Laidiens: 27.06.2022., Nr. 121

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2022/121.AKK1

Tieslietu ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde tieslietu nozarēs, izstrādā, organizē un koordinē politiku 20 jomās; ir augstākā iestāde 11 padotībā esošajām valsts pārvaldes iestādēm; sadarbības partneris citām nozaru ministrijām, nevalstiskajām organizācijām, profesionālajām asociācijām.

Aicinām tevi komandā PROJEKTU DEPARTAMENTA EIROPAS SAVIENĪBAS FONDU NODAĻAS VECĀKĀ REFERENTA amatā (uz noteiktu laiku līdz 2028. gada 31. decembrim)

Mēs tev uzticēsim:

- piedalīties Eiropas Savienības fondu (struktūrdondu un Eiropas Atveseļošanās fonda) plānošanā

- izstrādāt iekšējos un ārējos normatīvos aktus nodaļas kompetences jomās

- piedalīties projektu uzraudzībā, tai skaitā mērķa sasniegšanas un finansējuma izlietojuma uzraudzībā

- konsultēt citas ministrijas struktūrvienības un padotības iestādes jautājumos, kas saistīti ar Eiropas Savienības fondiem

- piedalīties projektu pārbaudēs

Sagaidām, ka tev ir:

- akadēmiskā izglītība vai otrā līmeņa augstākā izglītība

- angļu valodas zināšanas

- vēlama pieredze ārvalstu finanšu instrumentu finansētu projektu vai programmu jomā

- vēlamas zināšanas ārvalstu finanšu instrumentu projektu iesniegumu sagatavošanā

- vēlamas zināšanas par juridisko dokumentu un normatīvo aktu izstrādāšanu, noformēšanu un virzības procesu

- analītiskā domāšana, darbs komandā, iniciatīva, komunikācija

- prasme strādāt ar MS Office un interneta resursiem lietotāja līmenī

Mēs piedāvājam:

- mēnešalgu no 1012 euro līdz 1647 euro

- veselības apdrošināšanu un sociālās garantijas

- darba vietu Rīgas centrā

- elastīgu darba laiku, kā arī iespēju strādāt attālināti

- stabilitāti un uz ilgtermiņu balstītu sadarbību

- daudzveidīgu uzdevumu klāstu

- jaunas zināšanas un iespēju attīstīt savas prasmes

- atsaucīgus un profesionālus kolēģus

Piesakies 14 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas brīža un Pieteikuma dokumentus (motivētu pieteikumu un informāciju par iegūto profesionālo pieredzi, izglītību apliecinoša dokumenta kopiju un CV) iesniedz Tieslietu ministrijas Personālvadības departamentā (Brīvības bulvārī 36, Rīgā, LV 1536) vai elektroniski, nosūtot uz e-pastu: personals@tm.gov.lv. Tālrunis uzziņām 67036998 vai 67036731.


OP 2022/121.AKK2

Latvijas Mākslas akadēmija paziņo, ka tiek pagarināts pretendentu pieteikšanās termiņš konkursam uz vakanto amata vietu - rektora amatu (amatpersonas amats uz noteiktu laiku - 5 gadiem no 2022. gada 13. septembra)

Rektora amata kandidātam/-ei uzstādītās prasības:

1. Rektora amata kandidāts ir ieguvis zinātnes vai profesionālo doktora grādu mākslās vai ievēlēts par profesoru mākslas jomā jebkurā Latvijas vai ārvalstu augstākās izglītības institūcijā (doktora grāds uzskatāms par priekšrocību).

2. Rektora amata kandidāts ir guvis vērā ņemamu pieredzi vai sasniegumus zinātnē, augstākajā izglītībā vai mākslās (pieredze un sasniegumi vizuālajā mākslā, arhitektūrā un mūzikā vai radošajās industrijās uzskatāma par priekšrocību).

3. Rektora amata kandidāts ir ieguvis vadības pieredzi (institūcijas vadītājs, vadītāja vietnieks vai struktūrvienības vadītājs) organizācijā, kuras pamatdarbība ir vismaz vienā no šādām jomām:

3.1. augstākā izglītība;

3.2. kultūra (mākslas joma tiks uzskatīta par priekšrocību);

3.3. zinātne (mākslas, dizaina jomas tiks uzskatīta par priekšrocību);

3.4. valsts vai pašvaldību institūcija vai tās dibināta kapitālsabiedrība, kuras kompetence ir saistīta ar augstākās izglītības, mākslas, mākslas izglītības vai zinātnes jomu.

