Laidiens: 30.04.2021., Nr. 83

Tiesu nolēmumi

OP 2021/83.TS1

Ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2021.gada 7.aprīļa spriedumu civillietā Nr. C-2101-21/18 nosprieda: ierobežot                          , pers. kods                          , rīcību maksājumu izdarīšanā un saņemšanā, darījumu slēgšanā; rīcībā ar mantu un tās pārvaldīšanu, tai skaitā nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā, un apgrūtināšanā ar lietu tiesībām; pārstāvībā valsts, pašvaldības un citās institūcijās un iestādēs, tai skaitā pārstāvībai ārstniecības iestādēs.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību un noteikt, ka aizgādnis                           piemērotā rīcībspējas ierobežojuma apjomā rīkojas patstāvīgi. Spriedums likumīgā spēkā stājies 2021.gada 28.aprīlī.


OP 2021/83.TS2

Ar Zemgales rajona tiesas 2021.gada 7.aprīļa spriedumu civillietā Nr. C73280421 ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju, nosakot rīcības ierobežojumu šādās jomās:

1) maksājumu izdarīšana un saņemšana;

2) darījumu slēgšana;

3) rīcība ar mantu un tās pārvaldība, nekustamā īpašuma atsavināšana, ieķīlāšana un apgrūtināšana ar lietu tiesībām;

4) komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšana,

5) savu interešu pārstāvēšana valsts, pašvaldību iestādēs un institūcijās, medicīnas un sociālajās iestādēs.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību spriedumā noteiktajā apjomā.

Noteikt aizgādnis rīkojas patstāvīgi visās jomās, kurās                          , pers. kods                          , rīcība ir ierobežota.

Uzdot Jēkabpils bāriņtiesai iecelt                          , pers. kods                          , aizgādni.

Spriedumu var pārsūdzēt apelācijas kārtībā Zemgales apgabaltiesai 20 dienu laikā, sūdzību iesniedzot Zemgales rajona tiesā, termiņu skaitot no sprieduma pieejamības dienas - 2021.gada 7.aprīļa. Spriedums stājies likumīgā spēkā 2021.gada 28.aprīlī.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)