Laidiens: 08.12.2022., Nr. 238

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2022/238.UT1

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C69453722 Līgas Miezītes vienkāršotās procedūras lietā pret UVI RADOVIČU par uzturlīdzekļu piedziņu. Tiesa uzaicina atbildētāju Uvi Radoviču, dzim. 1987.gada 13. jūlijā, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Kārklu iela 6-49, Liepāja, iesniegt tiesā paskaidrojumu par prasību 30 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas. Atbildētājam ir Civilprocesa likuma 74.pantā un 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesai. Procesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, ir jāizmanto ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Lietu izskatīs Kurzemes rajona tiesas tiesnesis Igors Kligačs rakstveida procesā 2023.gada 18. janvārī, saīsināts spriedums tiks sastādīts un būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2023.gada 18. janvārī. Atbildētājam ir tiesības pieteikt sprieduma sastādīšanas lūgumu tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais. Savas lietas virzībai var sekot tīmekļvietnē manas.tiesas.lv.


OP 2022/238.UT2

Rīgas pilsētas tiesas tiesneses K.Zdanovskas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C30487422 (lietvedības Nr. C-1818-22/14) SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" prasībā pret Chathapuram Krishnamoorthy Sathyanarayanan vienkāršotās procedūras lietā par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājam CHATHAPURAM KRISHNAMOORTHY SATHYANARAYANAN, dzim. 1977. gadā 4. maijā, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu 2023.gada 26. janvārī rakstveida procesā Rīgas pilsētas tiesā Rīgā, Abrenes ielā 8, tiks skatīta vienkāršotās procedūras civillieta Nr. C30487422 (lietvedības Nr. C-1818-22/14) SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" prasībā pret Chathapuram Krishnamoorthy Sathyanarayanan vienkāršotās procedūras lietā par naudas piedziņu. Informējam, ka civillietu Nr. C30487422 (lietvedības Nr. C-1818-22/14) izskatīs Rīgas pilsētas tiesas tiesnese K.Zdanovska, un izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu lietas dalībniekam ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim. Vienlaikus izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu, šajā likumā minētās pušu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Tiesas nolēmums pusēm būs pieejams tiešsaistes sistēmā, sākot no 2023. gada 26. janvāra. Informējam, ka visi lietas materiāli ir pieejami tiesu portālā www.manas.tiesas.lv sadaļā "Manas lietas". Ja tehnisku iemeslu dēļ nolēmumu nebūs iespējams pievienot tiešsaistes sistēmā, tiesas nolēmums tajā pašā datumā būs pieejams tiesas kancelejā. Informējam, ka, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu, tiesas nolēmumu tiesa nosūta tikai pēc puses rakstveida lūguma.


OP 2022/238.UT3

Rīgas pilsētas tiesa informē SVETLANU MIHAILOVU, dzim. 1975. gada 30. septembrī, pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese - Tīnūžu iela 5-9, Rīga, LV-1021, ka 2023. gada 20. janvārī Rīgas pilsētas tiesā, Daugavgrīvas ielā 58, Rīgā, rakstveida procesā tiks izskatīta civillieta Nr. C779487 AS "Sadales tīkls" prasībā vienkāršotās procedūras lietā pret Svetlanu Mihailovu par parāda piedziņu.


OP 2022/238.UT4

Kurzemes rajona tiesas tiesneses Ingas Serafimovas lietvedībā atrodas vienkāršotās procedūras lieta Nr.C69395722 prasītājas Pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" prasībā pret atbildētājiem Vinetu Māliņu, Artūru Štromani un Jāni Vilmāru Štromani par naudas piedziņu. Atbildētājiem VINETAI MĀLIŅAI, ARTŪRAM ŠTROMANIM UN JĀNIM VILMĀRAM ŠTROMANIM tiek paziņots, ka lieta nozīmēta izskatīšanai rakstveida procesā 2023.gada 30.janvārī (uz lietas izskatīšanu nav jāierodas) un ka saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2023.gada 30.janvārī no plkst. 16.00. Datums, kad saīsinātais spriedums ir pieejams tiešsaistes sistēmā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Atbildētājiem ir tiesības iesniegt tiesā lūgumu sprieduma sastādīšanai atbilstoši Civilprocesa likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam. Rakstveida lūgums iesniedzams tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas (uz norādīto termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais). Saīsinātais spriedums vienkāršotās procedūras lietā stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad izbeidzies termiņš sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu. Saīsinātais spriedums vai atbilstoši Civilprocesa likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādītais spriedums tiks nosūtīts atbildētājiem pēc rakstveida lūguma saņemšanas. Lietu izskatīs Kurzemes rajona tiesa, kuras sastāvā būs tiesnese Inga Serafimova. Atbildētājiem ir Civilprocesa likuma 13., 19., 58. un 74.pantā, kā arī 30.3 nodaļā noteiktās tiesības un pienākumi, tostarp tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesei, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 19.pantā noteiktajiem pamatiem. Civilprocesa likumā noteiktās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā 7 dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika.


