Laidiens: 21.05.2021., Nr. 97

Tiesu nolēmumi

OP 2021/97.TS1

Daugavpils tiesa taisīja spriedumu, ar kuru pārskatīja personai                          , pers. kods                          , rīcībspējas ierobežojumu un kurā nosprieda: saglabāt                          , pers. kods                          , rīcībspējas ierobežojumu šādās jomās: pārstāvība valsts, pašvaldības iestādēs, medicīnas, ārstniecības, t.sk. VDEĀK, aprūpes iestādēs, finanšu iestādēs; maksājumu izdarīšana un saņemšana; darījumu slēgšana.

Noteikt, ka norādītajā rīcībspējas ierobežojuma apjomā                          , pers. kods                          , aizgādnis rīkojas kopā ar Aleksandru Ivančuku.

Tiesas spriedums civillietā Nr. C12102021 stājies likumīgā spēkā 2021. gada 19. maijā.


OP 2021/97.TS2

2021. gada 16. aprīlī Zemgales rajona tiesa (Aizkrauklē) izskatīja rakstveida procesā civillietu Nr. C73320421                           pieteikumā par                           rīcībspējas ierobežošanu un aizgādnības nodibināšanu un nosprieda: apmierināt                           pieteikumu par rīcībspējas ierobežošanu                          .

Ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādās jomās:

1) visa veida maksājumu saņemšanā, izdarīšanā, tai skaitā banku iestādēs un citās kredītiestādēs;

2) darījumu slēgšanā;

3) rīcībā ar mantu un tās pārvaldībā, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā un apgrūtināšanā ar lietu tiesībām;

4) komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā;

5) pārstāvībā valsts un pašvaldības iestādēs, tiesās, izņemot pārstāvību tiesību un likumisko interešu aizstāvēšanai iestādēs un tiesā saistībā ar                           rīcībspējas un brīvības ierobežojumiem, domstarpībām un strīdiem ar aizgādni un aizgādņa iecelšanu un atcelšanu un personiskajās nemantiskajās tiesībās.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību un noteikt, ka                           aizgādnis rīkojas patstāvīgi visās jomās, kurās                           ierobežota rīcībspēja.

Spriedums stājies likumīgā spēkā 2021.gada 7. maijā.


OP 2021/97.TS3

Ar Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 2021.gada 26.aprīļa nolēmumu civillietā Nr. C68334320 nolemts apmierināt                           pieteikumu par rīcībspējas ierobežojumu pārskatīšanu                           veselības traucējumu dēļ.

Pārskatīt ar Rīgas rajona tiesas 2013. gada 15.aprīļa spriedumu                           noteiktos rīcībspējas ierobežojumus, ierobežojot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādās jomās: maksājumu izdarīšanā un saņemšanā; darījumu slēgšanā; rīcībā ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšanu, ieķīlāšanu un apgrūtināšanu ar lietu tiesībām; pārstāvība valsts, pašvaldības un ārstniecības iestādēs.

Noteikt                           aizgādnim patstāvīgas tiesības rīkoties                           vietā visās jomās, kurās                           ierobežota rīcībspēja.

Tiesas spriedums stājies likumīgā spēkā 2021.gada 18.maijā.


OP 2021/97.TS4

Daugavpils tiesa taisīja spriedumu, ar kuru nosprieda: ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādās jomās:

- pārstāvība valsts un pašvaldības iestādēs, medicīnas iestādēs

- maksājumu izdarīšana un saņemšana

- pensijas un pabalstu saņemšana

- darījumu slēgšana

- rīcība ar mantu un tās pārvaldība.

                          nav ierobežojama personiskajās nemantiskajās tiesībās, kā arī aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses iestādēs un tiesā saistībā ar viņas rīcībspējas un brīvības ierobežojumiem, domstarpībām, strīdiem ar aizgādni un aizgādņa iecelšanu un atcelšanu.

Nodibināt                           aizgādnību spriedumā noteiktajā apjomā.

Noteikt, ka                           aizgādnis rīkojas patstāvīgi visās jomās, kurās                           ierobežota rīcībspēja.

Tiesas spriedums civillietā Nr. C12238020 435/21 stājies likumīgā spēkā 2021.gada 11.maijā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)