Laidiens: 13.07.2020., Nr. 132

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2020/132.AKK1

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina darbā dokumentālistu/lasītavas vadītāja asistentu (viena amata vieta uz nenoteiktu laiku)

Galvenie amata pienākumi:

- nodrošināt krājuma pieejamību muzeja lasītavā tā darbiniekiem un apmeklētājiem

- iepazīstināt apmeklētājus ar lasītavas pakalpojumu izmantošanas noteikumiem un kārtību, ar muzeja priekšmetu uzskaites sistēmām, apmācīt to lietošanā

- nodrošināt lasītavas apmeklētāju pasūtījumu pareizu noformēšanu, sekot savlaicīgiem to izpildes un atdošanas termiņiem

- nodrošināt pārbaudītu un sakārtotu krājuma priekšmetu atdošanu krātuvē

- veikt finanšu norēķinus par apmeklētājiem sniegtajiem pakalpojumiem, sagatavot aprēķinus grāmatvedībai

- veikt lasītavai izsniegto un izejošā deponēšanā izdoto muzeja priekšmetu dokumentēšanu (pasūtījumu reģistrēšana, dokumentu noformēšana, dati statistikai, sava darba pārskatu sagatavošana u.c.)

- uzturēt kārtībā lasītavas dokumentāciju, muzeja krājuma kartotēku, lasītavas inventāru un telpas.- Dokumentēt un uzturēt kārtībā muzeja bibliotēku, nodrošināt tās izmantošanu

Prasības pretendentiem/-ēm:

- augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība humanitārajās zinātnēs

- vēlamas zināšanas rakstniecības un mūzikas vēsturē

- teicamas valsts valodas un vismaz vienas svešvalodas zināšanas, divu vai vairāku svešvalodu zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību

- datorprasmes darbā ar Word, Excel un interneta pārlūkprogrammām

- augsta atbildības izjūta, precizitāte un pozitīva attieksme pret darbu

- ļoti labas komunikācijas un sadarbības spējas

- spēja strādāt komandā, kā arī patstāvīgi organizēt savu darbu

- izglītība bibliotēkzinātnēs un/vai darba pieredze bibliotēkā tiks uzskatīta par priekšrocību

Muzejs piedāvā:

- atbildīgu darbu nacionāla mēroga muzejā

- atalgojumu (880,00 EUR pirms nodokļu nomaksas)

- aociālās garantijas

- interesantu darba vidi un atsaucīgus, zinošus un profesionālus kolēģus

- darbu kolektīvā, kas orientēts gan uz kopējo muzeja, gan katra speciālista individuālo izaugsmi

- darba vietu jaunajā Muzeju krātuvju kompleksā Pulka ielā 8, Rīgā

CV un motivētu pieteikuma vēstuli ar norādi "Dokumentālists/Lasītavas vadītāja asistents" līdz 24.07.2020. sūtīt uz e-pastu: muzejs@rmm.lv vai nosūtīt pa pastu (ja dokumenti tiek nosūtīti pa pastu, pasta zīmogs ir 2020. gada 24. jūlijs).

Sazināsimies ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvēlēti otrajai (sarunu) kārtai.


OP 2020/132.AKK2

Kultūras ministrija (reģistrācijas Nr. 90000042963) izsludina atklātu konkursu uz Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas direktora amatu (vakants no 2020. gada 29. jūlija)

Galvenie pienākumi:

- plānot, vadīt un koordinēt Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas darbu, nodrošinot Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas mērķu un uzdevumu izpildi

- pārstāvēt Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas intereses valsts un pašvaldību iestādēs, komercsabiedrībās un tiesu iestādēs

- nodrošināt Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas finansiālo, juridisko un administratīvo darbību tās mērķu un uzdevumu īstenošanai atbilstoši normatīvo aktu prasībām

Prasības pretendentiem/-ēm:

- atbilstība Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā noteiktajām prasībām

- augstākā pedagoģiskā izglītība vai augstākā un pedagoģiskā izglītība (saskaņā ar Ministru kabineta 2018.gada 11.septembra noteikumos Nr.569 "Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību" noteiktajām prasībām)

- vismaz 3 (trīs) gadu pedagoģiskā darba pieredze izglītības jomā vai izglītības vadības darbā

- vismaz 3 (trīs) gadu darba pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības vai kultūras institūcijā

