Laidiens: 27.11.2019., Nr. 239

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2019/239.AKK1

Valsts zinātniskais institūts APP "Nacionālais botāniskais dārzs" izsludina konkursu uz direktora amatu

Prasības pretendentam/-ei:

1) maģistra vai zinātņu doktora grāds NBD darbības virzieniem atbilstošās specialitātēs (bioloģija/botānika, lauksaimniecība, mežkopība)

2) vismaz triju gadu veiksmīga darba pieredze botāniskā dārza vai tam pielīdzināmas institūcijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā

3) valsts valodas un vismaz vienas citas ES valstu valodas zināšanas

4) teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes

5) izpratne un pieredze finanšu vadības jautājumos

6) Par priekšrocību tiks uzskatītas:

- tiesības veikt pedagoģisko darbību

- veiksmīga pārmaiņu vadības pieredze

- pieredze starptautisku projektu realizācijā

- pieredze pārstāvēt nozari starptautiskā līmenī

Iesniedzamie dokumenti:

1) iesniegums

2) Curriculum Vitae

3) akadēmisko un zinātnisko kvalifikāciju apliecinošie dokumenti (kopijas, uzrādot oriģinālus)

4) zinātnisko publikāciju saraksts

5) populārzinātnisko publikāciju saraksts (vēlams)

6) VZI APP "Nacionālais botāniskais dārzs" attīstības vīzija turpmākiem 5 gadiem

7) citi dokumenti, kas apliecina pretendenta atbilstību noteiktajām prasībām.

Piedāvājam:

Mēnešalgu 1780 euro pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas un veselības apdrošināšanu.

Dokumentus ar norādi "Direktora amata konkursa komisijai" jāiesniedz divu mēnešu laikā no konkursa izsludināšanas dienas Nacionālā botāniskā dārza administrācijā (Salaspilī, Miera ielā 1, LV-2169). Tālr. uzziņām 67944974.


OP 2019/239.AKK2

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (turpmāk - JVLMA) izsludina atklātu konkursu uz docētāja amata vietu studiju kursu "Augstākās izglītības vadība", "Izglītības iestādes tiesiskais regulējums" un "Izglītības politika" docēšanai (1 amata vieta uz noteiktu laiku - 12 mēneši)

JVLMA izsludina atklātu konkursu uz docētāja amata vietu studiju kursu "Augstākās izglītības vadība", "Izglītības iestādes tiesiskais regulējums" un "Izglītības politika" docēšanu ESF projekta "JVLMA akadēmiskā personāla stiprināšana jaunveidojamo pedagoģijas studiju programmu kvalitatīvai īstenošanai" Nr. 8.2.2.0/18/I/001 ietvaros.

"Augstākās izglītības vadība". Kurss paredzēts profesionālās maģistra studiju programmas "Mūzika un skatuves māksla", apakšprogrammas "Mūzika", specializācijas "Mūzika un izglītība" profilu "Mūzikas mācība" un "Instrumenta spēles mācība" 2. semestra studentiem, realizācijai 2020. gada pavasara semestrī. Studiju kursa īstenošanai tiek tarificētas 10 stundas, kas iekļauj 5 lekcijas (2x45min).

"Izglītības iestādes tiesiskais regulējums". Kurss paredzēts profesionālās bakalaura studiju programmas "Deju un ritmikas skolotājs" 4. semestrim, realizācijai 2020. gada pavasara semestrī. Studiju kursa īstenošanai tiek tarificētas 30 stundas, kas iekļauj 10 lekcijas (2x45 min) un 10 stundas pārbaudījumu organizēšanai, konsultācijām un darbu labošanai (ja nepieciešams).

"Izglītības politika". Kurss paredzēts profesionālās bakalaura studiju programmas "Deju un ritmikas skolotājs" 2. semestrim, realizācijai 2020. gada pavasara semestrī. Studiju kursa īstenošanai tiek tarificētas 16 stundas, kas iekļauj 5 lekcijas (2x45 min) un 6 stundas pārbaudījumu organizēšanai, konsultācijām un darbu labošanai (ja nepieciešams).

