Laidiens: 24.04.2020., Nr. 80

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2020/80.UT1

Rīgas rajona tiesas lietvedībā atrodas vienkāršotās procedūras lieta Nr. C33271920, Jūrmalas pilsētas domes prasībā pret Rositu Rossu un Arturu Kozlovski par naudas piedziņu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu tiesa uzaicina atbildētāju ARTURU KOZLOVSKI, dzim. 1984. gada 8. decembrī, saņemt Rīgas rajona tiesas kancelejā (Zigfrīda Meierovica prospekts 1A, Dubulti, Jūrmala) prasības pieteikuma norakstu un sniegt rakstveida paskaidrojumu. Paskaidrojums noformējams atbilstoši Civilprocesa likuma 250.23 panta prasībām. Vienlaikus tiesa informē atbildētāju, ka paskaidrojuma nesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā un, ja atbildētājs nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā. Saīsinātā sprieduma norakstu tiesas kancelejā lietas dalībnieki varēs saņemt 2020. gada 2. jūnijā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu pēc lietas dalībnieka rakstveida lūguma saīsinātā sprieduma norakstu var nosūtīt pa pastu vai, ja tas ir iespējams, citā veidā saskaņā ar šajā likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību. Atbilstoši Civilprocesa likuma 20. pantam, lietas dalībniekam ir tiesības pieteikt tiesnesim noraidījumu, pirms uzsākta lietas izskatīšana, norādot noraidījuma iemeslus.


OP 2020/80.UT2

Rīgas rajona tiesas (Jūrmalā) lietvedībā atrodas civillieta Nr. C33287220, SIA "Jūrmalas namsaimnieks" prasībā vienkāršotās procedūras lietā pret Innu Šupeginu (Shupegina) par parāda piedziņu. Paziņojam atbildētājai INNAI ŠUPEGINAI (SHUPEGINA), dzim. 1948. gada 14. augustā, ka 2020. gada 4. septembrī SIA "Jūrmalas namsaimnieks" prasībā vienkāršotās procedūras lietā pret Innu Šupeginu (Shupegina) par parāda piedziņu, tiks izskatīta rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās). Lietu izskatīs Rīgas rajona tiesas tiesnese D. Liepiņa. Atbildētājai Innai Šupeginai (Shupegina) ir Civilprocesa likuma 74. pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Lietā pieņemto tiesas nolēmuma norakstu atbildētāja varēs saņemt Rīgas rajona tiesas (Jūrmalā) kancelejā, sākot no 2020. gada 4. septembra.


OP 2020/80.UT3

Rēzeknes tiesā saņemts Jāņa Ritiņa, dzim. 1946. gada 21. janvārī, prasības pieteikums par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu ar ieilgumu pret Sergeju Soboļevu un Latvijas Republikas Finanšu ministriju.

Personas, kurām ir kādi iebildumi pret prasību vai tiesības uz Nekustamo īpašumu "Ind. augļu dārzs 105" ar kadastra Nr. 78760011387, kas sastāv no zemes gabala ar platību 857 m2 un uz tā esošās vienstāva ķieģeļu mūra dzīvojamās ēkas, adrese: "Daina 105", Pleikšņi, Ozolaines pagasts, Rēzeknes novads, tiek uzaicinātas iesniegt tos tiesai triju mēnešu laikā no publikācijas brīža. Ja personas uzaicinājuma termiņā nepieteiks savas tiesības un prasības, kas saistītas ar konkrēto īpašumu, nepieteiktās tiesības tiks atzītas par spēkā neesošām un dzēstas.


OP 2020/80.UT4

Zemgales rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta AS "Sadales tīkls" vienkāršotās procedūras prasībā par naudas piedziņu no DEŅA BORODINA par naudas piedziņu, kuru izskatīs Zemgales rajona tiesas tiesnesis Dz. Melbārdis.

Zemgales rajona tiesa paziņo atbildētājam Denim Borodinam, dzim. 1983. gada 24. septembrī, ka minētā civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā Zemgales rajona tiesā (Ogrē) 2020. gada 11. augustā, kas uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu, un sprieduma norakstu varēs saņemt Zemgales rajona tiesas kancelejā Ogrē, Brīvības ielā 6, 3. stāvā, 301. kabinetā (tālrunis 65022107).

Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam atbildētājam ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsināta sprieduma sastādīšanas dienas (līdz 2020. gada 21. augustam, ieskaitot). Ja tiks saņemts sprieduma sastādīšanas lūgums, pilna motivēta sprieduma noraksts būs pieejams tiesas kancelejā, sākot no 2020. gada 10. septembra.

Tiesa informē, ka atbildētājam Denim Borodinam ir Civilprocesa likuma 74. pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu izskatīšanai, atbildētājs ir tiesīgs izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas.


OP 2020/80.UT5

Daugavpils tiesa paziņo ANATOLIJAM PETUNOVAM, dzim. 28.08.1975., ka Daugavpils tiesā 18. novembra iela 37, Daugavpilī, 2020. gada 27. maijā rakstveida procesā, nerīkot tiesas sēdi, tiesnesis Janis Šauša izskatīs SIA "Latvijas Propāna Gāze" prasības pieteikumu vienkāršotajā procedūrā pret Anatoliju Petunovu par parāda piedzinu. Atbildētājam ir Civilprocesa likuma 74. pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tajā skaitā tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim Jānim Šaušam, sniegt rakstveida paskaidrojumu. Procesuālās tiesības atbildētājs tiesīgs izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Saīsinātais spriedums būs pieejams Daugavpils tiesas kancelejā 2020. gada 27. maijā. 2020. gada 27. maijs uzskatāms par saīsināta sprieduma sastādīšanas datuma. Atbildētājam ir tiesības 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas iesniegt tiesai pilna sprieduma sastādīšanas lūgumu. Tā neiesniegšanas gadījumā spriedums stājas likumīgā spēkā.


OP 2020/80.UT6

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā 2020. gada 15.aprīlī saņemts zvērinātas tiesu izpildītājas Dainas Krūmiņas pieteikums par nekustamā īpašumu pārdošanu izsolē, ar kuru lūgts apstiprināt 2020. gada 4. aprīļa izsoles aktu Nr. 00021/047/2020-AKT, lemt par Lolitai Šķilstai piederošā nekustamā īpašuma Riekstu ielā 16-36, Rīgā, ierakstīts Rīgas pilsētas zemesgrāmatu nodalījumā Nr.21746 36, nostiprināšanu uz ieguvēja Donata Garista vārda, lietā ar ieinteresētajām personām.

Pieteikums ir pieņemts un tiks izskatīts rakstveida procesā 2020. gada 1. jūlijā. Pieteikumu izskatīs Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Gita Lilo. Uz lietas izskatīšanu rakstveida procesā lietas dalībniekiem nav jāierodas.

Ja tam ir pamatots iemesls, saskaņā ar Civilprocesa likuma 18. - 22. pantu un 74. panta otrās daļas 3. punktu, lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim rakstiski par to paziņojot septiņas dienas pirms pieteikuma izskatīšanas. Uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48. panta ceturtās daļas otrais teikums.

Parādniekam ir Civilprocesa likuma 74. panta otrajā daļā noteiktās civilprocesuālās tiesības. Pieteikumu parādniece Lolita Šķilsta var saņemt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā Ieriķu ielā 5, Rīgā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)