OP 2022/238.UT5

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C69433522 SIA "Intrum Latvia" vienkāršotās procedūras lietā pret Pēteri Grundanu par parāda piedziņu. Tiesa uzaicina atbildētāju PĒTERI GRUNDANU, dzim. 1986.gada 7. augustā, pēdējā zināmā deklarētā adrese: Lēņu iela 5, Liepāja, iesniegt tiesā paskaidrojumu par prasību 30 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas. Atbildētājam ir Civilprocesa likuma 74.pantā un 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesai. Procesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, ir jāizmanto ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Lietu izskatīs Kurzemes rajona tiesas tiesnesis Igors Kligačs rakstveida procesā 2023.gada 26. janvārī, saīsināts spriedums tiks sastādīts un būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2023.gada 26. janvārī. Atbildētājam ir tiesības pieteikt sprieduma sastādīšanas lūgumu tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais. Savas lietas virzībai var sekot tīmekļvietnē manas.tiesas.lv.


OP 2022/238.UT6

VALĒRIJU BORISOVU, kuram nav deklarētās dzīvesvietas adreses Latvijā, Rīgas rajona tiesa aicina ierasties Jūrmalā, Zigfrīda Meierovica prospektā 1A, Jūrmalā, 2.stāvā, 4.zālē, 2023.gada 16.martā plkst. 14.00, uz civillietas - Vairas Borisovas prasībā pret Valēriju Borisovu par laulības šķiršanu - izskatīšanu kā atbildētāju. Atbildētājam neierodoties tiesas sēdē tiesas noteiktajā laikā un vietā, lieta tiks izskatīta bez viņa klātbūtnes.


OP 2022/238.UT7

Rīgas pilsētas tiesā atrodas civillieta Nr.C68243022 Rīgas valstspilsētas pašvaldības prasībā pret Eduardu Ņecepļajevu un Denisu Varfolomejevu par dzīvojamās telpas īres līguma izbeigšanu, izlikšanu no dzīvojamās telpas, bez citas dzīvojamās telpas ierādīšanas un parāda piedziņu.

Paziņojam atbildētājam EDUARDAM ŅECEPĻAJEVAM, dzim. 1968.gada 27.jūnijā, kura pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese ir Birzes iela 13-6, Rīga, LV-1016, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese E.Stelte-Auziņa. Paziņojam, ka civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2023. gada 18.aprīlī. Datums, kad noteikta lietas izskatīšana rakstveida procesā, ir uzskatāms par nolēmuma sastādīšanas datumu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika.

Civilprocesa likuma 74. pantā noteiktas pušu tiesības un pienākumi: iepazīties ar lietas materiāliem un izgatavot to atvasinājumus; piedalīties tiesas sēdē; pieteikt noraidījumus; iesniegt pierādījumus; piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā; pieteikt lūgumus; dot tiesai mutvārdu un rakstveida paskaidrojumus; izteikt savus argumentus un apsvērumus; celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem un apsvērumiem; pārsūdzēt tiesas spriedumus un lēmumus; saņemt spriedumu, lēmumu un citus lietā esošos dokumentus vai to atvasinājumus, kā arī izmantot citas procesuālās tiesības, kuras tām piešķirtas ar šo likumu.

Prasītājs turklāt ir tiesīgs: pilnīgi vai daļēji atteikties no prasības; samazināt prasījumu apmēru; rakstveidā grozīt prasības pamatu vai priekšmetu vai palielināt prasījumu apmēru, iekams nav uzsākta lietas izskatīšana pēc būtības (šā likuma 163.pants).

Atbildētājs ir tiesīgs pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, vai celt pretprasību. Puses var vienoties par mediācijas izmantošanu, kā arī noslēgt izlīgumu vai vienoties par lietas nodošanu izskatīšanai šķīrējtiesā. Puses var lūgt lietas izskatīšanu tiesas sēdē. Pusēm savas tiesības jāizmanto un pienākumi jāizpilda godprātīgi. Pusēm ir tiesības sniegt papildus paskaidrojumus vai citus procesuālos lūgumus līdz 2023.gada 11.aprīlim (Civilprocesa likuma 166. pants). Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Tiesas nolēmums būs pieejams tiešsaistes sistēmā un tiks nosūtīts lietas dalībniekiem.


