Laidiens: 20.01.2022., Nr. 14

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2022/14.UT1

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta ILZES SEDLIŅAS prasībā pret Kuldīgas novada pašvaldību, SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu. Saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatā" 22.pantu, aicinām personas, kurām ir kādi iebildumi pret Ilzes Sedliņas prasību pret Kuldīgas novada pašvaldību, SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu "Sarmas"-7, Turlava, Turlavas pagastā, Kuldīgas novadā, iesniegt tos tiesai triju mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.


OP 2022/14.UT2

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas vienkāršotās procedūras civillieta Nr.C69453021 SIA "GROBIŅAS NAMSERVISS" prasībā pret MAIRU GRULLI par parāda piedziņu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu tiesa uzaicina atbildētāju Mairu Grulli, dzim. 1968.gada 24.augustā, saņemt Kurzemes rajona tiesas kancelejā prasības pieteikuma norakstu un sniegt rakstveida paskaidrojumu.

Atbildētāja paskaidrojums noformējams atbilstoši Civilprocesa likuma 250.23 panta prasībām. Vienlaikus tiesa informē atbildētāju, ka paskaidrojuma nesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā un, ja atbildētājs nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā.

Saīsinātais spriedums tiešsaistes sistēmā būs pieejams 2022.gada 3.martā.

Atbildētājam ir Civilprocesa likuma 74.pantā un 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, t.sk. lūgt lietas izskatīšanu tiesas sēdē.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu, pēc puses rakstveida lūguma saīsināto spriedumu vai atbilstoši Civilprocesa likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, sastādīto spriedumu nekavējoties nosūta pusei.

Lietu skatīs Kurzemes rajona tiesas tiesnese L.Laure. Atbilstoši Civilprocesa likuma 20.pantam lietas dalībniekam ir tiesības pieteikt tiesnesim noraidījumu, pirms uzsākta lietas izskatīšana, norādot noraidījuma iemeslus.


OP 2022/14.UT3

Zemgales rajona tiesā saņemts Tukuma novada pašvaldības pieteikums par pazudušas personas HANAS MUŠES ABRAMOVIČAS izsludināšanu par mirušu. Lūdzam Hanu Muši Abramoviču, dzim. 1914.gada 1.maijā, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Hašnaim iela 11-12, Ričonas Leciona, Izraēla (Hashnaim str.11/12, Nahalat Jehuda "B", Israel, trīs mēnešu laikā ierasties Zemgales rajona tiesā Pils ielā 16, Tukumā, vai paziņot savu atrašanās vietu, pretējā gadījumā Hana Muše Abramoviča tiks izsludināta par mirušu. Visiem, kam zināma pazudušās personas uzturēšanās vieta vai kam zināms par tās nāvi, trīs mēnešu laikā paziņot par to Zemgales rajona tiesai.


OP 2022/14.UT4

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C30742621 ārvalsts komersanta PlusPlus Baltic OU filiāles Latvijā prasībā pret ROMANU VELYCHKO par naudas piedziņu.

Paziņojam atbildētājam Romanu Velychko, pers. kods 211079-18042, pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Janciema gatve 320, Rīga, ka 2022.gada 17.martā tiesnese A.Moļņika minēto ārvalsts komersanta PlusPlus Baltic OU filiāles prasību izskatīs rakstveida procesā vienkāršotās procedūras kārtībā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās). Atbildētājam Romanam Velychko ir Civilprocesa likuma 74.pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Pamatojoties uz Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu, saīsināto spriedumu vai atbilstoši šā likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādīto spriedumu tiesa nosūta tikai pēc puses rakstveida lūguma.


OP 2022/14.UT5

Rīgas rajona tiesas lietvedībā atrodas vienkāršotās procedūras civillieta Nr.C33512021 ārvalsts komersanta "PlusPlus Baltic" OU prasībā pret DMITRIJU BIĻECKI (DMITRY BILETSKIY) par naudas piedziņu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu tiesa uzaicina atbildētāju Dmitriju Biļecki (Dmitry Biletskiy), dzim. 1980.gada 26.decembrī, saņemt Rīgas rajona tiesas kancelejā (Zigfrīda Meierovica prospekts 1A, Dubulti, Jūrmala) prasības pieteikuma norakstu un sniegt rakstveida paskaidrojumu.

Atbildētāja paskaidrojums noformējams atbilstoši Civilprocesa likuma 250.23 panta prasībām. Vienlaikus tiesa informē atbildētāju, ka paskaidrojuma nesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā un, ja atbildētājs nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2022.gada 12.aprīlī.

Saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2022.gada 12.aprīlī (https://www.elieta.lv/web/), kā arī tiesas kancelejā.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu pēc puses rakstveida lūguma nolēmums nekavējoties tiks nosūtīts lietas dalībniekam.

