Laidiens: 19.01.2021., Nr. 12

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2021/12.UT1

Kurzemes rajona tiesa paziņo atbildētājai SVETLANAI IVKINAI, dzim. 1972.gada 6.augustā, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Baltijas ielā 13-71, Liepājā, ka rakstveida procesā 2021. gada 12.martā Kurzemes rajona tiesā Republikas ielā 14, Liepājā, tiks izskatīts SIA "Intrum Latvia" iesniegtais pieteikums par puses procesuālo tiesību pārņemšanu civillietā Nr. C20275510, Lindorff Oy Latvijas filiāles prasībā pret Svetlanu Ivkinu par parāda piedziņu.


OP 2021/12.UT2

Kurzemes rajona tiesa Talsos informē, ka 2021.gada 23.martā saskaņā ar Civilprocesa likuma 5. panta piekto daļu, 15.panta trešo daļu un 59.panta pirmo daļu rakstveida procesā, nerīkojot tiesas sēdi, tiks izskatīts SIA "Intrum Latvia" pieteikums par procesuālo tiesību pārņemšanu civillietā Nr. C36-3-12/0185/2008 Lindorff Oy Latvijas filiāles pieteikumā pret VINETU REBHŪNI par saistības piespiedu izpildīšanu brīdinājuma kārtībā. Lietas dalībniekam tiesā nav jāierodas. Lieta tiks izskatīta šādā tiesas sastāvā - tiesnese Ilze Valbaka. Izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 18. - 22. pantu un 74. panta otrās daļas 3. punktu, lietas dalībniekam ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesas sastāvam, rakstiski par to paziņojot septiņas dienas pirms pieteikuma izskatīšanas. Uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48. panta ceturtās daļas otrais teikums.


OP 2021/12.UT3

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu paziņo EDGARAM DIDŽULIM, dzim. 1985. gada 4. martā, pēdējā zināmā dzīvesvieta Zilupes iela 31-19, Rīga, LV-1019, ka civillieta AS "Sadales tīkls" vienkāršotās procedūras prasībā pret Edgaru Didžuli par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2021. gada 1. martā. Lietas dalībniekiem saīsinātais spriedums tiks izsūtīts ne vēlāk kā triju dienu laikā pēc nolēmuma sastādīšanas dienas.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta otroprim daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajai daļai tiesa paziņo, ka lietu izskatīs Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Aiga Mieriņa, un izskaidro, ka lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim, iesniedzot motivētu pieteikumu. Atbildētājs Edgars Didžulis var izmantot šādas procesuālās tiesības: iesniegt tiesā paskaidrojumus par celto prasību, pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem vai apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Atbildētāja paskaidrojuma nesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Pierādījumi iesniedzami ne vēlāk kā 14 dienas pirms lietas izskatīšanas (Civilprocesa likuma 93. panta trešā daļa). Par publikāciju paziņot Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.


OP 2021/12.UT4

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu paziņo MATĪSAM GRĪSLIM, dzim. 1992. gada 17. augustā, pēdējā zināmā dzīvesvieta Prūšu iela 3/3-26, Rīga, LV-1057, ka civillieta SIA "Intrum Latvia" vienkāršotās procedūras prasībā pret Matīsu Grīsli par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2021. gada 5. martā. Lietas dalībniekiem saīsinātais spriedums tiks izsūtīts ne vēlāk kā triju dienu laikā pēc nolēmuma sastādīšanas dienas. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta otroprim daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajai daļai tiesa paziņo, ka lietu izskatīs Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Aiga Mieriņa, un izskaidro, ka lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim, iesniedzot motivētu pieteikumu. Atbildētājs Matīss Grīslis var izmantot šādas procesuālās tiesības: iesniegt tiesā paskaidrojumus par celto prasību, pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem vai apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Atbildētāja paskaidrojuma nesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Pierādījumi iesniedzami ne vēlāk kā 14 dienas pirms lietas izskatīšanas (Civilprocesa likuma 93. panta trešā daļa). Par publikāciju paziņot Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.


OP 2021/12.UT5

Kurzemes rajona tiesa informē atbildētājus ANDREJU BELOVU, dzim. 1974.gada 13.janvārī, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Vācija, Friedrichsanfang 43, Crawinkel 99330, un INNU ARBIDANU, dzim. 1976.gada 25.martā, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Liepājā, Kūrmājas prospektā 23-24, LV- 3401, ka pieteikums par procesuālo tiesību pārņemšanu civillietā Nr.C20258313 tiks izskatīts rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) 2021.gada 24.februārī. Lietu izskatīs Kurzemes rajona tiesas tiesnese Inta Pūce.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)