Laidiens: 16.02.2021., Nr. 32

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2021/32.AKK1

Valsts policijas koledža izsludina konkursu uz lektora (uz darba līguma pamata Sporta katedrā) 1 amata vietu Rīgā, darba laiks - uz noteiktu (ievēlēšanas) laiku no 2021. gada 1. aprīļa

Docējamie studiju kursi un mācību priekšmeti:

- arodizglītības programmā "Policijas darbs" mācību priekšmets "Uzbrukuma atvairīšanas un aizturēšanas taktika"

- profesionālās pilnveides izglītības programmā "Policijas darba pamati" mācību priekšmets "Speciālā fiziskā sagatavošana"

- pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā "Policijas darbs" studiju kurss "Profesionālā fiziskā sagatavošana";

- pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošana

* "Aizturēšanas, atbruņošanas un aizsardzības taktika policijas darbā izmantojot steku"

* "Transportlīdzekļa apturēšanas un personas aizturēšanas taktika"

* "Uzbrukuma atvairīšanas un atbruņošanas taktikas instruktors"

* "Speciālo cīņas paņēmienu un speciālo līdzekļu pielietošanas pamati un taktika Valsts policijas amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm"

Amata pildīšanai nepieciešamā izglītība un profesionālā pieredze:

- doktora vai maģistra grāds vai augstākā izglītība bez zinātniskā vai akadēmiskā grāda, ja pretendentam ir docējamam priekšmetam vismaz piecu gadu praktiskā darba stāžs. Pedagoģiskais darba stāžs ir pedagoģiskais darbs vai pretendenta līdzšinējā profesionālā pieredze nozares docējamajam priekšmetam

- docējamajam priekšmetam nepieciešamā neformālā izglītība un profesionālā kvalifikācija, ko apliecina ar sertifikātiem, licencēm, profesionālās pilnveides u.tml. dokumentiem

Amata pienākumos ietilpst:

- studiju kursu, mācību priekšmetu un pieaugušo neformālās izglītības programmu izstrādāšana un aktualizēšana

- mācību metodisko materiālu izstrādāšana

- praktisko nodarbību un semināru vadīšana

- eksāmenu, ieskaišu un citu pārbaudījumu organizēšana, izstrādāšana un pieņemšana

- izglītojamo zināšanu un prasmju novērtēšana

- izglītojamo patstāvīgā darba plānošana

- pētījumu veikšana attiecīgajā zinātnes apakšnozarē

- fiziskās sagatavotības pārbaudes ieskaišu pieņemšana Valsts policijas amatpersonām ar speciālo dienesta pakāpi

- Koledžas komandu sagatavošana un dalības nodrošināšana Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas spartakiādēs

- piedalīšanās Koledžas tēla popularizēšanā

- studiju (mācību) procesa nodrošināšana citu docētāju prombūtnes laikā pēc Katedras vadītāja rīkojuma

- citu uzdevumu veikšana Katedras vadītāja uzdevumā

Lai pilnvērtīgi tiktu veikti iepriekš minētie pienākumi lektora amatā Koledžas Sporta katedrā, pretendentam ir nepieciešamas zināšanas par Valsts policijas un policijas iestāžu kompetenci un veicamajiem uzdevumiem.

Piedāvājam:

- zemākā mēneša darba algas likme 823,00 EUR, papildus ņemot vērā pedagoga mēneša darba algas koeficientu (izglītības pakāpe un grāds, pedagoģiskā vai profesionālā pieredze nozarē)

- 0,5 pedagoģisko slodzi, darba vietu Rīgā, Ezermalas iela 10, LV-1014

Pretendentiem uz minēto amatu līdz 2021.gada 14.martam jāiesniedz motivētu pieteikuma vēstuli, tam pievienojot dzīves un darba gājuma aprakstu (CV), kas noformēts atbilstoši www.europass.lv standartam, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, sertifikātus, licences vai profesionālās pilnveides izglītības dokumentus, kas apliecina profesionālo kvalifikāciju, dokumentus par ārvalstīs iegūtu izglītības dokumentu atzīšanu, ja izglītība iegūta ārvalstīs, izziņu par darba stāžu, kas apliecina profesionālo vai pedagoģisko pieredzi specialitātē, zinātnes nozarei atbilstošas zinātniskās publikācijas vai publicētos mācību līdzekļus pēdējo sešu gadu laikā.

