Laidiens: 04.02.2021., Nr. 24

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2021/24.AKK1

Transporta Akadēmija izsludina konkursu uz amatiem:

- vadošais pētnieks -1 amata vieta

Prasības pretendentiem/-ēm:

- doktora grāds

- vismaz desmit zinātnes nozarei atbilstošas publikācijas, kas indeksētas SCOPUSā un publicēti mācību līdzekļi

- vismaz 5 gadu darba pieredze zinātniskajā un akadēmiskajā darbā

- zinātniskais asistents - 4 amata vietas

Prasības pretendentiem/-ēm:

- doktora grāds

- zinātnes nozarei atbilstošas zināšanas un prasmes

- zinātniskā institūta direktors - 1 amata vieta

Prasības pretendentiem/-ēm:

- doktora grāds

- zinātnes nozarei atbilstošas publikācijas, kas indeksētas SCOPUSā

- vismaz desmit gadu darba pieredze zinātniskajā un akadēmiskajā darbā

- administratīvā darba pieredze vadošā amatā augstskolā vai zinātniskajā institūcijā ne mazāka par desmit gadiem 

Stundas likme zinātniskajiem asistentiem no 2,85 EUR/h, vadošajiem pētniekiem no 4,13 EUR/h, direktoram no 5,20 EUR/h. Likmes ir atkarībā no izglītības, darba apjoma un piesaistes projektu izpildei.

Informējam, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi. Personas datu pārzinis: Transporta Akadēmija, "Ērmes", Lestenes pag., Tukuma nov.

Dokumenti (iesniegums par piedalīšanos konkursā, CV, diploma kopija, motivācijas vēstule) iesniedzami tikai elektroniski e-pastā: TransportaAkademija@ gmail.com.

Pieteikšanās termiņš ir viens mēnesis no sludinājuma publicēšanas dienas.


OP 2021/24.AKK2

Rīgas pilsētas pašvaldība (reģistrācijas Nr.90011524360, juridiskā adrese: Rātslaukums 1, Rīga, LV-1539) izsludina pieteikšanos atklātajā konkursā uz Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas enerģētikas aģentūra" direktora amatu

Kandidātiem izvirzītās obligātās minimālās prasības:

- valsts valodas zināšanas C2 līmenī un angļu valodas zināšanas aģentūras direktora uzdevumu profesionālai izpildei nepieciešamajā apjomā

- vismaz 2.līmeņa profesionālā augstākā izglītība, izglītība inženierzinātnes, vadības zinātnes, finanšu vai vides zinātnēs vai attiecīgi ne mazāk kā 3 gadu darba pieredze šajās nozarēs, kas nodrošina nepieciešamo zināšanu un kompetenču kopumu, lai profesionāli pildītu aģentūras direktora pienākumus

- darba pieredze, kas nodrošina nepieciešamo iemaņu kopumu, lai profesionāli pildītu aģentūras direktora pienākumus (vēlama ne mazāk kā divu gadu darba pieredze vadošā amatā un pieredze energovadības, energoefektivitātes un stratēģiskās, finanšu vadības saistītā jomā)

- pieredze finanšu piesaistē, izmantojot ES fondu un nacionālā līmeņa projektu finansēšanas iespējas

- nevainojama reputācija

- nepieciešamās kompetences - precizitāte, labas komunikācijas spējas, stratēģiskais redzējums, orientācija uz attīstību, plānošana un organizēšana, lēmumu pieņemšana un atbildība, pārmaiņu vadīšana, līdera dotības, labas komandas veidošanas un vadīšanas prasmes.

Dalībai konkursā dokumentus lūdzam iesniegt, izmantojot šādus kanālus:

1) līdz 23.02.2021. plkst.17.00 elektroniski, nosūtot Rīgas domes Personāla nodaļai uz e-pastu: cv@riga.lv (ja dokumenti parakstīti ar drošu elektronisko parakstu);

2) līdz 23.02.2021. (pasta zīmogs), nosūtot pa pastu Rīgas domes Personāla nodaļai (adrese: Rātslaukums 1, Rīgā, LV-1539) ar norādi "Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas enerģētikas aģentūra" direktora amata kandidātu konkursam", kā arī norādot kandidāta vārdu, uzvārdu un adresi.

Konkursa kandidāti iesniedz šādus dokumentus:

- motivētu pieteikuma vēstuli

- dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae)

- augstāko izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un izziņas kopiju par to, kādam Latvijā piešķirtam akadēmiskajam grādam vai diplomam atbilst izglītības dokuments, ja tas iegūts ārvalstīs

- profesionālo kvalifikāciju un citas prasmes apliecinošu dokumentu (ja tādi ir) kopijas

- kontaktinformācija par 2 līdz 3 personām, ar kurām kandidātam ir bijusi profesionālas sadarbības pieredze

- redzējums par Aģentūras turpmākās darbības perspektīvām (teksta apjoms līdz 3 lpp.)

