Laidiens: 01.12.2020., Nr. 232

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2020/232.AKK1

LATVIJAS ORGANISKĀS SINTĒZES INSTITŪTS izsludina konkursu uz šādiem akadēmiskajiem amatiem ķīmijā (pēc OECD klasifikatora 1.4):

- vadošais pētnieks (darba samaksa no 1500 eiro) - 5 amata vietas

- pētnieks (darba samaksa no 800 eiro) - 4 amata vietas

- zinātniskais asistents (darba samaksa no 700 eiro) - 3 amata vietas

Dokumenti (iesniegums par piedalīšanos konkursā, CV un 6 pēdējo gadu publikāciju saraksts) iesniedzami Rīgā, Aizkraukles ielā 21, 209. kabinetā, vai rakstot uz e-pasta adresi: sinta@osi.lv viena mēneša laikā no konkursa izsludināšanas dienas.

Tālr. uzziņām 67014801.

Sazināsimies tikai ar tiem kandidātiem, kuri izturējuši 1. atlases kārtu.

Pieteikumu dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu atlases konkursa norisi. Personas datu pārzinis: Latvijas Organiskās sintēzes institūts. Adrese: Aizkraukles iela 21, Rīga. Papildu informācija par datu apstrādi: http://www.osi.lv/privatuma-politika/.


OP 2020/232.AKK2

Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts izsludina konkursu uz šādiem akadēmiskajiem amatiem:

1) matemātikā - pētnieks (1 vieta), prasības: nepieciešams doktora grāds matemātikā, vismaz piecu gadu pētnieciskā darba pieredze nestriktu matemātisku struktūru jomā, dalība vairākās starptautiskās konferencēs ar referātiem. Autors vai līdzautors vismaz piecām zinātnes nozarei atbilstošām SCOPUS vai WEB of Science datu bāzēs iekļautām zinātniskām publikācijām

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes. Stundas tarifa likme amatam ir no 13 līdz 18 eiro stundā.

2) matemātikā - zinātniskais asistents (3 vietas), prasības: vecāko kursu bakalaura vai maģistra līmeņa students, pētnieciskā darba pieredze matemātiskās morfoloģijas jomā, iemaņas darbā ar teksta redaktoru LATEX

Darba samaksa mēnesī ir atkarīga no darba slodzes. Stundas tarifa likme amatam ir no 9 līdz 13 eiro stundā.

Ar amata aprakstu, kurā noteiktas amatam nepieciešamās prasmes un darba uzdevumi, kā arī ar darba nosacījumiem var iepazīties LU Matemātikas un informātikas institūta Personāla daļā (Rīgā, Raiņa bulvārī 29, 227.kabinetā), iepriekš piesakoties pa tālr. 20218408.

Dokumenti konkursam (iesniegums par piedalīšanos konkursā, zinātnisko kvalifikāciju apliecinoša dokumenta kopija, CV un zinātnisko publikāciju saraksts) iesniedzami LU Matemātikas un informātikas institūta Personāla daļā viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas. Vēlēšanas akadēmiskajos amatos notiek saskaņā ar Nolikumu par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūtā. Par darba nosacījumiem, tajā skaitā par darba laiku, puses vienojas, slēdzot darba līgumu.

Iesniegumā par piedalīšanos konkursā nepieciešams norādīt amata, uz kuru pretendējat, numuru atbilstoši paziņojumā norādītajam.


OP 2020/232.AKK3

Atklāts konkurss ārvalstu akadēmiskajam personālam Eiropas Sociālā fonda projekta "Rīgas Tehniskās universitātes akadēmiskā personāla stiprināšana stratēģiskās specializācijas jomās" Nr. 8.2.2.0/18/A/017. ietvaros.

Rīgas Tehniskā universitāte izsludina ārvalstu akadēmiskā personāla atlasi:

- 1 viesdocenta amata vieta Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē, studiju virzienā "Ķīmija, ķīmijas tehnoloģijas un biotehnoloģija" zinātnes nozarē "Ķīmija" (1.4.), apakšnozare "Citas ķīmijas apakšnozares"

Prasības un atlases kritēriji kandidātiem/-ēm:

- personas, kas iepriekšējo piecu gadu laikā bija nodarbinātas akadēmiskā amatā kādā no akreditētām ārvalstu augstskolām un pēdējo trīs gadu laikā ir vadīti studiju kursi

- personas, kurām ir doktora grāds attiecīgajā zinātnes nozarē vai Dr. rer. nat. un zinātnes nozarei atbilstošas publikācijas

- personas, kuras var vadīt lekcijas angļu valodā studiju kursā "Ķīmijas vēsture"

- personas, kurām ir atbilstoša līmeņa angļu valodas zināšanas un prasmes pasniegšanai internacionālā vidē (ir pieredze darbā ar ārvalstu studentiem vai ir pieredze dalībai mobilitātes pasākumos)

- sadarbības kompetence - spēja sadarboties, atsaucība, prasme veidot efektīvu komunikāciju, lai nodrošinātu mērķu sasniegšanu, attīstītas spējas argumentēt, balstoties uz plašu un vispusīgu informāciju; spēja sistematizēt, prasme izvēlēties prioritātes un sastādīt plānu, spēja ieviest radošus un inovatīvus risinājumus; spēja attīstīt procesus, lai sasniegtu augstākus darba rezultātus

Amata pienākumi:

- sagatavot lekciju prezentācijas (angļu valodā) jaunam studiju kursam "Ķīmijas vēsture" (3 ECTS)

- lasīt lekcijas (angļu valodā) studiju kursā "Ķīmijas vēsture"

- veikt literatūras pētījumus un sagatavot prezentācijas par Latvijas ķīmijas vēsturi: svarīgākie ķīmiķi, ķīmijas zinātnes un rūpniecības attīstība Latvijā

- formulēt tēmas un uzdevumus studentu darbiem - rakstiskām esejām, konsultēt studentus par šīm tēmām

- lasīt, labot un novērtēt studentu esejas, diskutēt ar studentiem par šīm tēmām

- formulēt tēmas un uzdevumus studentu mājas darbiem, konsultēt studentus par šīm tēmām un novērtēt studentu mājas darbus

- konsultēt tos studentus, kuri vēlas iesaistīties zinātniskos pētījumos par ķīmijas vēsturi

Pieprasot ESF finansējumu, ir nepieciešami šādi dokumenti:

Rektoram adresēts pieteikums, CV (Europass formā, ietverot pašu svarīgāko publikāciju sarakstu), dokuments, kas apstiprina nodarbinātību akreditētas ārvalstu augstskolas akadēmiskajā amatā, kā arī apliecinājums par šīs augstskolas akreditāciju. Pedagoģisko prasmju novērtēšanai nepieciešama atklātā lekcija, kas var būt organizēta gan klātienē, gan iesūtīta video formātā, studentu atsauksmes. Pieteikumus sūtīt uz personals@rtu.lv.

Nodarbinātība ir paredzēta 6 mēnešu garumā.

Darba samaksa amplitūdā no 980 līdz 3300 euro.

Pieteikšanās termiņš - 2021.gada 2. janvāris.

Piesakoties konkursam, kandidāts piekrīt savu personas datu apstrādei saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) un uzglabāšanai Rīgas Tehniskās universitātes Personāla nodaļā. Bez kandidāta piekrišanas personas dati netiks nodoti trešajām personām, izņemot Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)