Laidiens: 03.06.2021., Nr. 106

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2021/106.UT1

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C69469120 "PlusPlus Baltic" OU prasībā pret IVARU CĒRPU par parāda piedziņu. Tiesa informē atbildētāju Ivaru Cērpu, dzim. 1986.gada 15.aprīlī, ka saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 10. panta pirmo daļu lieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2021.gada 23.septembrī un lietas dalībniekiem tiesas nolēmums tiks izsūtīts triju dienu laikā pēc nolēmuma sastādīšanas dienas. Tiesa nosaka Ivaram Cērpam termiņu rakstveida paskaidrojumu sniegšanai vai citu procesuālo lūgumu iesniegšanai tiesā 30 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas dienas. Tiesa izskaidro, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 74. pantu pusēm ir šādas civilprocesuālās tiesības:

1) iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus un izgatavot kopijas;

2) piedalīties tiesas sēdē;

3) pieteikt noraidījumus;

4) iesniegt pierādījumus;

5) piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā;

6) pieteikt lūgumus;

7) dot tiesai mutvārdu un rakstveida paskaidrojumus;

8) izteikt savus argumentus un apsvērumus;

9) celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem un apsvērumiem;

10) pārsūdzēt tiesas spriedumus un lēmumus;

11) saņemt spriedumu, lēmumu un citu lietā esošo dokumentu norakstus, kā arī izmantot citas procesuālās tiesības, kuras tām piešķirtas ar šo likumu.

Lietu izskatīs Kurzemes rajona tiesas tiesnese Ilze Valbaka.


OP 2021/106.UT2

Rīgas rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta SIA "Jūrmalas namsaimnieks" vienkāršotās procedūras lieta pret TOMASU EDVARDU RAIENU un RIČARDU BARKLIJU RAIENU par naudas piedziņu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajā daļā noteikto, paziņoju Tomasam Edvardam Raienam, dzim. 2000.gada 14.jūnijā, un Ričardam Barklijam Raienam, dzim. 2002.gada 19.jūnijā, ka civillieta vienkāršotās procedūras lietā par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2021.gada 29.jūlijā. Lietas dalībniekam tiesā nav jāierodas. Informēju, ka lietu izskatīs tiesnese Gunta Viļumsone. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20. pantu jums ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim pirms uzsākta lietas izskatīšana, norādot noraidījuma iemeslus. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22panta otro daļu, civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas laika. Nolēmums tiks sastādīts un būs pieejams 2021.gada 29.jūlijā.


OP 2021/106.UT3

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C30494221 Dzīvokļu īpašnieku biedrības "Rūpniecības 4" prasībā pret GORGISHELI MALKHAZ par parāda piedziņu. Atbildētājs Gorgisheli Malkhaz, dzim. 1964.gada 21.novembrī, pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Rūpniecības iela 4-11, Rīga, tiek aicināts uz minētās civillietas izskatīšanu 2021.gada 4.oktobrī plkst.10.30 2. stāva, 19. zālē, Abrenes ielā 8, Rīgā. Tiesā jāierodas, ņemot līdzi personas apliecinošu dokumentu. Atbildētāja neierašanās gadījumā, tiesa lietu var skatīt bez viņa klātbūtnes.


OP 2021/106.UT4

Kurzemes rajona tiesa paziņo, ka tiesnese Inta Kalniņa rakstveida procesā 2021. gada 13. augustā izskatīs civillietu Nr. C69266121 Pašvaldības SIA "ŪDEKA" prasībā vienkāršotas procedūras lietā par naudas piedziņu lietā ar atbildētāju Valēriju Gorjačovu. Tiesa informē atbildētāju VALĒRIJU GORJAČOVU, dzim. 1960. gada 17. maijā, ka viņam ir Civilprocesa likuma 74. pantā un Civilprocesa likuma 30.nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesei, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, atbildētājs ir tiesīgs izmantot ne vēlāk kā 7 dienas pirms noteiktā lietas izskatīšanas datuma. Saīsināts sprieduma noraksts būs pieejams tiesas kancelejā Tūristu ielā 3, Saldū, sākot ar 2021. gada 13. augustu. Pēc puses rakstveida lūguma saīsinātā sprieduma norakstu nekavējoties nosūta ar pasta sūtījumu vai elektroniskā pasta sūtījumu, vai, ja tas iespējams, citā veidā saskaņā ar Civilprocesa likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību. Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā.