Dokumentus nosūtīt Valsts policijas koledžai, adrese: Rīga, Ezermalas iela 10, LV-1014, ar norādi "Konkursam uz lektora amatu" vai uz e-pastu: kadri@koledza.vp.gov.lv, tālr. uzziņām 28334417, 67219643.

Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK 13. pantu, Valsts policijas koledža informē, ka:

- jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi;

- iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Valsts policijas koledža, kontaktinformācija: Rīga, Ezermalas iela 10, LV-1014.


OP 2021/32.AKK2

LATVIJAS UNIVERSITĀTE, reģistrācijas Nr. 90000076669, izsludina konkursu Bioloģijas fakultātē uz akadēmiskā personāla amata vietu:

- uz vienu docenta amata vietu - bioloģija

- vienu vadošā pētnieka amata vietu - bioloģija

Darba samaksa no 8,61 euro/h

Ar akadēmiskā amata darba uzdevumiem un konkursa pieteikumu noformēšanu atbilstoši "Nolikuma par akadēmiskajiem un administratīvajiem amatiem Latvijas Universitātē" prasībām pretendenti/-es var iepazīties mājaslapā publicētajā sludinājumā https://www.lu.lv/lv/par-mums/vakances/.

Pieteikšanās termiņš ir viens mēnesis no sludinājuma publicēšanas dienas.

Konkursam iesniedzamo dokumentu reģistrācija Latvijas Universitātes Personālvadības departamentā Raiņa bulvārī 19, 127. telpā, Rīgā, LV-1586.

Latvijas Universitāte informē, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi (leģitīmo interešu nodrošināšana) un iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Universitāte, e-pasts: datu.specialisti@lu.lv.

Papildu informācija pa tālr. 67034802.


OP 2021/32.AKK3

Doktorants un zinātniskā grāda pretendents

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (reģistrācijas Nr. 90000041898) 8.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Stiprināt augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās" projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros un atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 25 (Rīgā 2018. gada 9. janvārī) izsludina atklātu doktorantu un zinātniskā grāda pretendentu atlasi 2021./2022. gadam studiju virzienā:

"Metālapstrāde, siltumenerģētika, siltumtehnika un mašīnzinības" (darbības joma - "Mašīnu datorizētā projektēšana", 1 vieta)

Iesniedzamie dokumenti:

1. Iesniegums ESF finansējuma saņemšanai.

2. Motivācijas vēstule.

3. Dzīves gājuma apraksts (CV Europass formātā).

4. Izziņa no doktorantūras par apgūtajiem KP.

5. Promocijas darba vadītāja atsauksme par doktorantu kā potenciālu docētāju.

Pieteikumu ar norādi "Atklātai doktorantu un zinātniskā grāda pretendentu atlasei" un dokumentus lūdzam sūtīt pa e-pastu: personaldala@llu.lv līdz 2021. gada 3. martam.

Sīkāka informācija par sludinājumu:

- latviešu valodā https://www.llu.lv/lv/darba_piedavajumi/view_item/2711

- angļu valodā https://www.llu.lv/en/job-offers

Pamatojoties uz Vispārīgo datu aizsardzības regulu, jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi. Pieteikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte, adrese: Lielā iela 2, Jelgava.

Pieteikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte, adrese: Lielā iela 2, Jelgava.


