirms nodokļu nomaksas, atbilstoši profesionālās pieredzes ilgumam (darbinieka amatam ir noteikts 18.6. amata saimes III B līmenis un 9.mēnešalgas grupa)

- sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu un motivējošu bonusu sistēmu

Aicinām tevi līdz š.g. 11.maijam iesniegt elektroniski, nosūtot uz e-pasta adresi: pasts@bvkb.gov.lv vai Būvniecības valsts kontroles birojā, K. Valdemāra ielā 157, Rīgā, LV-1013, ar norādi "Plānošanas, analīzes un iekšējās kontroles nodaļas datu analītiķa/-es amata konkursam", šādus dokumentus:

1) pieteikuma vēstuli dalībai konkursā, kas raksturo tavas zināšanas, prasmes un piemērotību veicamajam darbam;

2) dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae), kurā iekļauj arī apliecinājumu par valsts valodas prasmēm;

3) izglītību apliecinoša dokumenta kopiju.

Informējam, ka tiks izskatīti to pretendentu pieteikumi, kuri ir iesnieguši visus norādītos dokumentus. Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti personāla atlases otrajai kārtai. Tālrunis uzziņām 67013304.

Būvniecības valsts kontroles birojs informē, ka:

1) pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu atlases konkursa norisi;

2) pieteikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Būvniecības valsts kontroles birojs (K. Valdemāra iela 157, Rīga, LV-1013).


OP 2022/82.AKK7

Jelgavas valstspilsētas pašvaldība izsludina konkursu uz Jelgavas valstspilsētas pašvaldības administrācijas Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes vadītāja vietnieka - Infrastruktūras projektu pārraudzības sektora vadītāja amata vietu (1 vakance uz nenoteiktu laiku):

Galvenie pienākumi:

- plānot, organizēt, vadīt un kontrolēt sektora darbu

- veikt pašvaldības investīciju projektu īstenošanai nepieciešamo būvprojektu izstrādes organizēšanu un to īstenošanas uzraudzību

- organizēt būvprojekta izstrādes, būvdarbu, būvuzraudzības un citu ar projektēšanu un būvniecību saistītu pakalpojumu iepirkumu tehniskās dokumentācijas sagatavošanu

- konsultēt projektēšanas un būvniecības jautājumos t.sk. piedalīties pašvaldības administrācijas īstenošanā esošo investīciju projektu būvdarbu sanāksmēs, nodrošinot pašvaldības interešu pārstāvniecību

Prasības pretendentam/-ei:

- otrā līmeņa profesionālā augstākā vai akadēmiskā izglītība būvniecības jomā

- 3 gadu profesionālā darba pieredze ar amata pienākumiem saistītā jomā (par priekšrocību tiks uzskatīta pieredze atbilstošā specialitātē valsts vai pašvaldību institūcijās)

- profesionālās iemaņas darbā ar būves informācijas modelēšanu (BIM)

- profesionālās iemaņas darbā ar BIS (būvniecības informācijas sistēma)

- tehnisko līdzekļu un sistēmu lietošanas prasmes (MS Office, AutoCad, Microstation)

- būvniecības nozares normatīvo aktu, standartu un būvniecības procesu pārzināšana

- spēja noteikt prioritātes, patstāvīgi organizēt, plānot savu darbu, kā arī strādāt komandā

- prasme izteikt un argumentēt savu viedokli

- spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus un analizēt liela apjoma informāciju

- augsta atbildības sajūta un precizitāte

Pieteikuma dokumentus:

- motivēts pieteikums, nepārsniedzot vienu A4 lapu

- dzīves un iepriekšējās darba un profesionālās prakses pieredzes apraksts (CV)

- izglītību apliecinošo dokumentu kopijas

iesniedzami Jelgavas valstspilsētas pašvaldības administrācijas Administratīvās pārvaldes Klientu apkalpošanas centrā, Lielajā ielā 11, Jelgavā, 131.kabinetā, slēgtā aploksnē ar norādi "Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes vadītāja vietnieka - Infrastruktūras projektu pārraudzības sektora vadītāja amata konkursam" vai sūtot uz e-pastu: indra.luse@jelgava.lv līdz 2022.gada 17.maijam (ieskaitot). Tālrunis uzziņām 63005569, 63005485.