4. Rektora amata kandidāts ievēlēšanas gadījumā nebūtu ievēlēts uz trešo rektora termiņu pēc kārtas.

5. Rektora amata kandidāts pārzina valsts valodu (vismaz C1 līmenī atbilstoši Eiropas vienotās valodu prasmes noteikšanas sistēmai) un vismaz divas svešvalodas, no kurām viena ir angļu valoda (vismaz B2 līmenī atbilstoši Eiropas vienotās valodu prasmes noteikšanas sistēmai).

6. Rektora amata kandidātam piemīt nevainojama reputācija.

7. Rektora amata kandidātam ir izpratne par izglītības sistēmu kopumā un kultūrizglītības sistēmu Latvijā.

8. Rektora amata kandidātam ir redzējums par Akadēmijas mērķiem, akadēmijas vietu un attīstības virzību Latvijas un Eiropas kontekstā, cilvēkresursu, finanšu resursu un infrastruktūras efektīvu pārvaldību, un rektora amata kandidāts spēj to prezentēt, argumentējot un balstot spēkā esošajā normatīvajā regulējumā un Akadēmijas pieejamajos resursos.

9. Rektora amata kandidāts ir motivēts darbam Akadēmijā, izprot Akadēmijas pamatuzdevumus un rektora lomu to veikšanā.

10. Rektora amata kandidāts nav Padomes loceklis.

Rektora amata mēnešalga - EUR 5086,60.

Rektora amata kandidātiem līdz 2022. gada 29. jūlijam plkst.17.00 jāiesniedz Personāldaļā (Rīgā, Kalpaka bulvārī 13, 18.telpā), iepriekš vienojoties par apmeklējumu piezvanot pa tālr. 28314173 vai līdz 31. jūlijam jāatsūta elektroniska dokumenta veidā (parakstīts ar drošu elektronisko parakstītu), nosūtot uz e-pastu: silvija.kusnere@lma.lv ar norādi "Pieteikums konkursam uz LMA rektora amatu" šādi dokumenti latviešu valodā:

- CV Europass formā, kurā jāatspoguļo ziņas par kandidāta profesionālo un akadēmisko karjeru, zinātniskajiem sasniegumiem un / vai sasniegumiem mākslās, darba pieredzi mākslas nozarē un vadības darbā, svešvalodu prasmi un citām prasmēm, kas kandidāta ieskatā var būt noderīgas augstskolas rektora darbā

- motivācijas/ pieteikuma vēstuli

- dokumentu, kas apliecina rektora amata kandidāta ievēlēšanu profesora akadēmiskajā amatā mākslas jomā un/ vai zinātnes vai profesionālo doktora grādu mākslās apliecinošu dokumentu. Ja zinātniskais vai profesionālā doktora grāds iegūts ārvalstīs, jāiesniedz arī izziņa par to, kādam Latvijā piešķirtam grādam vai diplomam ārvalstīs iegūtais grāds vai diploms atbilst. Iesniedzot dokumentus klātienē, kandidāts uzrāda dokumenta oriģinālu personāldaļas darbiniekam. Iesniedzot dokumentus elektroniski, kandidāts uzrāda dokumenta oriģinālu, ierodoties uz atlases 2.kārtu (pārrunām / interviju ar padomes locekļiem)

Atlases procedūra - saskaņā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Rektora vēlēšanu nolikumu, ar nolikumu var iepazīties Latvijas Mākslas akadēmijas mājaslapā www.lma.lv.

Ja ir neskaidrības, lūdzu sazināties ar Personāla daļas darbiniekiem, rakstot uz e-pastu: silvija.kusnere@lma.lv vai zvanot pa tālr. 28314173.

Pamatojoties uz Eiropas Savienības un Latvijas Republikas fizisko personu datu aizsardzību normatīvajos aktos noteikto, Latvijas Mākslas akadēmija informē, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī konkursa norisi. Jūsu iesūtīto personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Mākslas akadēmija, reģistrācijas Nr.90000029965, juridiskā adrese: Kalpaka bulvāris 13, Rīga, LV-1050.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)