- kandidātiem, kuri tiks aicināti uz konkursa otro kārtu, papildus būs jāiesniedz un jāprezentē stratēģiskais redzējums par aģentūras galvenajiem nākotnes izaicinājumiem un direktora lomu.

Informācijai: Aģentūras direktoram atlīdzība tiek noteikta atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā paredzētajai kārtībai un kritērijiem. Aģentūras direktoram, ņemot vērā kvalifikāciju, profesionālo pieredzi, darba izpildes rezultātus, ieguldījumu pašvaldības mērķu sasniegšanā, nodarbinātības ilgumu un citus normatīvajos aktos noteiktos kritērijus, ir tiesības saņemt:

- mēnešalgu 1565 euro

- prēmiju (vienu reizi kalendāra gadā līdz 75% no mēnešalgas)

- naudas balvu (kalendāra gada ietvaros līdz 100% no mēnešalgas)

- sociālās garantijas (piemēram, veselības apdrošināšana, uzsākot darba tiesiskās attiecības, un atvaļinājuma pabalsts vienu reizi kalendāra gadā līdz 50% no mēnešalgas)

- atvaļinājumus (ikgadējais atvaļinājums 4 kalendāra nedēļas, papildatvaļinājums līdz 10 darba dienām).


OP 2021/24.AKK3

Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts izsludina konkursu uz šādiem akadēmiskajiem amatiem:

1) datorzinātnē - vadošais pētnieks (1 vieta), nepieciešams doktora zinātniskais grāds datorzinātnē, vismaz piecu gadu pētnieciskā darba pieredze sarežģītu, heterogēnu IKT sistēmu projektēšanā, izstrādē un ieviešanā, kā arī vismaz piecu gadu pieredze zinātnisku projektu izpildē un vadīšanā, kā arī zinātnes nozarei atbilstošas zinātniskās publikācijas.

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes un projektu sarežģītības. Stundas tarifa likme amatam ir no 15 līdz 25 eiro stundā.

2) datorzinātnē - vadošais pētnieks (1 vieta), nepieciešams doktora zinātniskais grāds datorzinātnē, vismaz piecu gadu pētnieciskā darba pieredze datorlingvistikas un valodu tehnoloģiju jomā, vismaz piecu gadu pieredze zinātnisku projektu izpildē un vadīšanā, kā arī zinātnes nozarei atbilstošas zinātniskās publikācijas.

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes un projektu sarežģītības. Stundas tarifa likme amatam ir no 15 līdz 25 eiro stundā.

3) datorzinātnē - vadošais pētnieks (2 vietas), nepieciešams doktora zinātniskais grāds datorzinātnē, vismaz piecu gadu pētnieciskā darba pieredze netriviālu, heterogēnu, modeļu bāzētu datorsistēmu projektēšanā un izstrādē, vismaz piecu gadu pieredze zinātnisku projektu izpildē un vadīšanā, kā arī zinātnes nozarei atbilstošas zinātniskās publikācijas.

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes un projektu sarežģītības. Stundas tarifa likme amatam ir no 15 līdz 25 eiro stundā.

4) datorzinātnē - pētnieks (1 vieta), nepieciešams maģistra grāds datorzinātnē vai matemātikā, vismaz piecu gadu pētnieciskā darba pieredze reālā laika sistēmu projektēšanā un izstrādē, kā arī precīzas lauksaimniecības tehnoloģiju izstrādē, zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā vismaz trīs gadi, kā arī zinātniskas publikācijas.

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes un projektu sarežģītības. Stundas tarifa likme amatam ir no 13 līdz 18 eiro stundā.

5) valodniecībā - zinātniskais asistents (1 vieta), nepieciešams maģistra grāds filoloģijā, zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā vismaz trīs gadi, vismaz piecu gadu pētnieciskā darba pieredze korpuslingvistikā, tajā skaitā valodas apguvēju korpusu izveidē un latgaliešu valodas resursu izveidē, kā arī pieredze darbā zinātniskos projektos.

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes un projektu sarežģītības. Stundas tarifa likme amatam ir no 9 līdz 13 eiro stundā.

6) valodniecībā - zinātniskais asistents (1 vieta), nepieciešams maģistra grāds filoloģijā, zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā vismaz trīs gadi, vismaz piecu gadu pētnieciskā darba pieredze valodniecībā un korpuslingvistikā, tajā skaitā ortogrāfiski un fonētiski marķētu runas korpusu izveidē, kā arī pieredze darbā zinātniskos projektos.

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes un projektu sarežģītības. Stundas tarifa likme amatam ir no 9 līdz 13 eiro stundā.

