Laidiens: 06.02.2020., Nr. 26

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2020/26.UT1

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C30852519 (lietvedības Nr. C-3297-20/2), Dzīvokļu īpašnieku biedrības "Brīvības 19" prasībā pret Dentis Gianfelice par naudas piedziņu. Lūdzam atbildētāju DENTIS GIANFELICE, dzim. 1967.gada 30.martā, ierasties uz tiesas sēdi, kas nozīmēta 2020.gada 10.martā plkst. 10.30 Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, Rīgā, Abrenes ielā 8, 4.stāvā, 36.zālē. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 74.panta septītās daļas 2.1 punktu norādām, ka lietas dalībniekam, kurš nepārvalda valsts valodu, ir pienākums nodrošināt tulka palīdzību, izņemot Civilprocesa likumā noteiktos gadījumus. Lietas dalībniekam ir pienākums nodrošināt tulka palīdzību arī ekspertiem vai lieciniekiem, kas izsaukti pēc pušu lūguma, ja eksperts vai liecinieks nepārvalda tiesvedības valodu.

Tiesā jāierodas, ņemot līdzi personu apliecinošu dokumentu.

Neierašanās gadījumā lieta tiks izskatīta bez atbildētāja klātbūtnes.


OP 2020/26.UT2

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta vienkāršotajā procedūrā Nr. C30715219 (lietvedības Nr. C-2047-20/44) SIA "LASI" vienkāršotās procedūras prasībā pret Jekaterinu Kasjanovu un Alekseju Vinokurovu par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājai JEKATERINAI KASJANOVAI, kuras pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Tvaika iela 22-3, Rīga, LV-1005, ka lieta nozīmēta izskatīšanai rakstveida procesā 2020. gada 2. aprīlī. Lietas dalībniekiem tiesā nav jāierodas. Tiesa informē, ka lietu izskatīs Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese J.Peinberga. Izskaidrojam, ka atbilstoši Civilprocesa likuma 20. pantam pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim. 2020. gada 2. aprīlis ir uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu, kad tā norakstu varēs saņemt tiesas kancelejā, Jēzusbaznīcas ielā 6, Rīgā, 2.stāvā. Informējam, ka lūgumu par pilna sprieduma sastādīšanu iesniedz tiesai 10 (desmit) dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Vienlaikus izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250. panta otro daļu šajā likumā minētās pušu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā 7 (septiņas) dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Tāpat informējam, ka, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu, pēc puses rakstveida lūguma, sprieduma norakstu var nosūtīt pa pastu vai, ja tas ir iespējams, citā veidā, saskaņā ar šajā likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību.


OP 2020/26.UT3

Zemgales rajona tiesa paziņo, ka tās lietvedībā atrodas civillieta Nr.C73662219, SIA "LLS" vienkāršotās procedūras prasībā par naudas piedziņu no Pjotra Poļakova. Paziņojam PJOTRAM POĻAKOVAM, dzim. 1982.gada 12.februārī, ka 2020.gada 30.martā Zemgales rajona tiesas tiesnese A.Vancāne minēto prasību izskatīs rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās). Atbildētājam ir Civilprocesa likumā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā iesniegt rakstveida paskaidrojumus, pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē, pieteikt noraidījumus tiesnesim. Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Atbilstoši Civilprocesa likuma 194.panta pirmās daļas 3.punktam un otrajai daļai, tiesa vienkāršotās procedūras lietās sastāda saīsināto spriedumu, kura motīvu daļā tiek norādīti tikai normatīvie akti, pēc kuriem vadījusies tiesa. Saīsinātā sprieduma norakstu lietas dalībnieki varēs saņemt Zemgales rajona tiesas kancelejā, Tukumā, Pils ielā 16, sākot no 2020.gada 30.marta, kas uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgums par sprieduma sastādīšanu ir iesniedzams tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais.


OP 2020/26.UT4

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa paziņo atbildētājam ALEKSANDRAM POČKAJEVAM (dzim. 19.07.1993., pēdējā zināmā dzīvesvieta: Zemes iela 5-22, Rīga, LV-1082), ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu civillieta Nr.C29519819 "PlusPlus Baltic" OU prasībā pret Aleksandru Počkajevu vienkāršotās procedūras lietā par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2020.gada 11.martā un saīsinātā sprieduma norakstu varēs saņemt Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas kancelejā Lomonosova ielā 10, Rīgā, 105.kabinetā, 2020.gada 11.martā no plkst.15.00. Tiesa paziņo, ka lietu izskatīs Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Kristīne Vinte-Korme un izskaidro, ka pusēm ir tiesības rakstveidā pieteikt tiesnesei motivētu noraidījumu, rakstiski par to paziņojot septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas rakstveida procesā, ja pastāv kāds no Civilprocesa likuma 19.pantā norādītajiem iemesliem noraidījuma pieteikšanai. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgums tiesai jāiesniedz 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrais teikums.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)