Galvenie pienākumi:

- studiju kursa apraksta sagatavošana, atbilstoši JVLMA studiju kursu izstrādes nosacījumiem

- studiju kursu "Augstākās izglītības vadība", "Izglītības iestādes tiesiskais regulējums" un "Izglītības politika" docēšana

- metodisko un mācību materiālu sagatavošana, ievietošana e-studiju vidē

- pārbaudījumu organizēšana, novērtēšana

Prasības pretendentiem/-ēm:

- akreditētās doktorantūras studiju programmas pēdējo kursu students vai zinātnisko grādu pretendents (kas līdztekus studijām doktorantūrā vai promocijas darba izstrādei, veiks akadēmisko darbību JVLMA pedagoģijas studiju programmās)

- šobrīd nav darba tiesiskajās attiecībās ar JVLMA

- teicamas latviešu valodas zināšanas

Atalgojums tiek noteikts saskaņā ar stundas algas likmi 7,84 EUR par 1 stundu.

Pieteikuma vēstuli un CV (Europass formā) līdz 2019.gada 8.decembrim sūtīt uz e-pasta adresi: Anita.Grasmane@jvlma.lv. Vai pa pastu, adrese: K.Barona iela 1, Rīga, LV-1050, ar norādi ""Augstākās izglītības vadība", "Izglītības iestādes tiesiskais regulējums" un "Izglītības politika" docētāja atlasei". Tālrunis uzziņām 26168477.

Pamatojoties uz Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13.pantu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija informē, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu konkursa norisi. Pietikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.


OP 2019/239.AKK3

Ekonomikas ministrija izsludina konkursu uz Mājokļu politikas departamenta vecākā referenta ēku energoefektivitātes jomā amatu

Ekonomikas ministrijas komandā nepieciešams enerģisks, gudrs un izaicinājumiem gatavs kolēģis darbam Mājokļu politikas departamentā ēku energoefektivitātes jomā.

Tā ir lieliska iespēja veidot savu karjeru un pilnveidot prasmes amatā, kas saistīts ar politikas dokumentu izstrādi, projektu vadīšanu un regulāru komunikāciju gan ar uzņēmējiem, gan nevalstiskajām organizācijām un citām publiskajām iestādēm. Tavs darbs būs saistīts ar normatīvo aktu, politikas plānošanas un citu ar departamenta darbu saistītu dokumentu izstrādi ēku energoefektivitātes jomā.

Prasības pretendentam/-ei:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā izglītība tiesību zinātnē, sociālajās zinātnēs, komerczinībās vai vides zinātnē, kā arī izglītība, kuras programma nodrošina zināšanu apguvi šādos jautājumos:

1) ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnika

2) ēku inženiertehniskās sistēmas (apkures, dzesēšanas, ventilācijas, gaisa kondicionēšanas, ūdensapgādes, apgaismošanas

3) būvklimatoloģija un telpu mikroklimats

- teicamas angļu valodas zināšanas (darbs ar dokumentu analīzi, viedokļa pārstāvēšana)

- komunikācijas prasmes, analītiskās spējas, augsta atbildības izjūta, darba koordinēšanas un sadarbības iemaņas

- zināšanas un pieredze normatīvo aktu un politikas plānošanas dokumentu izstrādē

- praktiska darba pieredze ēku energoefektivitātes jomā

- zināšanas un pieredze projektu vadībā

Piedāvājam:

- interesantu un izaicinājumiem bagātu darbu

- vērtīgu pieredzi mājokļu politikas (ēku energoefektivitātes jomā) izstrādē

- algu no 1080 līdz 1382 euro (atkarībā no pieredzes)

Pretendentiem dokumentus (motivētu pieteikumu un CV ar galveno darba pienākumu aprakstu) iesniegt līdz 9.decembrim, nosūtot uz elektroniskā pasta adresi: vakances@em.gov.lv vai Ekonomikas ministrijā (Brīvības ielā 55, Rīgā, LV-1519), fakss 67280882. Tālr. uzziņām 67013183.

Pamatojoties uz Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13.pantu, informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu konkursa norisi.

Pieteikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Ekonomikas ministrija. Kontaktinformācija: Brīvības iela 55, Rīga LV-1519, tālrunis +371 67013100, fakss +371 67280882, e-pasts: pasts@em.gov.lv. https://www.em.gov.lv/lv/par_ministriju/personas_datu_apstrade/.


