Laidiens: 03.06.2022., Nr. 107

Piegādes un darbu izpildes pasūtījumi

OP 2022/107.PD1

Lauku atbalsta dienesta paziņojums

Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Lauku attīstības programmas (LAP) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstībā" saskaņā ar Ministru kabineta 2014. gada 30. septembra noteikumiem Nr. 598 "Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gada plānošanas periodā, kā arī pārejas laikā 2021. un 2022. gadā" un Ministru kabineta 2021. gada 30. novembra noteikumiem Nr. 776 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība atklātu projektu konkursa veidā pasākumā "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" 2014.-2020. gada plānošanas perioda pārejas laikā 2021. un 2022. gadā".

Projektu iesniegumu pieņemšana apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstībā" valsts nozīmes meliorācijas sistēmu apsaimniekotājiem notiks no 2022.gada 3.jūnija līdz 2023.gada 1.decembrim vai līdz izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētajam paziņojumam par kārtas noslēgumu.

Trešās kārtas pieejamais publiskais finansējums apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstībā" valsts nozīmes meliorācijas sistēmu apsaimniekotājiem ir 4 181 000 EUR (četri miljoni viens simts astoņdesmit viens tūkstotis euro).

Valsts nozīmes meliorācijas sistēmu apsaimniekotājiem pieejamā finansējuma ietvaros ir atbalstāma sadarbība ar pašvaldību to īpašumā esošo hidrotehnisko būvju pārbūvei un atjaunošanai. Šādu projektu īstenošanai maksimālā projekta attiecināmo izmaksu summa nepārsniedz 1 000 000 EUR.

Iesniegto projektu īstenošanas beigu datums - divi gadi no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

Projekta iesnieguma veidlapa un pasākumu nosacījumi pieejami mājaslapā www.lad.gov.lv, sadaļā: atbalsta veidi/ projekti un investīcijas/ atbalsta pasākumi.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu (EPS).

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)