Laidiens: 06.04.2022., Nr. 68

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2022/68.UT1

ANDREJS VDOVINS (ANDREY VDOVIN), dzim. 1971. gada 12. janvārī, personas pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Ernsta Bergmaņa iela 3, Rīga, LV-1014, tiek aicināts ierasties uz tiesas sēdi 2022. gada 11. maijā plkst. 10.00 Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā, Rīgā, Daugavgrīvas ielā 58, 307. zālē, kā atbildētājs civillietā Nr. C68434817 Aleksandra Geraskina (Alexander Geraskin) prasībā pret AS "Signet Bank" un Andreju Vdovinu (Andrey Vdovin) par zaudējumu piedziņu. Atbildētāja neierašanās gadījumā civillieta tiks izskatīta bez viņa klātbūtnes.


OP 2022/68.UT2

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C68455221 SIA "Intrum Latvia" prasībā pret JOLANTU ŠNEPSTI par parāda piedziņu.

Paziņojam atbildētājai Jolantai Šnepstei, dzim. 1973.gada 31.jūlijā, kuras pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese ir Valdeķu iela 59-33, Rīga, LV-1058, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese E. Stelte-Auziņa.

Paziņojam, ka civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2022. gada 17.maijā.

Datums, kad noteikta lietas izskatīšana rakstveida procesā, ir uzskatāms par nolēmuma sastādīšanas datumu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20. pantu lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Civilprocesa likuma 74. pantā noteiktas pušu tiesības un pienākumi: iepazīties ar lietas materiāliem un izgatavot to atvasinājumus; piedalīties tiesas sēdē; pieteikt noraidījumus; iesniegt pierādījumus; piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā; pieteikt lūgumus; dot tiesai mutvārdu un rakstveida paskaidrojumus; izteikt savus argumentus un apsvērumus; celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem un apsvērumiem; pārsūdzēt tiesas spriedumus un lēmumus; saņemt spriedumu, lēmumu un citus lietā esošos dokumentus vai to atvasinājumus, kā arī izmantot citas procesuālās tiesības, kuras tām piešķirtas ar šo likumu.

Prasītājs turklāt ir tiesīgs: pilnīgi vai daļēji atteikties no prasības; samazināt prasījumu apmēru; rakstveidā grozīt prasības pamatu vai priekšmetu vai palielināt prasījumu apmēru, iekams nav uzsākta lietas izskatīšana pēc būtības (šā likuma 163.pants).

Atbildētājs ir tiesīgs pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, vai celt pretprasību. Puses var vienoties par mediācijas izmantošanu, kā arī noslēgt izlīgumu vai vienoties par lietas nodošanu izskatīšanai šķīrējtiesā. Puses var lūgt lietas izskatīšanu tiesas sēdē. Pusēm savas tiesības jāizmanto un pienākumi jāizpilda godprātīgi. Pusēm ir tiesības sniegt papildu paskaidrojumus vai citus procesuālos lūgumus līdz 2022. gada 10.maijam (Civilprocesa likuma 166. pants). Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Tiesas nolēmums būs pieejams tiešsaistes sistēmā un tiks nosūtīts lietas dalībniekiem.


OP 2022/68.UT3

Kurzemes rajona tiesa paziņo, ka tiesnese Inta Kalniņa rakstveida procesā 2022. gada 1. jūlijā izskatīs civillietu Nr. C69215822 Biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs" prasību vienkāršotas procedūras lietā pret atbildētāju Jāni Toni par zaudējumu piedziņu. Tiesa informē atbildētāju JĀNI TONI, dzim. 1982. gada 14. septembrī, ka viņam ir Civilprocesa likuma 74. pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesei, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, atbildētājs ir tiesīgs izmantot ne vēlāk kā 7 dienas pirms noteiktā lietas izskatīšanas datuma. Saīsināts sprieduma noraksts būs pieejams tiešsaistes sistēmā, sākot no 2022. gada 1. jūlija. Pēc puses rakstveida lūguma saīsinātā sprieduma norakstu nekavējoties nosūta ar pasta sūtījumu vai elektroniskā pasta sūtījumu, vai, ja tas iespējams, citā veidā saskaņā ar Civilprocesa likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību. Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā.


OP 2022/68.UT4

Rīgas rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C33606621 prasītājas AS "Latvijas Gāze" vienkāršotās procedūras lietā pret atbildētāju ALENU DENISOVU par parāda piedziņu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajā daļā noteikto paziņojam, ka civillieta AS "Latvijas Gāze" vienkāršotās procedūras lietā pret Alenu Denisovu par parāda piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2022.gada 5.septembrī. Informējam, ka lietu izskatīs tiesnese Inga Jaunzeme. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu lietas dalībnieki tiesīgi pieteikt noraidījumu tiesnesim, pirms uzsākta lietas izskatīšana, norādot noraidījuma iemeslus. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu, civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas laika. Saīsināts spriedums tiks sastādīts un tas būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2022.gada 5.septembrī. Datums, kad spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam, puses tiesīgas iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas.


OP 2022/68.UT5

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C30345722 (lietvedības Nr. C-3457-22/32) SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" vienkāršotās procedūras prasībā pret IVANU KURILOVIČU par naudas piedziņu.

Paziņojam atbildētājam Ivanam Kurilovičam, dzim. 25.06.1967., kura pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Vidrižu iela 6A-4, Rīga, LV-1006, ka lieta nozīmēta izskatīšanai rakstveida procesā 2022.gada 6.maijā. Lietas dalībniekiem tiesā nav jāierodas.

Tiesa informē, ka lietu izskatīs Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesis A.Vasiļevskis. Izskaidrojam, ka atbilstoši Civilprocesa likuma 20. pantam pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim.

Tiesas nolēmums pusēm būs pieejams tiešsaistes sistēmā, sākot no 2022.gada 6.maija. Informējam, ka lūgumu par pilna sprieduma sastādīšanu iesniedz tiesai 10 (desmit) dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas.

Vienlaikus izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu, šajā likumā minētās pušu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika.

Informējam, ka, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu, tiesas nolēmumu tiesa nosūta tikai pēc puses rakstveida lūguma.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)