OP 2019/239.AKK4

Rīgas Tehniskā universitāte, reģ. Nr. 90000068977, izsludina konkursu uz vakantajām zinātniskā personāla amata vietām

BŪVNIECĪBAS INŽENIERZINĀTŅU FAKULTĀTE

Datorizētās inženiergrafikas katedra/ Būvniecības un transporta inženierzinātnes nozare, Būvkonstrukcijas apakšnozarē

- vadošais pētnieks (nepilna slodze) - 1 amata vieta

Prasības pretendentiem/-ēm:

- doktora grāds

- pārējās prasības saskaņā ar RTU normatīvos noteikto

Darba samaksa: 3,67 - 36,70 euro stundā

ELEKTRONIKAS UN TELEKOMUNIKĀCIJU FAKULTĀTE

Telekomunikāciju institūts/ Elektrotehnikas, elektronikas, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozare, Elektrosakaru apakšnozarē

- vadošais pētnieks- 3 amata vietas

Prasības pretendentiem/-ēm:

- tehnisko zinātņu doktora grāds

- vismaz trīs zinātniskās publikācijas pēdējo 3 gadu laikā

- pārējās prasības saskaņā ar RTU normatīvos noteikto

Darba samaksa: 3,67 - 16,00 euro stundā

- pētnieks- 3 amata vietas

Prasības pretendentiem/-ēm:

- maģistra vai doktora grāds

- vismaz divas zinātniskās publikācijas pēdējo 3 gadu laikā

- pārējās prasības saskaņā ar RTU normatīvos noteikto

Darba samaksa: 2,93 - 14,00 euro stundā

ENERĢĒTIKAS UN ELEKTROTEHNIKAS FAKULTĀTE

Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts/ Vides inženierijas un enerģētikas nozare, Vides inženierzinātnes apakšnozarē

- zinātniskais asistents- 1 amata vieta

Prasības pretendentiem/-ēm:

- var pretendēt persona, kas apgūst vismaz bakalaura studiju programmu un spēj veikt un veicināt pētījumus zinātnē. Priekšroka dodama personām, kuras ieguvušas augstāko izglītību un piedalījušās zinātniski pētnieciskos projektos un zinātniskās konferencēs

- pārējās prasības saskaņā ar RTU normatīvos noteikto

Darba samaksa: 2,50 - 10,00 euro stundā

Enerģētikas institūts/ Elektrotehnikas, elektronikas, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozare, Elektroenerģētikas apakšnozare.

- zinātniskais asistents - 1 amata vieta

Prasības pretendentiem/-ēm:

- var pretendēt persona, kas apgūst vismaz bakalaura studiju programmu un spēj veikt un veicināt pētījumus zinātnē; priekšroka dodama personām, kuras ieguvušas augstāko izglītību un piedalījušās zinātniski pētnieciskos projektos un zinātniskās konferencēs

- latviešu valodas zināšanas vismaz C1 līmenī

- angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī

- precizitāte un spēja veikt zinātniski pētniecisko darbu

- pārzināt vadības sistēmas enerģētikā

Darba samaksa: 3,00 - 10,00 euro stundā

Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts/ Elektrotehnikas, elektronikas, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozare, Elektrisko mašīnu un iekārtu apakšnozare.

- zinātniskais asistents (nepilna slodze) - 2 amata vietas

Prasības 1.pretendentam/-ei:

- uzsāktas studijas inženierzinātņu studiju programmā

- spēja veikt un veicināt pētījumus zinātnē

- zināšanas un praktiskā pieredze par elektrisko mašīnu konstrukcijas projektēšanu un izmantoto materiālu testēšanas procedūrām

- precizitāte, atbildības sajūta, spēja patstāvīgi strādāt

Darba samaksa: 2,72 euro stundā

Prasības 2.pretendentam/-ei:

- uzsāktas studijas doktorantūras studiju programmā

- spēja veikt un veicināt pētījumus zinātnē

- zināšanas un praktiskā pieredze par elektrisko mašīnu konstrukcijas projektēšanu un izmantoto materiālu testēšanas procedūrām

Darba samaksa: 2,72 euro stundā

Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts/ Elektrotehnikas, elektronikas, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozare, Elektrisko tehnoloģiju un automātikas apakšnozare.

