Laidiens: 13.07.2021., Nr. 132

Tiesu nolēmumi

OP 2021/132.TS1

Ar Rīgas rajona tiesas Jūrmalā 2021.gada 14.jūnija spriedumu civillietā Nr. C33475720                          , personas kods                          , tiesa nosprieda: ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju, nosakot šādu rīcībspējas ierobežojuma apjomu:

1) maksājumu izdarīšana un saņemšana;

2) darījumu slēgšana;

3) rīcība ar mantu un tās pārvaldība;

4) pārstāvība valsts, pašvaldības un citās iestādēs, tajā skaitā Ukrainas vēstniecībā Latvijā - dokumentu, korespondences saņemšanai un iesniegšanai, izņemot pārstāvību tiesību un likumisko interešu aizstāvēšanai iestādēs un tiesā saistībā ar                           rīcībspējas un brīvības ierobežojumiem, domstarpībām un strīdiem ar aizgādni un aizgādņa iecelšanu un atcelšanu.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību.

Uzdot Jūrmalas pilsētas bāriņtiesai iecelt                          , pers. kods                          , aizgādni.

Noteikt, ka aizgādnis rīkojas patstāvīgi visās jomās, kurās                           ierobežota rīcībspēja.

Spriedumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijā 20 (divdesmit) dienu laikā no sprieduma pasludināšanas dienas, apelācijas sūdzību iesniedzot Rīgas rajona tiesā.

Spriedums stājies spēkā 2021.gada 6.jūlijā.


OP 2021/132.TS2

Ar Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 2021.gada 17.jūnija nolēmumu civillietā Nr. C68410220 nolemts apmierināt                           pieteikumu par personas rīcībspējas ierobežošanu veselības traucējumu dēļ                          .

Ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādās jomās: maksājumu veikšanā un saņemšanā; darbībās ar mantu, to pārvaldīšanā, atsavināšanā, ieķīlāšanā, apgrūtināšanā ar lietu un saistību tiesībām; komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā; pārstāvībā valsts, pašvaldību, medicīnas, ārstniecības iestādēs, pastā, bankā, finanšu institūcijās, kā arī citās institūcijās un vēstniecībās.

Noteikt, ka līdz ar sprieduma spēkā stāšanos spēku zaudē Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 2020.gada 28.oktobra lēmums, ar kuru                          , pers. kods                          , nodibināta pagaidu aizgādnība.

Tiesas spriedums stājies likumīgā spēkā 2021.gada 8.jūlijā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)