Paziņojam, ka civillietu izskatīs tiesnese Kristiāna Grosfogele. Atbilstoši Civilprocesa likuma 20. pantam lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt tiesnesim noraidījumu, pirms uzsākta lietas izskatīšana, norādot noraidījuma iemeslus.


OP 2022/14.UT6

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa paziņo, ka 2022.gada 28.februārī rakstveida procesā, nerīkojot tiesas sēdi, tiks izskatīta civillieta SIA Rīgas namu pārvaldnieks prasībā vienkāršotajā procedūrā pret VALENTĪNU TROFOMOVU, dzim. 1953.gada 15.februārī, pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Dubultu iela 23-98, Rīga, par naudas piedziņu.

Informējam, ka civillietu izskatīs Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas tiesnese M.Šalta un izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu lietas dalībniekam ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim.

Saīsinātais spriedums būs pieejams, sākot no 2022.gada 28.februāra, tiešsaistes sistēmā www.elieta.lv.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu lietas dalībnieks 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas rakstveidā var lūgt tiesu sastādīt spriedumu atbilstoši šā likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam.

Vienlaikus izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu pēc saīsināto spriedumu vai atbilstoši šā likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādīto spriedumu nosūta pusei pēc puses rakstveida lūguma.


OP 2022/14.UT7

Paziņojam atbildētājam VLADIMIRAM SAPIGAM, dzim. 1956.gada 27.augustā, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Daugavpils iela 8-14, Rīga, LV-1003, Latvija, ka Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 10.pantu un Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneša 2022.gada 11.janvāra lēmumu civillietu Nr.C29344321 SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" prasībā pret Vladimiru Sapigu par parāda piedziņu izskatīs rakstveida procesā 2022.gada 24.martā. Papildu paskaidrojumi kā arī citas procesuālas darbības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai iesniedzamas tiesā ne vēlāk kā līdz 2022.gada 10.martam.

Tiesa lietas dalībniekiem izskaidro, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 74.pantu pusēm ir šādas civilprocesuālās tiesības: 1) iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus un izgatavot kopijas; 2) piedalīties tiesas sēdē; 3) pieteikt noraidījumus; 4) iesniegt pierādījumus; 5) piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā; 6) pieteikt lūgumus; 7) dot tiesai mutvārdu un rakstveida paskaidrojumus; 8) izteikt savus argumentus un apsvērumus; 9) celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem un apsvērumiem; 10) pārsūdzēt tiesas spriedumus un lēmumus; 11) saņemt spriedumu, lēmumu un citu lietā esošo dokumentu norakstus, kā arī izmantot citas procesuālās tiesības, kuras tām piešķirtas ar šo likumu.

Prasītājs turklāt ir tiesīgs: 1) pilnīgi vai daļēji atteikties no prasības; 2) samazināt prasījumu apmēru; 3) rakstveidā grozīt prasības pamatu vai priekšmetu vai palielināt prasījumu apmēru, iekams nav uzsākta lietas izskatīšana pēc būtības (šā likuma 163.pants).

Atbildētājs ir tiesīgs pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību vai celt pretprasību.

Puses var vienoties par mediācijas izmantošanu, kā arī noslēgt izlīgumu vai vienoties par lietas nodošanu izskatīšanai šķīrējtiesā.

Lietu izskatīs Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnesis U.Apsītis un izskaidrojam, ka lietas dalībniekiem saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu ir tiesības pieteikt tiesnesim noraidījumu ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas.


OP 2022/14.UT8

Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C32265316 AbeBooks Europe GmbH prasībā pret Vitāliju Koļesņikovu, ar trešo personu Anna Chow, par datu bāzes aizsardzības tiesību pārkāpumu novēršanu sakarā ar Vitālija Koļesņikova apelācijas sūdzību par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2018.gada 14.decembra spriedumu.

Paziņojam trešajai personai ANNA CHOW, kuras pēdējā zināmā adrese ir Shamian North Street 3, Guangzhou, Guangdong, 510130, Ķīnā, ka pamatojoties uz Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 10.pantu civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2022.gada 21.aprīlī.

Uz izskatīšanu rakstveida procesā lietas dalībniekiem nav jāierodas. Tiesas nolēmums būs pieejams Tiesu informatīvajā sistēmā (https://www.elieta.lv) un tiks nosūtīts lietas dalībniekiem.

Civillieta tiks izskatīta šādā tiesas sastāvā: tiesnesis referents - Gvido Ungurs, tiesnese Skaidrīte Buivide un tiesnese Agnese Veita.

Izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 18.-22.pantu un 74.panta otrās daļas 3.punktu lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim (tiesas sastāvam) rakstiski, par to paziņojot septiņas dienas pirms civillietas izskatīšanas. Uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48.panta ceturtās daļas otrais teikums.