- zinātniskais asistents (nepilna slodze) - 1 amata vieta

Prasības 1.pretendentam/-ei:

- uzsāktas studijas bakalaura studiju programmā

- spēja veikt un veicināt pētījumus zinātnē

- precizitāte, atbildības sajūta, spēja patstāvīgi strādāt

Darba samaksa: 10,88 euro stundā

Pretendentiem, kuri vēlas piedalīties konkursā, Rīgas Tehniskās universitātes Personāla nodaļai (Rīga, Kaļķu iela 1, 213.kabinets, e-pasts: personals@rtu.lv) ir jāiesūta elektroniski (ar ieskanētu parakstu uz iesnieguma vai parakstītus ar drošu elektronisko parakstu) vai personīgi jāiesniedz dokumentus:

1) rektoram adresētu iesniegumu par piedalīšanos konkursā;

2) dzīves un darba gājumu (Curriculum Vitae), kurā norādīta zinātniskā, pedagoģiskā, organizatoriskā darba pieredze un publicēto darbu saraksts pēdējo 6 (sešu) gadu laikā (vēlams publicēto darbu sarakstu pievienot kā atsevišķu pielikumu), kā arī citus dokumentus, kurus pretendents vēlas pievienot iesniegumam, lai pilnīgāk raksturotu savu kvalifikāciju;

3) zinātniskos/akadēmiskos grādus vai augstāko izglītību apliecinošo dokumentu kopijas un pēc nepieciešamības citus normatīvajos aktos noteiktos dokumentus (piemēram, valsts valodas prasmes līmeni apliecinošo dokumentu un tml.), uzrādot to oriģinālus, ja pretendents konkursā darbam RTU piedalās pirmo reizi un Personāla nodaļā nav iepriekš iesniedzis šo dokumentu kopijas;

4) izziņu par grādu pielīdzināšanu ārvalstīs iegūtai izglītībai: kādam Latvijā piešķiramajam grādam/kvalifikācijai atbilst ārvalstīs iegūtais diploms (ārvalstīs iegūto diplomu ekspertīzi un pielīdzināšanu veic Akadēmiskās informācijas centrs);

5) publiskā ziņojuma prezentāciju par savu zinātnisko darbību, kas jāprezentē struktūrvienībai (vai padomei/domei) savlaicīgi pirms ievēlēšanas.

Ar visām normatīvos noteiktajām prasībām varat iepazīties RTU mājaslapā.

Konkursa termiņš ir viens mēnesis no sludinājuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Papildu informācija (dokumentu paraugi u.c.) RTU mājas lapas sadaļā "Darbs RTU" vai pa tālr.25678056.

Piesakoties konkursam, kandidāts piekrīt savu personas datu apstrādei saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) 2016/679 (2016. gada 27. aprīlis) par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) un uzglabāšanai Rīgas Tehniskās universitātes Personāla nodaļā. Bez kandidāta piekrišanas personas dati netiks nodoti trešajām personām, izņemot Latvijas Republikā spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.


OP 2019/239.AKK5

Latvijas Republikas Saeima, nodokļu maksātāja kods 90000028300, izsludina atklātu konkursu uz vakanto amata vietu - Saeimas Administrācijas Saimnieciskā nodrošinājuma nodaļas darba aizsardzības inženieris (vakance uz nenoteiktu laiku)

Galvenās prasības pretendentiem /-ēm:

- otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība darba aizsardzības jomā, periodiska zināšanu papildināšana

- iegūta apliecība par profesionālās pilnveides izglītību ugunsdrošībā un civilās aizsardzības jomā

- iepriekšējā darba pieredze darba aizsardzība un ugunsdrošības jomā

- vēlama iepriekšēja darba pieredze civilās aizsardzības jomā

- zināšanas amata kompetences jomās

- spēja pieņemt lēmumus, uzņemties atbildību, strādāt precīzi un kvalitatīvi

- spēja patstāvīgi un normatīviem aktiem atbilstoši risināt ar darba aizsardzību un ugunsdrošību saistītus jautājumus

- komunikācijas un sadarbības prasmes

- prasme strādāt ar datoru (MS Word, MS Excel, e-pasts, interneta pārlūkprogrammas) un rīcībā esošo tehniku

- valsts valodas augstākā (C2) līmeņa zināšanas

Galvenie pienākumi:

- organizēt un uzturēt darba aizsardzības sistēmu Saeimas Administrācijas Saeimas autobāzē, Skanstes ielā 6, Rīgā, kā arī sniegt konsultatīvu, organizatorisku un koordinējošu atbalstu citu Saeimas struktūrvienību darba aizsardzības sistēmas organizēšanas un uzturēšanas procesā

- veikt darba vides risku un ugunsdrošības risku izvērtēšanu un iespējamo seku prognozēšanu un uzraudzību, kā arī amata kompetences ietvaros veikt civilās aizsardzības risku izvērtēšanu un iespējamo seku prognozēšanu

