Laidiens: 07.07.2021., Nr. 128

Tiesu nolēmumi

OP 2021/128.TS1

Ar Kurzemes rajona tiesas 2021. gada 2. jūnija spriedumu C 69 2516 21 tiesa nosprieda ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādās jomās - pārstāvība valsts un pašvaldību iestādēs, tiesās, bankās, apdrošināšanas sabiedrībās, citās finanšu institūcijās, medicīnas un ārstniecības iestādēs, maksājumu izdarīšana un saņemšana, darījumu slēgšana.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību.

Noteikt, ka visā                           noteiktajā rīcībspējas ierobežojuma apjomā aizgādnis rīkojas patstāvīgi.

Tiesas spriedums stājies likumīgā spēkā 2021. gada 30. jūnijā.


OP 2021/128.TS2

Ar Rīgas rajona tiesas Jūrmalā 2021.gada 2.jūnija spriedumu civillietā Nr.C33593820                          , pers. kods                          , tiesa nosprieda:

Ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādā apjomā: maksājumu izdarīšana un saņemšana, iesniegumu iesniegšana valsts un pašvaldības iestādēs un komercsabiedrībās, darījumu slēgšana, rīcība ar mantu un tās pārvaldība, nekustamā īpašuma atsavināšana, ieķīlāšana, apgrūtināšana ar lietu tiesībām, komercdarbība un saimnieciskās darbības veikšana.

Noteikt, ka                           nav ierobežota rīcībspēja personiskajās nemantiskajās tiesībās, kā arī tiesībās aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses iestādēs un tiesā saistībā ar viņa rīcībspējas un brīvības ierobežojumiem, domstarpībām, strīdiem ar aizgādni un aizgādņa iecelšanu un atcelšanu.

Nodibināt aizgādnību                          , pers. kods                          , un viņa mantai, nosakot aizgādnim pienākumu                          , pers. kods                          , interesēs vest lietas, rīkoties šādās jomās: maksājumu izdarīšana un saņemšana, iesniegumu iesniegšana valsts un pašvaldības iestādēs un komercsabiedrībās, darījumu slēgšana, rīcība ar mantu un tās pārvaldība, nekustamā īpašuma atsavināšana, ieķīlāšana, apgrūtināšana ar lietu tiesībām, komercdarbība un saimnieciskās darbības veikšana.

Noteikt, ka ieceltais aizgādnis patstāvīgi darbojas                          , pers. kods                          , rīcībspējas ierobežotajā apjomā.

Spriedumu var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijā divdesmit dienu laikā no sprieduma pasludināšanas dienas, iesniedzot apelācijas sūdzību vai protestu Rīgas rajona tiesā.

Spriedums stājies spēkā 2021.gada 23.jūnijā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)