Ar amata aprakstu, kurā noteiktas amatam nepieciešamās prasmes un darba uzdevumi, kā arī ar darba nosacījumiem var iepazīties LU Matemātikas un informātikas institūta Personāla daļā (Rīgā, Raiņa bulvārī 29, 227.kabinetā) iepriekš piesakoties pa tālruni 20218408.

Dokumenti konkursam (iesniegums par piedalīšanos konkursā, zinātnisko kvalifikāciju apliecinoša dokumenta kopija, CV un zinātnisko publikāciju saraksts) iesniedzami LU Matemātikas un informātikas institūta Personāla daļā viena mēneša laikā no sludinājuma publicēšanas dienas. Vēlēšanas akadēmiskajos amatos notiek saskaņā ar Nolikumu par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūtā. Par darba nosacījumiem, tajā skaitā par darba laiku, puses vienojas, slēdzot darba līgumu.

Iesniegumā par piedalīšanos konkursā nepieciešams norādīt amata, uz kuru pretendējat, numuru atbilstoši sludinājumā norādītajam.


OP 2021/24.AKK4

Rīgas Tehniskā universitāte, reģ. Nr. 90000068977, izsludina konkursu uz vakantajām zinātniskā personāla amata vietām

BŪVNIECĪBAS INŽENIERZINĀTŅU FAKULTĀTE

Ceļu un tiltu katedra/ Būvniecības un transporta nozare, Būvmateriāli un būvtehnoloģijas apakšnozare

- Zinātniskais asistents (0,3 slodze) - 1 amata vieta

Prasības pretendentiem/-ēm:

- tiek apgūta vismaz bakalaura studiju programma

- spēja veikt un veicināt pētījumus zinātnē

- pārējās prasības saskaņā ar RTU normatīvos noteikto

Darba samaksa: no 3,14 līdz 31,40 EUR/stundā

Ģeomātikas katedra/ Būvniecības un transporta nozare, Ģeodēzijas un ģeoinformātikas apakšnozare

- vadošais pētnieks (0,5 slodze) - 1 amata vietas

Prasības pretendentiem/-ēm:

- doktora zinātniskais grāds

- zinātnes nozarei atbilstošas zinātniskās publikācijas

- spēja patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus un vadīt zinātniski pētniecisko darbu

- zinātniskā un akadēmiskā darba pieredze ir vismaz 5 (pieci) gadi

- pārējās prasības saskaņā ar RTU normatīvos noteikto

Darba samaksa: no 4,09 līdz 40,90 EUR/stundā

Civilo ēku būvniecības katedra/ Būvniecības un transporta nozare, Būvmateriāli un būvtehnoloģijas apakšnozare

- zinātniskais asistents (0,5 slodze) - 1 amata vieta

Prasības pretendentiem/-ēm:

- tiek apgūta vismaz bakalaura studiju programma

- spēja veikt un veicināt pētījumus zinātnē

- pārējās prasības saskaņā ar RTU normatīvos noteikto

Darba samaksa: no 3,14 līdz 31,40 EUR/stundā

Būvmateriālu un būvizstrādājumu katedra/ Būvniecības un transporta nozare, Būvmateriāli un būvtehnoloģijas apakšnozare

- zinātniskais asistents (0,3 slodze) - 1 amata vieta

Prasības pretendentiem/-ēm:

- tiek apgūta vismaz bakalaura studiju programma

- spēja veikt un veicināt pētījumus zinātnē

- pārējās prasības saskaņā ar RTU normatīvos noteikto

Darba samaksa: no 3,14 līdz 31,40 EUR/stundā

Būvniecības un rekonstrukcijas institūts/ Būvniecības un transporta nozare, Būvkonstrukcijas apakšnozare

- zinātniskais asistents (0,3 slodze) - 1 amata vieta

Prasības pretendentiem/-ēm:

- tiek apgūta vismaz bakalaura studiju programma

- spēja veikt un veicināt pētījumus zinātnē

- pārējās prasības saskaņā ar RTU normatīvos noteikto

Darba samaksa: no 3,14 līdz 31,40 EUR/stundā

Pretendentiem, kuri vēlas piedalīties konkursā, Rīgas Tehniskās universitātes Personāla nodaļai (Rīga, Kaļķu iela 1, 213. kabinets, e-pasts: personals@rtu.lv) ir jāiesūta elektroniski (ar ieskanētu parakstu uz iesnieguma vai parakstītus ar drošu elektronisko parakstu):

1) rektoram adresētu iesniegumu par piedalīšanos konkursā;

2) dzīves un darba gājumu (Curriculum Vitae), kurā norādīta zinātniskā, pedagoģiskā, organizatoriskā darba pieredze un publicēto darbu saraksts pēdējo 6 (sešu) gadu laikā (vēlams publicēto darbu sarakstu pievienot kā atsevišķu pielikumu), kā arī citus dokumentus, kurus pretendents vēlas pievienot iesniegumam, lai pilnīgāk raksturotu savu kvalifikāciju;

