Laidiens: 20.10.2021., Nr. 203

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2021/203.UT1

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa, saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu, paziņo atbildētājam ARTEM NADIEZHKIN, dzim. 1979.gada 14.jūnijā, kura pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese ir Valmieras iela 28-38, Rīga, LV-1009, ka civillieta SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" prasībā pret Artem Nadiezhkin par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) 2021.gada 21.decembrī un saīsināto sprieduma norakstu varēs saņemt tiesas kancelejā (105.kab.) 2021.gada 21.decembrī no plkst.15.00. Datums, kad saīsinātā sprieduma noraksts ir pieejams tiesas kancelejā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajai daļai paziņoju, ka lietu izskatīs Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Sanita Rūtenberga, un izskaidroju, ka lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim (tiesas sastāvam) rakstiski, par to paziņojot septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas rakstveida procesā. Uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48. panta ceturtās daļas otrais teikums. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, tas ir līdz 2022.gada 4.janvārim, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48. panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Pierādījumi iesniedzami ne vēlāk kā 14 dienas pirms lietas izskatīšanas (Civilprocesa likuma 93. panta trešā daļa).


OP 2021/203.UT2

Rēzeknes tiesa paziņo atbildētājam VLADISLAVAM SMIRNOVAM, dzimušam 1995. gada 7. augustā, ka 2021. gada 7. decembrī Rēzeknē, Dārzu ielā 24, Rēzeknes tiesas tiesnesis D. Zamjatins rakstveida procesā, nerīkojot tiesas sēdi, izskatīs civillietu Nr. C26128021: sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Intrum Latvia" vienkāršotas procedūras prasība pret Vladislavu Smirnovu par parāda piedziņu. Tiesa informē atbildētāju, ka viņam ir Civilprocesa likuma 74. pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē, pamatojot savu lūgumu. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, atbildētājs ir tiesīgs izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms noteiktā lietas izskatīšanas datuma. Lietā pieņemtais tiesas nolēmums būs pieejams Rēzeknes tiesas kancelejā Rēzeknē, Dārzu ielā 24, sākot no 2021. gada 7. decembra.


OP 2021/203.UT3

Rīgas rajona tiesas izskatīšanā atrodas vienkāršotās procedūras civillieta SIA , "Inter Unico" prasībā pret ELENU BAUMLERI par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājai Elenai Baumlerei (Elena Baumlere), dzimušai 1971.gada 23.novembrī, kuras pēdējā zināmā saziņas adrese Bulduru prospekts 33, stāvvieta Nr.87, Jūrmala, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese A.Galauliņa. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21pantu atbildētājam ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus (paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā). Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā un, ja atbildētājs nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā, un saīsinātā sprieduma norakstu tiesas kancelejā puses varēs saņemt 2021.gada 8.decembrī. Pusēm ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Saīsinātais spriedums stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad izbeidzies termiņš sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu. Ja pēc sprieduma sastādīšanas lūguma tiesa sastāda spriedumu, to lietas dalībnieki var pārsūdzēt apelācijas kārtībā 20 dienu laikā no sprieduma sastādīšanas dienas. Tiesa informē, ka atbildētājam ir Civilprocesa likuma 74.pantā noteiktās tiesības un pienākumi.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)