Laidiens: 01.07.2021., Nr. 124

Tiesu nolēmumi

OP 2021/124.TS1

Daugavpils tiesa 2021. gada 7. jūnija spriedumā civillietā Nr.C12198920 nosprieda: ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādās jomās: 1) maksājumu izdarīšanā un saņemšanā; 2) darījumu slēgšanā; 3) rīcībā ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā un apgrūtināšanā ar lietu tiesībām; 4) komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā; 5) pārstāvībā ārstniecības un aprūpes iestādēs, kredītiestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs un institūcijās.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību.

Uzdot Līvānu novada bāriņtiesai iecelt                          , pers. kods                          , aizgādni.

Noteikt, ka                           aizgādnis rīkojas kopā ar aizgādnībā esošo                           visās jomās, kurās                           ir ierobežota rīcībspēja.

Noteikt, ka ar sprieduma spēkā stāšanos zaudē spēku Daugavpils tiesas 2020. gada 29. oktobra lēmums, ar kuru                           nodibināta pagaidu aizgādnība uz laiku līdz sprieduma taisīšanai lietā.

Spriedums stājies likumīgā spēkā 2021. gada 28. jūnijā.


OP 2021/124.TS2

Ar Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 2021.gada 4.jūnija nolēmumu civillietā Nr.C68453320 nolemts apmierināt                           pieteikumu par personas rīcībspējas ierobežojuma pārskatīšanu                          .

Ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju, nosakot aizgādnim pienākumus veikt patstāvīgi šādās jomās:

- maksājumu izdarīšanā un saņemšanā virs 30 EUR mēnesī;

- darījumu slēgšanā apjomā virs 30 EUR mēnesī;

- rīcībā ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā un apgrūtināšanā ar lietu tiesībām;

- komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā;

- pārstāvībā bankās un finanšu iestādēs;

- visa veida lēmumu pieņemšanā par veselības aprūpi un ārstniecību;

- visa veida pabalstu un pensiju un citu maksājumu saņemšanā apjomā virs 30 EUR mēnesī;

- visa veida pabalstu un pensiju un citu maksājumu pieprasīšanā;

- invaliditātes noformēšanā un dokumentu saņemšanā, pārstāvībā valsts un pašvaldību institūcijās.

Noteikt, ka līdz ar šī sprieduma spēkā stāšanos spēku zaudē Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas 2020.gada 10.decembra lēmums, ar kuru                          , pers. kods                          , tika nodibināta pagaidu aizgādnība.

Tiesas spriedums stājies likumīgā spēkā 2021.gada 29.jūnijā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)