OP 2022/238.UT8

Zemgales rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C73645622 "PlusPlus Baltic" OU vienkāršotās procedūras prasības pieteikumā pret ALEKSANDRU ROZENOVSKU par naudas piedziņu.

Tiesa uzaicina Aleksandru Rozenovsku, dzim. 1986. gada 22 jūnijā, kuras pēdējā zināmā dzīvesvieta ir Sprīdīša iela 2-46, Aizkraukle, Aizkraukles novads, LV-5101, ierasties Zemgales rajona tiesā, Jēkabpilī, Neretas ielā 39, 2. stāvā, 9. kabinetā, saņemt prasītājas "PlusPlus Baltic" OU prasības pieteikumu paskaidrojumu sniegšanai.

Paskaidrojuma iesniegšanas termiņš noteikts 30 dienas no aicinājuma publikācijas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


OP 2022/238.UT9

Zemgales rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C73644322 VITAUTA BUDREIKAS pieteikumā par aizlieguma atzīmes un hipotēkas dzēšanu, kurā viņš lūdz dzēst nekustamajam īpašumam Ogrē, Piekalnes ielā 5, kas ierakstīts Zemgales rajona Ogres pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr. 100000005915, kadastra Nr. 7401 005 1281, nodalījuma II daļas 2. iedaļas 4.1. punktā ierakstīto aizlieguma atzīmi, kas grozīta ar 5.2. punktu, un IV daļas 1., 2. iedaļas 3.1. punktā nostiprināto hipotēku, kas grozīta ar IV daļas 3. iedaļas 1.2. punktu.

Visām personām, kurām ir kādi iebildumi pret šīm tiesībām, tās jāpiesaka tiesai likumā noteiktajā 3 (triju) mēnešu termiņā no paziņojuma publicēšanas dienas. Tiesības, kas netiks pieteiktas paziņojumā noteiktajā termiņā, ar tiesas spriedumu tiks atzītas par spēkā neesošām.


OP 2022/238.UT10

Zemgales rajona tiesa paziņo, ka Zemgales rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C73376922 maksātnespējīgās AS "PNB Banka" vienkāršotas procedūras prasībā pret OSKARU TUTIŅU (dzim.1969.gada 3.augustā) par naudas piedziņu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu tiesnese paziņo, ka vienkāršotās procedūras lieta tiks izskatīta rakstveida procesā Zemgales rajona tiesā (Jelgavā) 2023.gada 11.janvārī, nerīkojot tiesas sēdi (lietas dalībniekiem tiesā nav jāierodas). Lietu skatīs Zemgales rajona tiesas tiesnese D.Ruško un atbilstoši Civilprocesa likuma 194.pantam tiks sastādīts saīsinātais spriedums. Tiesnese izskaidro, ka pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim līdz lietas izskatīšanai. Saīsināts spriedums lietas dalībniekiem tiešsaistes sistēmā https://www.elieta.lv/web/ būs pieejams, sākot no 2023.gada 11.janvāra, kas uzskatāms par saīsināta sprieduma sastādīšanas datumu. Tiesnese izskaidro, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu atbildētājam ir tiesības iesniegt lūgumu par sprieduma sastādīšanu, kas iesniedzams 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas personīgi, vai parakstītu ar drošu elektronisko parakstu uz e-pasta adresi: zemgale@tiesas.lv. Nosūtot dokumentus, jānorāda civillietas Nr.C73376922.


OP 2022/238.UT11

Rīgas pilsētas tiesas lietvedībā reģistrēta vienkāršotās procedūras civillieta Nr.C29444021 (lietas arhīva Nr.C-2781-22/85) SIA "InCREDIT GROUP" prasībā pret Saniju Ikaunieku par naudas piedziņu. SANIJAM IKAUNIEKAM, dzim. 1993.gada 5.novembrī, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Maltas iela 42-3, Rīga, tiek paziņots, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu lietas izskatīšana nozīmēta rakstveida procesā un nolēmums tiešsaistes sistēmā būs pieejams 2023.gada 10.janvārī. Lietu izskatīs Rīgas pilsētas tiesas tiesnese G.Rozīte-Pupkeviča. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta otro prim daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais. Atbildētājs septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas var izmantot šādas procesuālās tiesības: pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē, pieteikt noraidījumu tiesnesei. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājam ir tiesības iesniegt tiesā rakstveida paskaidrojumus, tomēr paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā. Vienlaikus vēršam jūsu uzmanību, ka ar lietas materiāliem, tajā skaitā tiesas nolēmumu pēc tā publicēšanas, elektroniska datu nesēja formā jums ir tiesības iepazīties jebkurā jums vēlamā laikā portālā e-lieta.lv.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)