OP 2021/32.AKK4

Daugavpils pilsētas dome izsludina amata kandidātu atlasi uz Daugavpils pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrības AS "Daugavpils satiksme" (turpmāk - Sabiedrība) trīs padomes locekļu amata vietām

Amata pretendentiem izvirzītas šādas prasības:

- augstākā izglītība (bakalaura vai maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā, ekonomikā, inženierzinātnē, jurisprudencē)

- darba pieredze, kas atbilst vienam no šādiem kritērijiem:

* vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā

* vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības institūcijā, kas atbildīga par nozares politikas veidošanu un īstenošanu

* vismaz piecu gadu pieredze vadošā akadēmiskā personāla amatā (profesors, asociētais profesors, docents, vadošais pētnieks), kas ietver arī pētniecību un zinātniskās publikācijas Sabiedrības darbības jomā

- prasme patstāvīgi pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību

- stratēģiskā domāšana, kas vērsta uz rezultāta sasniegšanu

- izpratne par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību, darbību un labas korporatīvās pārvaldības principu pārzināšana, vēlama pieredze pašvaldības vai valsts kapitālsabiedrību vadīšanā

- izpratne par Sabiedrības darbības stratēģijas realizēšanu, tai skaitā izpratne par sabiedrības attīstību un stratēģisko plānošanu

- labas komunikācijas prasmes, spēja strādāt komandā, spēja argumentēt un aizstāvēt savu viedokli

- teicamas latviešu valodas (augstākā pakāpe C1) un vēlamas krievu valodas un angļu valodas zināšanas

- izpratne Eiropas Savienības fondu projektu realizēšanā

- atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 37.panta ceturtās daļas noteiktajām prasībām

- nevainojama reputācija

Padomes locekļiem izvirzītās četras amata kompetences:

- orientācija uz attīstību

- stratēģiskais redzējums

- lēmumu pieņemšana un atbildība

- pārmaiņu vadīšana

Ar padomes locekļa pienākumiem var iepazīties amata konkursa nolikumā "Par kandidātu atlasi uz AS "Daugavpils satiksme" padomes locekļa/-es amatu"

(https://www.daugavpils.lv/pasvaldiba/aktualitates/darba-piedavajumi)

Pretendentiem jāiesniedz:

- dzīves gaitas aprakstu (CV), kurā iekļauts arī pašvērtējums par valodu zināšanām un norādīts vadītā kolektīva darbinieku skaits

- motivētu pieteikuma vēstuli, iekļaujot:

* informāciju, kas apliecina dzīves gaitas aprakstā norādītās pieredzes un prasmju esību

* apliecinājumu, ka Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 37.panta ceturtajā daļā minētie šķēršļi padomes locekļa amata ieņemšanai nepastāv; apliecinājumu, ka, ievērojot likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" 7.panta piektajā daļā noteiktos ierobežojumus, novērsīs iespējamās interešu konflikta situācijas, ja tiks ievēlēts padomes locekļa amatā

- paziņojumu par to vai kandidāts pretendē uz neatkarīga vai atkarīga padomes locekļa amatu, atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 37.panta sestās daļas prasībām

- kandidāta sagatavotu redzējumu par AS "Daugavpils satiksme" attīstības perspektīvām, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai

- izglītību un tālākizglītību apliecinošu dokumentu kopijas

- valsts valodas prasmi apliecinoša dokumenta kopiju, atbilstoši nepieciešamajam valsts valodas prasmes līmenim un pakāpei - augstākā līmeņa pakāpei C1 (izņemot personas, kuras ieguvušas pamata, vidējo vai augstāko izglītību akreditētās mācību programmās latviešu valodā). Personas, kuras ieguvušas pamata, vidējo vai augstāko izglītību akreditētās mācību programmās latviešu valodā iesniedz diploma pielikuma kopiju vai citu dokumentu, kas apliecina mācību programmas apgūšanu latviešu valodā

- citus dokumentus, kas apliecina pretendentam izvirzīto prasību izpildi

Informācijai:

- padomes locekļa mēneša atlīdzība 640 EUR (pirms nodokļu nomaksas)

- padomes priekšsēdētāja mēneša atlīdzība 715 EUR (pirms nodokļu nomaksas)

