Laidiens: 21.07.2021., Nr. 138

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2021/138.AKK1

Liepājas Universitāte (reģ. Nr. 3042000219) izsludina konkursu uz vakantajām amatu vietām Dabas un inženierzinātņu fakultātē:

- lektors datorzinātnes un informātikas nozares programmēšanas valodu un sistēmu apakšnozarē - 1 amata vieta (nepilna slodze)

- lektors matemātikas nozares varbūtību teorijas un matemātiskās statistikas apakšnozarē - 1 amata vieta (nepilna slodze)

Alga mēnesī par pilnu slodzi pirms nodokļu nomaksas, sākot no 900,00 euro.

Konkursa pretendentiem viena mēneša laikā pēc konkursa izsludināšanas dienas Latvijas Vēstnesī jāiesniedz (elektroniski/ar pasta sūtījuma starpniecību) Liepājas Universitātes Personāla un dokumentu pārvaldības daļā šādi dokumenti:

- rektoram adresēts pieteikums par piedalīšanos konkursā

- apstiprinātas dokumentu kopijas, kas apliecina iegūto izglītību, zinātniskos grādus un zinātniskā darba pieredzi

- dzīves un darba gājums (CV) un publicēto darbu saraksts par pēdējiem sešiem gadiem

- citi dokumenti, ko pretendents vēlas pievienot pieteikumam, lai labāk raksturotu savu kvalifikāciju

Liepājas Universitātes pasta adrese: Personāla un dokumentu pārvaldības daļa, 214. kabinets, Lielā iela 14, Liepāja, LV-3401; e-pasta adrese: personaldala@liepu.lv.

Informācija pa tālruni 63407782 (Personāla un dokumentu pārvaldības daļa).

Liepājas Universitāte kā jūsu personas datu apstrādes pārzinis, pamatojoties uz Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13. pantu, informē, ka konkursa ietvaros sniegtie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī konkursa norisi.


OP 2021/138.AKK2

Valsts kanceleja izsludina konkursu uz IZGLĪTĪBAS UN ZINĀTNES MINISTRIJAS VALSTS SEKRETĀRA/-ES amatu

Prasības pretendentiem/-ēm:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- atbilstība likuma "Par valsts noslēpumu" 9. panta trešās daļas prasībām

- augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams maģistra grāds

- vismaz piecu gadu pieredze organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā ar vismaz 15 padotajiem darbiniekiem, kas iegūta pēdējo 10 gadu laikā (lūdzam norādīt CV pie attiecīgā amata vadīto darbinieku skaitu)

- zināšanas par Latvijas Republikas izglītības sistēmu un Eiropas Savienības pamatnostādnēm izglītībā

- zināšanas par tiesību aktu un politikas plānošanas dokumentu projektu izstrādi un virzību pieņemšanai Ministru kabinetā vai Saeimā

- pieredze organizācijas reprezentēšanā un pārstāvēšanā starptautiskā līmenī

- izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvā procesa un valsts pārvaldes attīstības prioritātēm

- izpratne par valsts budžeta plānošanas, izpildes un finanšu plūsmas pārvaldību

- angļu valodas zināšanas B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei: https://europass.cedefop.europa.eu/lv/resources/european-language-levels-cefr

- veiksmīga pārmaiņu vadības pieredze (lūdzam norādīt CV vismaz vienu pārmaiņu piemēru, kad sasniegts pārmaiņu rezultāts)

- sistēmiska pieeja jautājumu risināšanai un spēja uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās

- teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes;

- nevainojama reputācija

Piedāvājam:

- atbildīgu, sarežģītu un daudzveidīgu darbu, kam raksturīgs plašs mērogs un liels darba apjoms un patstāvīga lēmumu pieņemšana nestandarta situācijās

- iespēju izmantot savas zināšanas un pieredzi, kā arī iespēju izstrādāt un koordinēt izglītības, zinātnes, sporta, jaunatnes un valsts valodas politiku

- iespēju ar savu aizrautību, uzņēmību un drosmi iedvesmot līdzcilvēkus sasniegt labāko iespējamo rezultātu

- pārstāvēt Latviju starptautiskā līmenī

- mēnešalgu 2441 euro (pirms nodokļu nomaksas), sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu, kā arī motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem

- profesionālās attīstības iespējas, piedaloties Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmā

- elastīgu darba laiku

No 2015. gada septembra valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi centralizēti veic Valsts kanceleja.1 Pretendentu atlase tiek veikta saskaņā ar Ministru kabineta 2015.gada 9.jūnija noteikumiem Nr. 293 "Valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlases kārtība".

Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, komandas vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana, pārmaiņu vadīšana.

Pretendentiem līdz 2021.gada 4.augustam lūdzam iesniegt Valsts kancelejā šādus dokumentus:

1) pieteikuma vēstuli dalībai konkursā, norādot motivāciju ieņemt Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra amatu. Pieteikuma vēstulē iekļauj apliecinājumu atbilstībai Valsts civildienesta likuma 7. panta un likuma "Par valsts noslēpumu" 9. panta trešās daļas prasībām;

2) pretendenta dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae) (vēlams atbilstoši Europass CV standartam, kas pieejams tīmekļvietnē www.europass.lv);

3) pretendenta stratēģisko redzējumu par Izglītības un zinātnes ministrijas attīstību, kā arī izglītības, zinātnes, sporta, jaunatnes un valsts valodas politikas vidēja un ilgtermiņa prioritātēm un attīstību (ne vairāk par 2000 vārdiem).

Dokumentus iesniedz elektroniski, tos nosūta uz e-pasta adresi konkurss@mk.gov.lv vienā sūtījumā ar norādi "Pieteikums Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra amata konkursam".

Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula), 13. pantu, Valsts kanceleja informē, ka:

1) pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu atlases konkursa norisi;

2) minētās personas datu apstrādes pārzinis ir Valsts kanceleja (Brīvības bulvāris 36, Rīga, LV-1520).

Lai iepazītos ar informāciju par personas datu apstrādi Valsts kancelejā, aicinām apmeklēt Valsts kancelejas tīmekļvietnes saiti http://www.mk.gov.lv/lv/personu-datu-apstrade

Tālrunis uzziņām 67082904 (Andra Voiciša, Valsts kanceleja).

______________________________________________________________

1 Infografika pieejama:

https://www.mk.gov.lv/sites/mk/files/media_file/atlases_process_12-01_0.pdf


OP 2021/138.AKK3

LATVIJAS UNIVERSITĀTE, reģistrācijas Nr. 90000076669, izsludina konkursu uz akadēmiskā personāla amatu vietām:

Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātē

- uz vienu pētnieka amata vietu - fizika un astronomija

Darba samaksa no 12,00 euro/h līdz 23,6 euro/h

Starpnozaru izglītības inovāciju centrā

- uz vienu zinātniskā asistenta amata vietu - izglītības zinātnes

Darba samaksa no 4,41 euro/h līdz 18,8 euro/h

Medicīnas fakultātē

- uz vienu docenta amata vietu - klīniskā medicīna

Darba samaksa no 11,24 euro/h

- uz vienu lektora amata vietu - klīniskā medicīna

Darba samaksa no 9,00 euro/h

- uz vienu zinātniskā asistenta amata vietu - medicīnas bāzes zinātnes, tai skaitā farmācija

Darba samaksa no 4,41 euro/h līdz 18,8 euro/h

Ar akadēmiskā amata darba uzdevumiem un konkursa pieteikumu noformēšanu atbilstoši "Nolikuma par akadēmiskajiem un administratīvajiem amatiem Latvijas Universitātē" prasībām pretendenti/-es var iepazīties mājaslapā publicētajā sludinājumā https://www.lu.lv/lv/par-mums/vakances/.

Pieteikšanās termiņš ir viens mēnesis no sludinājuma publicēšanas dienas.

Konkursam iesniedzamo dokumentu reģistrācija Latvijas Universitātes Personālvadības departamentā Raiņa bulvārī 19, 128. telpā, Rīgā, LV-1586.

Latvijas Universitāte informē, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi (leģitīmo interešu nodrošināšana) un iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Universitāte, e-pasts: datu.specialisti@lu.lv.

Papildu informācija pa tālr. 67033990, 67034802.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)