- teicamas latviešu valodas un labas vismaz 2 (divu) svešvalodu (tai skaitā angļu valodas) zināšanas (vismaz C1 līmenis valsts valodai, vismaz B1 līmenis mutvārdu saziņas prasmēs svešvalodām atbilstoši Europass valodu pases pašnovērtējuma tabulai (pieejama http://www.europass.lv/valodu-pase)

- vēlama darba pieredze projektu vadībā

- zināšanas par izglītības iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem, profesionālās izglītības jomu un tās attīstības tendencēm

- zināšanas par valsts iestādes finanšu un budžeta vadības principiem

- zināšanas par kultūras nozari (īpaši par mūzikas nozari)

- izpratne par profesionālās izglītības iestādes vadīšanu

- orientācija uz rezultātu sasniegšanu

- komandas vadīšana

- stratēģiskais redzējums

Bruto mēnešalga 1286,00 EUR (pamatojoties uz Ministru kabineta 2016. gada 5. jūlija noteikumu Nr. 445 "Pedagogu darba samaksas noteikumi" 4.punktu).

Konkursa pretendentiem/-ēm līdz 2020.gada 1.augustam jānosūta pieteikumu pa pastu vai jāiesniedz (ievietotu slēgtā aploksnē) Kultūras ministrijas Dokumentu pārvaldības nodaļā, K.Valdemāra ielā 11a, Rīgā, 21.kabinetā, darba laikā (pirmdienās - ceturtdienās no plkst. 8.30 līdz plkst.17.15 un piektdienās no plkst. 8.30 līdz plkst.16.00) (ja dokumenti tiek nosūtīti pa pastu, lūdzam ievērot, ka pasta zīmogs ir 01.08.2020.), vai elektroniski uz e-pastu: vakances@km.gov.lv ar norādi "Pieteikums konkursam uz Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas direktora amatu" šādi dokumenti:

- pieteikuma anketa (pieejama Kultūras ministrijas mājas lapā www.km.gov.lv sadaļā Vakances)

- parakstītu dzīvesgājuma aprakstu (Curriculum Viate) latviešu valodā (vēlams sagatavot atbilstoši Europass CV standarta formai (pieejama http://www.europass.lv/curriculum-vitae/veidlapas))

- izglītību apliecinošu dokumentu kopijas (ja izglītības dokuments vai grāds iegūts ārvalstīs, pievieno Akadēmiskās informācijas centra izziņu par to, kādam Latvijā piešķirtam izglītības dokumentam vai grādam atbilst ārvalstīs iegūtais izglītības dokuments vai grāds)

- pretendenta izstrādātu Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas turpmākās darbības attīstības piedāvājumu 5 (pieciem) gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi (teksta apjoms - 3 (trīs) līdz 5 (piecas) A4 formāta lapas)

- kā arī citus dokumentus, kurus pretendents/-e uzskata par nepieciešamu pievienot

Tālrunis uzziņām 67330218.

Kultūras ministrija informē, ka pretendentu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu pretendentu atlasi atklāta konkursa ietvaros. Pretendentu personas datu apstrādes pārzinis ir Kultūras ministrija.


OP 2020/132.AKK3

APP Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs (turpmāk BMC) izsludina konkursu uz akadēmiskajiem amatiem: vadošais pētnieks 1 amata vieta; pētnieks 1 amata vieta, zinātniskais asistents 1 amata vieta

Vadošā pētnieka darba samaksa: 6,40 - 25,00 EUR/stundā

Pētnieka darba samaksa: 5,69 - 18,90 EUR/stundā.

Zinātniskā asistenta darba samaksa: 2,85 - 14,00 EUR/stundā.

Informējam, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi. Personas datu pārzinis: Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs, Rātsupītes iela 1 k-1, Rīga. Papildu informācija par datu apstrādi: http://www.biomed.lu.lv/lv/par-mums/privatuma-politika/.

Dokumenti (iesniegums par piedalīšanos konkursā, CV, diploma kopija) iesniedzami Rīgā, Rātsupītes ielā 1 k-1, LV-1067, 205. kabinetā viena mēneša laikā no konkursa izsludināšanas dienas. Tālrunis uzziņām 67808200, e-pasts: anda.baumane@biomed.lu.lv.

Sīkāku informāciju par prasībām un iesniedzamā CV paraugu skatīt BMC mājaslapā www.biomed.lu.lv sadaļā "VAKANCES".

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)