- ar nominācijas komisijas sastāvu var iepazīties amata konkursa nolikumā "Par kandidātu atlasi uz AS "Daugavpils satiksme" padomes locekļa/-es amatu": (https://www.daugavpils.lv/pasvaldiba/aktualitates/darba-piedavajumi)

Pieteikuma iesniegšanas kārtība:

- pieteikumu var iesūtīt pa pastu, norādot adresātu: Daugavpils pilsētas dome, Krišjāņa Valdemāra iela 1, Daugavpils, LV-5401, vai iesniegt personīgi slēgtā aploksnē Daugavpils pilsētas domē, Krišjāņa Valdemāra ielā 1, Daugavpilī, 1. stāvā, Informācijas birojā, darba laikā; uz aploksnes jābūt norādei "AS "Daugavpils satiksme" padomes locekļa amata kandidātu atlasei", kā arī konkursa dalībnieka vārdam, uzvārdam, adresei un tālruņa numuram

- ar drošu elektronisko parakstu parakstītus dokumentus ar norādi "AS "Daugavpils satiksme" padomes locekļu kandidātu konkursam" var iesūtīt Daugavpils pilsētas domei uz e-pastu: info@daugavpils.lv.

Pieteikums jāiesniedz līdz 2021.gada 5.martam plkst. 16.00. Sūtot pieteikumu pa pastu vai elektronisko pastu, jānodrošina, lai pieteikums tiktu saņemts līdz 2021.gada 5.martam ieskaitot.


OP 2021/32.AKK5

Tieslietu ministrija izsludina atklātu konkursu uz vakanto VALSTS VALODAS CENTRA TERMINOLOĢIJAS UN TIESĪBU AKTU TULKOŠANAS DEPARTAMENTA TIESĪBU AKTU TULKOŠANAS PROJEKTU KOORDINATORA darbinieka amatu (amats vakants uz nenoteiktu laiku)

Prasības pretendentiem/-ēm:

- otrā līmeņa augstākā izglītība

- vēlama ne mazāk kā gadu ilga darba pieredze projektu koordinēšanā

- ļoti labas latviešu valodas zināšanas (gramatika, stilistika)

- labas angļu valodas zināšanas (gramatika, stilistika)

- vēlamas iemaņas darbā ar tulkošanas programmu "SDL Trados Studio"

- vēlamas zināšanas Eiropas Savienības tiesībās

- labas komunikācijas un sadarbības prasmes

- orientācija uz rezultātu sasniegšanu

Veicamie pienākumi:

- koordinēt LR tiesību aktu un starptautisko tiesību aktu tulkošanas virzību atbilstoši nodaļas vadītāja ikmēneša plānam

- veikt tulkošanas projektu izveidi un noslēgšanu tulkošanas programmā "SDL Trados Studio"

- sagatavot dokumentus darba Trados vidē un uzraudzīt Trados tulkošanas atmiņas papildināšanu

Mēnešalga: amats klasificēts 5. amata saimes 35. II līmenī, kas atbilst 9. mēnešalgas grupai mēnešalga 1. kategorijai 835 euro; 2. kategorijai 1015 euro; 3. kategorijai līdz 1190 euro.

Pieteikties lūdzam elektroniski, izmantojot saiti: https://tm.easycruit.com/vacancy/application/2649231/161723?channel=vestnesis&iso=lv.

Ja nav iespējams, tad pieteikuma dokumentus (motivētu pieteikumu izglītību apliecinoša dokumenta kopiju un CV) iesniegt Tieslietu ministrijas Personālvadības departamentā (Brīvības bulvārī 36, Rīgā, LV-1536) 14 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas dienas. Papildus pieteikumu vēstulē vēlams norādīt, uz kuru vakanci pretendē, informāciju par iegūto profesionālo pieredzi un atsauksmes sniedzējiem (iestādes nosaukums, vārdu, uzvārdu, amatu un kontaktinformāciju).

Tālrunis uzziņām 67036731, 67036724.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)