Laidiens: 08.10.2019., Nr. 204

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2019/204.AKK1

Tieslietu ministrija izsludina atklātu konkursu uz vakanto VALSTS SEKRETĀRA VIETNIEKA TIESU JAUTĀJUMOS ierēdņa amatu

Prasības pretendentiem/-ēm:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- maģistra grāds sociālajās zinātnēs

- trīs gadu pieredze vadošā amatā valsts pārvaldes iestādē

- zināšanas normatīvo aktu un politikas plānošanas dokumentu izstrādē

- padziļinātas zināšanas tiesu sistēmas, valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības, valsts kompensācijas cietušajiem, alternatīvās strīdu risināšanas, tiesu ekspertīžu, brīvo juridisko profesiju, tiesu izpildītāju institūtu, uzturlīdzekļu nodrošināšanas un civilstāvokļa aktu reģistrācijas jomās

- zināšanas par valsts pārvaldi un tās darbības pamatprincipiem

- zināšanas administratīvās vadības jautājumos

- angļu valodas zināšanas

- prasme publiski runāt un pārliecinoši argumentēt savu viedokli

- prasme strādāt ar MS Office un interneta resursiem lietotāja līmenī

- stratēģiskais redzējums

- spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību

- darbinieku motivēšana un attīstība

Veicamie pienākumi:

- nodrošināt valsts politikas un stratēģijas izstrādi un īstenošanas koordinēšanu tiesu sistēmas, valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības, valsts kompensācijas cietušajiem, uzturlīdzekļu nodrošināšanas, alternatīvās strīdu risināšanas, tiesu ekspertīžu, brīvo juridisko profesiju, tiesu izpildītāju institūtu, civilstāvokļa aktu reģistrācijas jomās

- nodrošināt tiesiskās sadarbības īstenošanu tiesas sistēmas jomā un starptautiskās tiesiskās palīdzības organizēšanu

- nodrošināt apgabaltiesu, rajonu (pilsētu) tiesu un to zemesgrāmatu nodaļu organizatoriskās vadības uzraudzību un kontroli

Mēnešalga: amats klasificēts 36. amata saimes VI līmenī, kas atbilst 15 mēnešalgas grupai. Mēnešalga no 1864 euro līdz 2353 euro.

Pieteikties lūdzam elektroniski, izmantojot saiti: https://tm.easycruit.com/vacancy/application/2388201/161739?channel=vestnesis&iso=lv

Ja nav iespējams, tad pieteikuma dokumentus (motivētu pieteikumu ar apliecinājumu par atbilstību Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām, izglītību apliecinoša dokumenta kopiju un CV) iesniegt Tieslietu ministrijas Personālvadības departamentā (Brīvības bulvārī 36, Rīgā, LV-1536) 14 dienu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas. Papildus pieteikumu vēstulē vēlams norādīt, uz kuru vakanci pretendē, informāciju par iegūto profesionālo pieredzi un atsauksmes sniedzējiem (iestādes nosaukumu, vārdu, uzvārdu, amatu un kontaktinformāciju).

Tālr. uzziņām 67036724, 67036731.


OP 2019/204.AKK2

Valsts kanceleja izsludina konkursu uz IEKŠLIETU MINISTRIJAS INFORMĀCIJAS CENTRA PRIEKŠNIEKA amatu

Prasības pretendentiem/-ēm:

- nevainojama reputācija

- uz pretendentu nav attiecināmi likuma "Par valsts noslēpumu" 9. panta trešajā daļā noteiktie ierobežojumi

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība tiesību zinātnē, datorzinātnē, vadībzinātnē, ekonomikā vai civilajā un militārajā aizsardzībā (izņemot darba aizsardzību)

- vismaz triju gadu pieredze organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā organizācijas vadītāja tiešā pakļautībā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem (lūdzam norādīt CV pie attiecīgā amata vadīto darbinieku skaitu)

- zināšanas informācijas tehnoloģiju jomā

- izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu, budžeta plānošanu

- angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī un krievu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei: https://europass.cedefop.europa.eu/lv/resources/european-language-levels-cefr

- teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes

- sistēmiska pieeja jautājumu risināšanā un spēja uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās

Piedāvājam:

- atbildīgu un sarežģītu darbu, kam raksturīgs plašs mērogs un liels darba apjoms

- mēnešalgu 2353 euro pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas un veselības apdrošināšanu, kā arī motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem (piemaksu līdz 40 % no mēnešalgas)

- iespēju iedvesmot līdzcilvēkus sasniegt labāko iespējamo rezultātu

No 2015. gada septembra valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi centralizēti veic Valsts kanceleja.1 Pretendentu atlase tiek veikta saskaņā ar Ministru kabineta 2015. gada 9. jūnija noteikumiem Nr. 293 "Valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlases kārtība".

Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana.

Pretendentiem līdz 2019. gada 4. novembrim lūdzam iesniegt Valsts kancelejā šādus dokumentus:

1) pieteikuma vēstuli dalībai konkursā, norādot motivāciju ieņemt Iekšlietu ministrijas Informācijas centra priekšnieka amatu. Pieteikuma vēstulē iekļauj norādi, ka uz pretendentu nav attiecināmi likuma "Par valsts noslēpumu" 9. panta trešajā daļā noteiktie ierobežojumi, un apliecinājumu atbilstībai Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām;

2) pretendenta dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae) (vēlams atbilstoši Europass CV standartam, kas pieejams tīmekļvietnē www.europass.lv);

3) pretendenta redzējumu par Iekšlietu ministrijas Informācijas centra nākotnes attīstību, tai skaitā, atspoguļot redzējumu par trīs galvenajiem stratēģiskiem mērķiem un to īstenošanu (ne vairāk par 2000 vārdiem).

Ja dokumentus iesniedz elektroniski, tos nosūta uz e-pasta adresi: konkurss@mk.gov.lv vienā sūtījumā ar norādi "Pieteikums Iekšlietu ministrijas Informācijas centra priekšnieka amata konkursam".

Ja dokumentus iesniedz personīgi Valsts kancelejā (Brīvības bulvārī 36, Rīgā), tos ievieto slēgtā aploksnē, uz tās norādot "Pieteikums Iekšlietu ministrijas Informācijas centra priekšnieka amata konkursam". Obligāta prasība - pretendents aploksni ar dokumentiem iesniedz atbildīgajam Valsts kancelejas speciālistam, iepriekš vienojoties par tikšanās laiku (tālr. 67082951).

Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula), 13. pantu, Valsts kanceleja informē, ka:

1) pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu atlases konkursa norisi;

2) minētās personas datu apstrādes pārzinis ir Valsts kanceleja (Brīvības bulvāris 36, Rīga, LV-1520).

Lai iepazītos ar informāciju par personas datu apstrādi Valsts kancelejā, aicinām apmeklēt Valsts kancelejas tīmekļvietnes saiti http://www.mk.gov.lv/lv/personu-datu-apstrade.

Tālrunis uzziņām 67082951 (Līva Liepiņa, Valsts kanceleja).

_________________________________________________________________

1Infografika pieejama:

http://www.mk.gov.lv/sites/default/files/komunikacijas_files/atlases_process_12-01_0.pdf

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)