Lietas dalībnieki līdz 2022.gada 21.martam ir tiesīgi tiesai pieteikt lūgumus rakstveidā, iesniegt rakstveida paskaidrojumus (Civilprocesa likuma 166.pants).


OP 2022/14.UT9

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu paziņojam, ka 2022.gada 22.februārī rakstveida procesā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā Rīgā, Abrenes ielā 8, tiks skatīta vienkāršotās procedūras civillieta Nr.C30755021 (lietvedības Nr.C2894-22/29) SIA "InCredit Group" prasībā pret RAIMONDU SLUCKI par naudas piedziņu.

Informējam, ka civillietu Nr.C30755021 (lietvedības Nr.C2894-22/29) izskatīs Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese I.Baiko, un izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu lietas dalībniekam ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim.

Vienlaikus izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu, šajā likumā minētās pušu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika.

Tiesas nolēmums pusēm būs pieejams tiešsaistes sistēmā, sākot no 2022.gada 22.februāra.

Ja tehnisku iemeslu dēļ nolēmumu nebūs iespējams pievienot tiešsaistes sistēmā, tiesas nolēmums tajā pašā datumā būs pieejams tiesas kancelejā.

Informējam, ka, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu, tiesas nolēmumu tiesa nosūta tikai pēc puses rakstveida lūguma.


OP 2022/14.UT10

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesneša Andra Vasiļevska lietvedībā atrodas civillieta Nr. C30508820 (Nr. C-1518-21/41) INTAS TETJUCKAS pieteikumā pret Latvijas Republikas Finanšu ministriju par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamā īpašuma sastāvdaļām. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa aicina 3 (trīs) mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas pieteikties visām personām, kam ir kādas tiesības uz būvēm ar kadastra numuru Nr. 0100 120 0222 002, Nr. 0100 120 0222 003, Nr. 0100 120 0222 006, un numuru Nr. 0100 120 0222 007, kas atrodas Mazsalacas ielā 24A, Rīgā.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa informē, ka pēc minētā termiņa notecējuma tiesa lems jautājumu par īpašuma tiesību atzīšanu un nekustamā īpašuma sastāvdaļām.


OP 2022/14.UT11

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesneses S.Hrebtovas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C29343421; (C-1005-22/4) SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" prasībā pret Larisu Abramovu par pirkuma līguma atzīšanu par noslēgtu, darījuma un ķīlas tiesības nostiprināšanu zemesgrāmatā. LARISAI ABRAMOVAI, dzim. 1962.gada 19.novembrī, pēdējās zināmās dzīvesvietas adreses Slokas iela 134-30, Rīga, LV-1069, un Līksnas iela 16A-70, Rīga, LV-1003, tiek paziņots, ka civillieta Nr.C29343421; (C-1005-22/4) SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" prasībā pret Larisu Abramovu par pirkuma līguma atzīšanu par noslēgtu, darījuma un ķīlas tiesības nostiprināšanu zemesgrāmatā tiks izskatīta rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) 2022.gada 28.februārī un nolēmums būs pieejams tiešsaistes sistēmā no 2022.gada 28.februāra. Civillietu izskatīs Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Skaidrīte Hrebtova. Atbildētājai Larisai Abramovai ir Civilprocesa likuma 74.pantā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, pieteikt noraidījumu tiesnesei. Papildus atbildētājai tiek izskaidrots, ka noteikts termiņš papildu paskaidrojumu, pierādījumu vai citu procesuālo lūgumu iesniegšanai tiesā ne vēlāk kā līdz 2022.gada 7.februārim.


OP 2022/14.UT12

Daugavpils tiesas lietvedībā atrodas civillieta Aleksandra Dorožko prasībā pret Annu Dorožko par laulības šķiršanu. Daugavpils tiesa uzaicina ANNU DOROŽKO, dzim. 1989. gada 27. jūlijā, ierasties uz tiesas sēdi 2022. gada 23. februārī plkst. 9.00, kas notiks Daugavpils tiesas telpās, 18.novembra ielā 37, Daugavpilī, 2.stāvā, 4.zālē. Atbildētājas neierašanās gadījumā lieta tiks izskatīta bez viņas klātbūtnes.


OP 2022/14.UT13

Zemgales rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C73570321/1229/22 NIKOLAJA GICEVIČA prasībā pret Latvijas Republikas Finanšu ministriju par īpašuma tiesību atzīšanu uz ēku (būvju) īpašumu Daugavas Krasta ielā 2A, Jēkabpilī, Jēkabpils novadā, kadastra Nr. 5601 501 1122, kas sastāv no vienas nedzīvojamās ēkas ar kadastra apzīmējumu 56010011196001.

Tiesa uzaicina personas, kurām ir kādi iebildumi pret prasību, iesniegt tos Zemgales rajona tiesā Jēkabpilī, Neretas ielā 39, triju mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)