Amats klasificēts ar profesijas klasifikatora kodu - 1213 23, 20.amata saime, V līmenis (13. mēnešalgu grupa), ar mēnešalgu 1700 euro.

Piesakoties konkursam uz vakanto amatu, kandidāts piekrīt savu personas datu apstrādei atlases konkursa mērķim - pretendentu atlases nodrošināšanai. Personas datu apstrādes pārzinis ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldība. Personas dati tiks glabāti sešus mēnešus no konkursa rezultātu paziņošanas brīža.


OP 2022/82.AKK8

Ventspils Augstskola (reģistrācijas Nr.90000362426) izsludina atklātu konkursu uz vakanto ārvalstu akadēmisko personāla amatu (darba līgums uz noteiktu laiku) Informācijas tehnoloģiju fakultātē, studiju virzienā "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne"

Prasības ārvalstu akadēmiskā personāla amata pretendentiem/-ēm:

- vismaz maģistra grāds dabaszinātnēs

- vismaz 5 gadu darba pieredze akadēmiskajā (pedagoģiskajā) darbā

- iepriekšējo piecu gadu laikā nodarbināts akadēmiskā amatā kādā no akreditētām ārvalstu augstskolām

- spēja veikt šādus uzdevumus

- studiju kursu izstrāde

- materiālu izstrāde tālmācībai

- lekciju materiālu izstrāde, kas saistīta ar dinamikas un starojuma procesu skaitlisko modelēšanu kosmiskajos objektos

Attiecīgā amata mēneša bruto samaksas amplitūda noteikta saskaņā ar Ministru kabineta 2016. gada 5 .jūlija noteikumiem Nr.445 "Pedagogu darba samaksas noteikumi" un Ministru kabineta 2018. gada 9. janvāra noteikumiem Nr. 25 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Stiprināt augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās" pirmās, otrās un trešās projektu iesniegumu atlases kārtas īstenošanas noteikumi"".

Iesniedzamie dokumenti:

- rektoram adresēts iesniegums par piedalīšanos atklātajā konkursā noteiktajam amatam

- normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā noformētu dokumentu noraksti vai pretendentu apliecinātas dokumentu kopijas, kas apliecina atbilstošajam amatam nepieciešamos akadēmiskos un zinātniskos grādus (uzrādot oriģinālus)

- amata pretendenta dzīves un darba gājums (Curriculum Vitae), kurā norādīta arī pētniecības, akadēmiskā, administratīvā un organizatoriskā darba pieredze, publicēto darbu saraksts pēdējo 6 gadu laikā pēc "EUROPASS" (Curriculum Vitae) veidlapas parauga, kā arī citi dokumenti, ko pretendents vēlas pievienot iesniegumam, lai pilnīgāk raksturotu savu kvalifikāciju

- apliecinājums, ka iepriekšējo piecu gadu laikā nodarbināts akadēmiskā amatā kādā no akreditētām ārvalstu augstākās izglītības institūcijām, iekļaujot minētās augstākās izglītības institūcijas akreditācijas pretendenta apliecinātu dokumentu kopiju

Dokumenti iesniedzami līdz 2022. gada 10.maijam, sūtot elektroniski uz e-pasta adresi: personals@venta.lv vai ierodoties personīgi darba dienās no plkst. 8.30 līdz 12.00 un no 13.00 līdz 17.00 Ventspils Augstskolas Personāla nodaļā, C202 kabinetā, 2.stāvā, Inženieru ielā 101, Ventspilī. Uzziņas pa tālruni 636 28303.

Pamatojoties uz Fizisko personas datu aizsardzības likuma 8. panta pirmo daļu, Ventspils Augstskola informē, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi un iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Ventspils Augstskola.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)