3) zinātniskos/akadēmiskos grādus vai augstāko izglītību apliecinošo dokumentu kopijas un pēc nepieciešamības citus normatīvajos aktos noteiktos dokumentus (piemēram, valsts valodas prasmes līmeni apliecinošo dokumentu un tml.), uzrādot to oriģinālus, ja pretendents konkursā darbam RTU piedalās pirmo reizi un Personāla nodaļā nav iepriekš iesniedzis šo dokumentu kopijas;

4) izziņu par grādu pielīdzināšanu ārvalstīs iegūtai izglītībai: kādam Latvijā piešķiramajam grādam/kvalifikācijai atbilst ārvalstīs iegūtais diploms (ārvalstīs iegūto diplomu ekspertīzi un pielīdzināšanu veic Akadēmiskās informācijas centrs);

5) publiskā ziņojuma prezentāciju par savu zinātnisko darbību, kas jāprezentē struktūrvienībai (vai padomei/domei) savlaicīgi pirms ievēlēšanas.

Ar visām normatīvos noteiktajām prasībām varat iepazīties RTU mājaslapā.

Konkursa termiņš ir viens mēnesis no sludinājuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Papildu informācija (dokumentu paraugi u.c.) RTU mājaslapas sadaļā "Darbs RTU" vai pa tālr. 25678056.

Piesakoties konkursam, kandidāts piekrīt savu personas datu apstrādei saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) un uzglabāšanai Rīgas Tehniskās universitātes Personāla nodaļā. Bez kandidāta piekrišanas personas dati netiks nodoti trešajām personām, izņemot Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.


OP 2021/24.AKK5

Ārvalstu akadēmiskā personāla amata atklāts konkurss

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (reģistrācijas Nr. 90000041898) 8.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Stiprināt augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās" projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros un atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 25 (Rīgā 2018. gada 9. janvārī) izsludina atklātu ārvalstu akadēmiskā personāla atlasi studiju virzienā:

"Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne" (darbības jomās - " Interneta meklēšanas tehnoloģijas", 1 vieta).

Kandidāta prasības un atlases kritēriji:

- personas, kuras iepriekšējo piecu gadu laikā bija nodarbinātas akadēmiskā amatā kādā no akreditētām ES valstu augstskolām

- personas ar attiecīgās zinātnes nozares doktora grādu vai tam pielīdzināmu doktora zinātnisko grādu

- personas ar amatam atbilstošu zinātniskā un akadēmiskā darba pieredzi

- personām ir teicamas angļu valodas zināšanas (vismaz C1 līmenī) saskaņā ar Europass pašnovērtējuma tabulu

- personām ir labas digitālās prasmes saskaņā ar Europass pašnovērtējuma tabulu, kā arī zināšanas par jaunajām tehnoloģijām mācību procesā

- personām ir pieredze starptautiskos un/vai nacionālos pētniecības projektos

- personām ir prasme darboties e-studiju interneta vidē, pieredze mācību materiālu izstrādē, mācību satura pilnveidē un publikāciju sagatavošanā

- personas ir piedalījušās vismaz trijās starptautiskās konferencēs ar ziņojumiem pēdējo piecu gadu laikā

- personas ir autori monogrāfijām un zinātniskiem rakstiem, t. sk. ne mazāk kā trijos citējamos izdevumos pēdējo 5 gadu laikā

Iesniedzamie dokumenti:

1) pieteikums - 1.pielikums vai apstiprinājums veikt pienākumus 2020./2021. gadā

2) CV (Europass formā, ietverot zinātniskā darba pieredzi un publikāciju sarakstu)

3) doktora grāda diploma kopija

4) Eiropas Savienības valstu (izņemot Latvijas) augstskolas izziņa par nodarbinātību akadēmiskā amatā pēdējo piecu gadu laikā

5) citi dokumenti pēc pretendenta ieskatiem

Pieteikumu ar norādi "Atklātai ārvalstu akadēmiskā personāla pretendentu atlasei" un dokumentus lūdzam sūtīt pa e-pastu: personaldala@llu.lv līdz 2021. gada 21.februārim.

Sīkāka informācija par sludinājumu:

http://latviešuvalodā: https://www.llu.lv/lv/darba_piedavajumi/view_item/2697

http://angļuvalodā: https://www.llu.lv/en/job-offers

Pamatojoties uz Vispārīgo datu aizsardzības regulu, jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi. Pieteikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte, adrese: Lielā iela 2, Jelgava.

Iesniegumā norādītos datus LLU izmantos tikai ESF finansējuma administrēšanas nolūkā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)