OP 2021/106.UT5

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta AS "SEB banka" vienkāršotās procedūras prasībā pret Guntaru Ikamu par naudas piedziņu, kas tiks izskatīta rakstveida procesā 2021.gada 13.septembrī, ja puses nelūgs lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Tiesa nosaka GUNTARAM IKAMAM, dzim. 1997.gada 6.oktobrī, termiņu rakstveida paskaidrojumu sniegšanai 30 dienas no sludinājuma publicēšanas dienas. Paskaidrojuma neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Atbildētājam ir Civilprocesa likuma 74. pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, lūgt lietas izskatīšanu tiesas sēdē - Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Saīsinātā sprieduma norakstu varēs saņemt Kurzemes rajona tiesas kancelejā Talsos, Kārļa Mīlenbaha ielā 2, no 2021.gada 13.septembra pulksten 15.00, kas uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1, 2.2, 2.3, un trešās daļas noteikumiem atbildētājam ir tiesības (bet ne pienākums) rakstveidā iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu.


OP 2021/106.UT6

Daugavpils tiesa paziņo, ka Daugavpils tiesas lietvedībā ir civillieta Nr. C12137921 Vladimira Mahinova prasībā pret Latvijas Republikas Finanšu ministriju, Jāni Rubulu, Oleksandr Zabutnoi, Vladimiru Mniško, Sergeju Kurmi, Romaldu Jagžu, Eduardu Zvirbuli, Ludmilu Paškovu, Kristīni Grigorjevu, Pēteri Zvirbuli, Ivanu Šlujevu, Vladimiru Jegorovu, Pjotru Vartminski, Viktoru Širinu, Vikentiju Prokofjevu, Maiju Mironovu, Sergeju Bogdanovu, Jāni Papinoku, Māri Baiku, Agni Raginski, Andreju Domračovu, Vladimiru Skripņiku, Hariju Žani Jankovski, Artūru Demidovu, Mudīti Kalniņu, Ernestu Deiko, Ivanu Graudiņu par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu. Tiesa uzaicina personas, kurām ir iebildumi pret celto prasību par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu, kadastra Nr. 7611 503 1401, reģistrēts Līvānu pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr. 4980, atrodas Zemgales ielā 27, Līvānos, Līvānu novadā. Iebildumi iesniedzami triju mēnešu laikā no šī sludinājuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


OP 2021/106.UT7

Zemgales rajona tiesa (Jelgavā) paziņo, ka 2021.gada 16.aprīlī ir ierosināta civillieta prasītājas maksātnespējīgās AS "PNB Banka" prasībā par parāda piedziņu pret atbildētāju ANATOLIJU JAKIMČUKU, dzim. 1985.gada 17.augustā. Civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2021.gada 7.jūlijā. Atbildētājam ir tiesības sniegt rakstveida paskaidrojumus, iesniedzot tos personīgi vai nosūtot pa pastu Zemgales rajona tiesai (Jelgava), Dambja iela 12, Jelgava, LV-3001. Ar drošu elektronisko parakstu parakstīts paskaidrojums nosūtāms uz elektroniskā pasta adresi: zemgale@tiesas.lv. Papildus atbildētājam ir tiesības iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus un izgatavot kopijas, piedalīties tiesas sēdē, pieteikt tiesai noraidījumu, iesniegt pierādījumus piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā, pieteikt lūgumus, dot tiesai mutvārdu paskaidrojumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem un apsvērumiem, pārsūdzēt tiesas spriedumus un lēmumus, saņemt spriedumu, lēmumu un citu lietā esošo dokumentu norakstus, kā arī izmantot citas procesuālās tiesības saskaņā ar Civilprocesa likumu. Atbildētājs ir tiesīgs pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, celt pretprasību.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)