Laidiens: 16.04.2021., Nr. 73

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

OP 2021/73.AD1

Paziņojums par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu

2021. gada 13.aprīlī Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir pieņēmusi lēmumu atļaut Duke I S.à r.l., Luksemburgas Lielhercogistes Uzņēmumu un komercreģistrā ierakstīta privāta kapitālsabiedrība ar reģistrācijas numuru B247170, juridiskā adrese: 11-13 Boulevard de la Foire, L-1528 Luksemburga, Luksemburgas Lielhercogiste (turpmāk "Piedāvātājs") izteikt akciju sabiedrības "VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA", reģistrācijas numurs: 40003031676, juridiskā adrese: Cempu iela 13, Valmiera, LV-4201, Latvija (turpmāk "Mērķa sabiedrība") obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma ("FITL") 66. panta ceturtās daļas pirmo un otro punktu.

Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 73.panta ceturto daļu tiek publicēta šāda informācija par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu:

Mērķa sabiedrība

Mērķa sabiedrība: akciju sabiedrība "VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA", reģistrācijas numurs: 40003031676, juridiskā adrese: Cempu iela 13, Valmiera, LV-4201, Latvija, tālrunis +371 64202216, e-pasta adrese: latvia@valmiera-glass.com, tīmekļvietnes adrese: www.valmiera-glass.com.

Piedāvātājs

Persona, kas izsaka Obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, ir Duke I S.à r.l., Luksemburgas Lielhercogistes Uzņēmumu un komercreģistrā ierakstīta privāta kapitālsabiedrība ar reģistrācijas numuru B247170, juridiskā adrese: 11-13 Boulevard de la Foire, L-1528 Luksemburga, Luksemburgas Lielhercogiste.

Vienas akcijas atpirkšanas cena un tās noteikšanai izmantotās metodes

Vienas akcijas atpirkšanas cena ir 0,54 EUR (nulle eiro un piecdesmit četri centi).

2019. gada 18. oktobrī Vidzemes rajona tiesa apstiprināja Mērķa sabiedrības tiesiskās aizsardzības procesa ("TAP") īstenošanas plānu. Mērķa sabiedrības TAP īstenošanai ir noteikts divu gadu termiņš sākot no 2019. gada 18. oktobra.

FITL 74. panta septītā daļa nosaka, ka, ja tiesa ir ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesa lietu, akciju atpirkšanas cenu obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā nosaka dalot mērķa sabiedrības likvidācijas vērtību ar emitēto akciju skaitu.

Likvidācijas vērtību aprēķina kā aplēsto vērtību, kuru varētu iegūt, pārdodot mērķa sabiedrības aktīvus, izņemot tos nemateriālos aktīvus, kurus nevar pārdot kā atsevišķus aktīvus. No iegūtās vērtības atskaita šo aktīvu pārdošanas izmaksas un mērķa sabiedrības saistības. Pamatojoties uz likvidācijas vērtību, vienas akcijas cena Obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā saskaņā ar FITL 74. panta septīto daļu tiek noteikta 0 EUR (nulle eiro) apmērā.

Tā kā Piedāvātājs ir ieguvis Mērķa sabiedrības balsstiesīgo akciju vairākumu par cenu, kuras rezultātā vienas akcijas vidējā cena ir 0,5483 EUR, šī Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma ietvaros Piedāvātājs piedāvā atpirkt no mazākuma akcionāriem akcijas par tuvāko monetāro vērtību, kas atbilst vairākuma iegādes vidējai cenai, t.i., 0,54 EUR (nulle eiro un piecdesmit četri centi) par vienu akciju.

Akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņš un termiņš, kad tiks paziņoti rezultāti

Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņš ir trīsdesmit dienas no dienas, kurā Piedāvātājs saskaņā ar FITL 73. panta ceturto daļu ir publicējis paziņojumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Ja termiņš noslēdzas sestdienā, svētdienā vai brīvdienā, par piedāvājuma termiņa pēdējo dienu tiek noteikta nākamā darba diena.

Akcionārs var pieņemt Obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu līdz pulksten 16.00 Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņa pēdējā dienā.

Piedāvātājs iesniegs pārskatu par Piedāvājuma rezultātiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijai, Nasdaq Rīga un Mērķa sabiedrībai piecu darba dienu laikā pēc Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņa beigām.

Piedāvātājam paziņojums par Piedāvājuma rezultātiem ir jāpublicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" piecu darba dienu laikā pēc Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņa beigām.

Vieta un laiks, kur un kad var iepazīties ar prospektu

Ar Prospektu iepazīties vai saņemt tā kopiju var:

(1) Rīgā, ZAB Ellex Kļaviņš telpās, K. Valdemāra ielā 62, no plkst. 10.00 līdz 17.00, iepriekš piesakoties pa telefonu +371 67814848. Piesakoties pa telefonu arī var pieprasīt saņemt prospektu elektroniski vai pa pastu.

(2) Valmierā, akciju sabiedrības "VALMIERAS STIKLA ŠĶIEDRA" telpās, Cempu ielā 13, no plkst. 10.00 līdz 17.00, iepriekš piesakoties pa telefonu +371 64202216. Piesakoties pa telefonu arī var pieprasīt saņemt prospektu elektroniski vai pa pastu.

Prospekts saskaņā ar FITL tiks pienācīgi publicēts Nasdaq Rīga tīmekļvietnē.

Datumi, kad piedāvājums noslēgsies, kad tiks paziņoti piedāvājuma rezultāti un kad notiks norēķini

Piedāvājums noslēgsies 2021.gada 17.maijā plkst. 16.00.

Piedāvājuma rezultāti tiks paziņoti līdz 2021.gada 24.maijam.

Norēķini tiks veikti līdz 2021.gada 24.maijam.

Netiks veikta galīgā akciju atpirkšana

Piedāvātājs neveiks akciju galīgo atpirkšanu saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 81. pantu, jo Piedāvātājs nav ieguvis 95% vai vairāk akcijas Mērķa sabiedrībā un nav noslēdzis nekādus saistošus līgumus par balsstiesību ieguvi, kā rezultātā Piedāvātājs iegūtu 95% vai vairāk balsstiesīgo akciju no Mērķa sabiedrības kopējā pamatkapitāla.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)