Laidiens: 05.08.2021., Nr. 149

Tiesu nolēmumi

OP 2021/149.TS1

Ar Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 2021.gada 14.jūlija spriedumu civillietā Nr.C68313021 nolemts apmierināt                           pieteikumu par rīcībspējas ierobežošanu un pagaidu aizgādnības nodibināšanu garīga rakstura vai citu veselības traucējumu dēļ                          .

Ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādās jomās:

- maksājumu saņemšanā un izdarīšanā;

- darījumu slēgšanā;

- korespondences saņemšanā;

- pārstāvībā valsts, pašvaldības, ārstniecības, sociālās palīdzības, apdrošināšanas, pasta iestādēs, bankās un citās finanšu institūcijās;

- rīcībā ar mantu, tās pārvaldīšanā, tostarp arī nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā, apgrūtināšanā ar lietu tiesībām;

- komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību.

Noteikt, ka                           aizgādnis rīkojas patstāvīgi visās jomās, kurās                           ierobežota rīcībspēja.

Aizgādnis rīkojas                           vārdā ar kustamu un nekustamu mantu, ja tāda ir, un tās pārvaldību, tikai ar Rīgas bāriņtiesas atļauju, izņemot likumā pieļautos izņēmumus.

Noteikt, ka līdz ar šā sprieduma spēkā stāšanos, spēku zaudē Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 2021.gada 12.aprīļa tiesas lēmums, ar kuru                           nodibināta pagaidu aizgādnība uz laiku līdz sprieduma taisīšanai lietā.

                          rīcībspēja nav ierobežojama personiskajās nemantiskajās tiesībās, kā arī aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses iestādēs un tiesā saistībā ar tās rīcībspējas un brīvības ierobežojumiem, domstarpībām, strīdiem ar aizgādni un aizgādņa iecelšanu un atcelšanu.

Tiesas spriedums stājies likumīgā spēkā 2021.gada 4.augustā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)