- kontrolēt normatīvajos aktos noteikto darba aizsardzības, ugunsdrošības un civilās aizsardzības prasību izpildi

- izstrādāt un aktualizēt darba aizsardzības, ugunsdrošības un citus darba drošības jautājumus reglamentējošus iekšējos normatīvos dokumentus (plānus, noteikumus, instrukcijas un citus dokumentus)

- organizēt un īstenot darbinieku apmācību un instruktāžu darba aizsardzības, ugunsdrošības un civilās aizsardzības jautājumos

- noteikt veselībai kaitīgos darba vides faktorus atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem

- organizēt darbiniekiem obligāto veselības pārbaudi saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem

- veikt nelaimes gadījumu darbā izmeklēšanu un ar tiem saistītos pasākumus

- piedalīties tehnoloģisko iekārtu un telpu pieņemšanā ekspluatācijā, pārbaudīt to atbilstību darba aizsardzības un ugunsdrošības noteikumu prasībām

- kontrolēt ugunsdzēsības līdzekļu un ugunsaizsardzības sistēmu uzturēšanu, organizēt to regulārās pārbaudes un apkopes, plānot ugunsaizsardzības sistēmu atjaunošanas un uzlabošanas darbus

- konsultēt darbiniekus jautājumos, kas saistīti ar darba aizsardzību, ugunsdrošību un civilo aizsardzību

Piedāvājam:

- dinamisku darbu un iespēju pilnveidot profesionālo pieredzi un zināšanas

- stabilu atalgojumu (amatam noteikta 10. mēnešalgu grupa, mēnešalgas diapazons (bruto) no 920 līdz 1381 euro)

- normatīvajos aktos noteiktās sociālās garantijas

Pretendenta iesniedzamie dokumenti:

- motivēta pieteikuma vēstule ar praktiskās pieredzes aprakstu attiecībā uz amatam noteiktajām atbildības jomām, kā arī vēlama informācija par adresātu (-iem) esošajā un/vai iepriekšējās darba vietās, kas var sniegt informāciju par amata kandidāta atbilstību amata prasībām

- Curriculum Vitae (Europass formā), nenorādot personas sensitīvos datus

- izglītību apliecinošu dokumentu kopijas. Ja augstākā izglītība, akadēmiskais vai zinātniskais grāds iegūts ārvalstīs, papildus - Akadēmiskās informācijas centra izziņa par ārvalstīs iegūtās izglītības pielīdzināšanu Latvijā piešķirtajam akadēmiskajam grādam vai diplomam

- apliecības par profesionālās pilnveides izglītību ugunsdrošībā un civilās aizsardzības jomā kopijas

- valsts valodas prasmi apliecinoša dokumenta kopija, nepieciešamais valsts valodas prasmes līmenis - C līmeņa 2.pakāpe (izņemot personas, kuras ieguvušas pamata, vidējo vai augstāko izglītību akreditētās izglītības programmās latviešu valodā)

- amata kandidāts pieteikumam papildus var pievienot citus dokumentus, kas raksturo viņa kvalifikāciju vakantajam amatam, tostarp kvalifikācijas paaugstināšanu amata kompetences jomās (nav obligāta prasība)

Minētos dokumentus līdz 2019. gada 12. decembrim (ieskaitot) lūdzam iesniegt personīgi papīra formātā aploksnē Saeimas Administrācijas Dokumentu pārvaldības nodaļai Jēkaba ielā 11, Rīgā (tālrunis saziņai 67087272), vai nosūtīt pa pastu uz adresi: Jēkaba ielā 11, Rīgā, LV-1811, Saeimas Administrācijas Personāla nodaļai - papīra formātā aploksnē, uz kuras norāda: "Konkursam: Saeimas Administrācijas Saimnieciskā nodrošinājuma nodaļas darba aizsardzības inženieris", vai iesniegt elektroniski (kas ietvert ar drošu elektronisku parakstu parakstītu motivētu pieteikuma vēstuli) uz e-pastu: saeima@saeima.lv. Tālrunis uzziņām: 67087272.

Pamatojoties uz Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13. pantu, Latvijas Republikas Saeima informē, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu konkursa norisi. Personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Republikas Saeima, adrese: Jēkaba iela 11, Rīga, LV-1811, e-pasts: datuaizsardziba@saeima.lv. Informācija par personu datu apstrādi Saeimā https://saeima.lv/datu-apstrade/.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)