Laidiens: 12.07.2019., Nr. 141

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2019/141.AKK1

Valsts kanceleja izsludina konkursu uz FINANŠU UN KAPITĀLA TIRGUS KOMISIJAS PADOMES PRIEKŠSĒDĒTĀJA amatu

Prasības pretendentiem/-ēm:

- Latvijas Republikas pilsonība

- augstākā izglītība (vismaz maģistra grāds vai tam pielīdzināms grāds), vēlams, ekonomikas, finanšu vadības vai tiesību zinātņu jomā

- labas latviešu valodas zināšanas

- angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei: https://europass.cedefop.europa.eu/lv/resources/european-language-levels-cefr

- vismaz piecu gadu darbības pieredze finanšu un kapitāla tirgus vai tā uzraudzības jomā vai noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā

- pieredze un izpratne finanšu vadības jautājumos

- vismaz piecu gadu pieredze (vēlams, nepārtraukta un iegūta pēdējo desmit gadu laikā) organizācijas vadītāja amatā vai citā vadošā amatā organizācijas vadītāja tiešā pakļautībā

- nevainojama reputācija

- uz pretendentu nav attiecināmi likuma "Par valsts noslēpumu" 9. panta trešajā daļā noteiktie ierobežojumi

- teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komandas vadības, komunikācijas, argumentācijas un prezentācijas prasmes.

Piedāvājam:

- atbildīgu un sarežģītu darbu, kuram raksturīgs plašs mērogs, liels darba apjoms un pastiprināta sabiedrības uzmanība

- iespēju pieņemt sabiedrībai būtiskus lēmumus finanšu sektora jomā un sekmēt Latvijas finanšu sektoram atbilstošu un samērīgu regulatīvo vidi

- iespēju īstenot pārmaiņu procesus

- konkurētspējīgu atalgojumu 9000 EUR mēnesī (pirms nodokļu nomaksas) un sociālās garantijas

- interesantu, dinamisku un atbildīgu darbu profesionālu kolēģu komandā

- unikālu profesionālo pieredzi un sadarbību ar starptautiskajiem partneriem

- labus darba apstākļus.

Pretendentu atlase tiek veikta saskaņā ar Ministru kabineta 2019. gada 9. jūlija noteikumiem Nr. 319 "Noteikumi par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes priekšsēdētāja amata pretendentu atlasi".

Pretendentiem, kuri tiks aicināti uz atlases procesa otro kārtu, būs jāprezentē savs redzējums par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas prioritātēm.

Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences: pārmaiņu vadīšana, lēmumu pieņemšana, stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana, rezultātu sasniegšana.

Pretendentiem līdz 2019. gada 12. augustam lūdzam iesniegt Valsts kancelejā šādus dokumentus:

1) pieteikuma vēstuli dalībai konkursā (ne vairāk par 3500 rakstu zīmēm datorrakstā), norādot motivāciju ieņemt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes priekšsēdētāja amatu un savu redzējumu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas prioritātēm. Pieteikuma vēstulē iekļauj apliecinājumu par atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, lai saņemtu otrās kategorijas speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam un apliecinājumu, ka pretendents nav sodīts par tīšu noziedzīgu nodarījumu (neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas)

2) pretendenta dzīvesgaitas aprakstu (Curriculum Vitae) (vēlams atbilstoši Europass CV standartam, kas pieejams tīmekļvietnē www.europass.lv)

3) izglītību apliecinošu dokumentu kopijas

4) valsts valodas prasmi apliecinoša dokumenta kopiju, ja latviešu valoda nav dzimtā valoda un persona iepriekš nav strādājusi Valsts valodas likuma 6. panta pirmajā daļā minētajās institūcijās.

Ja dokumentus iesniedz elektroniski, tos nosūta uz e-pasta adresi konkurss@mk.gov.lv vienā sūtījumā ar norādi "Pieteikums Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes priekšsēdētāja amata konkursam".

Ja dokumentus iesniedz personīgi Valsts kancelejā (Brīvības bulvārī 36, Rīgā), tos ievieto slēgtā aploksnē, uz tās norādot "Pieteikums Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes priekšsēdētāja amata konkursam". Obligāta prasība - pretendents aploksni ar dokumentiem iesniedz atbildīgajam Valsts kancelejas speciālistam, iepriekš vienojoties par tikšanās laiku (tālr. 67082977).

Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula), 13. pantu, Valsts kanceleja informē, ka:

1) pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu atlases konkursa norisi

2) minētās personas datu apstrādes pārzinis ir Valsts kanceleja (Brīvības bulvāris 36, Rīga, LV-1520).

Lai iepazītos ar informāciju par personas datu apstrādi Valsts kancelejā, aicinām apmeklēt Valsts kancelejas tīmekļvietnes saiti http://www.mk.gov.lv/lv/personu-datu-apstrade.

Tālrunis uzziņām 67082977 (Anete Bernāne, Valsts kanceleja).

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)