Laidiens: 10.06.2021., Nr. 111

Tiesu nolēmumi

OP 2021/111.TS1

Ar Rēzeknes tiesas 2021.gada 12.maija spriedumu civillietā Nr. C26113320 nospriests: atzīt                          , pers. kods                          , par personu ar rīcībspējas ierobežojumiem šādās jomās: maksājumu saņemšanā un maksājumu izdarīšanā; darījumu slēgšanā; rīcībā ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši, nekustamā īpašuma atsavināšanā, ieķīlāšanā un apgrūtināšanā ar lietu tiesībām; komercdarbības un saimnieciskās darbības veikšanā.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību, nosakot aizgādnim tiesības patstāvīgi rīkoties šādās jomās: saņemt                           pienākošos maksājumus un rīkoties ar tiem                           interesēs, izdarīt viņas vārdā nepieciešamos maksājumus; slēgt darījumus                           vārdā un interesēs; rīkoties ar                           piederošu mantu un pārvaldīt to                           interesēs, tajā skaitā, jautājumos par nekustamā īpašuma atsavināšanu, ieķīlāšanu un apgrūtināšanu ar lietu tiesībām; veikt komercdarbību un saimniecisko darbību                           vārdā un interesēs.

Spriedums stājies spēkā 2021.gada 2.jūnijā.


OP 2021/111.TS2

Ar Kurzemes rajona tiesas 2021. gada 19. maija spriedumu C 69 1839 21, pieteikumu apmierināt un ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādās jomās: pārstāvībai valsts un pašvaldības iestādēs, medicīnas un ārstniecības iestādēs, maksājumu izdarīšanā un saņemšanā, rīcībā ar mantu un tās pārvaldībā.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību, nosakot, ka aizgādnis rīkojas kopā ar                           visās jomās, kurās personai ierobežota rīcībspēja.

Tiesas spriedums stājies likumīgā spēkā 2021. gada 9. jūnijā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)