Laidiens: 11.06.2019., Nr. 117

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2019/117.UT1

Vidzemes rajona tiesa (Cēsīs) saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu paziņo atbildētājai Marinai Baraškovai, kuras pēdējās zināmās dzīvesvietas adreses: Dārza iela 12-16, Seda, Strenču novads, LV-4728, "Liellāles", Alojas pagasts, Alojas novads, LV-4064, ka civillieta Nr. C71208619 (arhīva Nr. C-2086-19/21) SIA "Latvijas Propāna Gāze" vienkāršotās procedūras prasībā pret MARINU BARAŠKOVU (turpmāk - atbildētāja) par parāda piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā.

Lietu izskatīs Vidzemes rajona tiesas (Cēsīs) tiesnese Daina Ročāne.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20. pantu atbildētājai ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesei līdz lietas izskatīšanas uzsākšanai uz Civilprocesa likuma 19. panta pirmajā daļā minētajiem pamatiem.

Tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta noteikumiem izskaidro atbildētājas procesuālās tiesības un pienākumus rakstveida procesā.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem atbildētājai ir tiesības pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, tai skaitā lūgt tiesu lietu iztiesāt tiesas sēdē, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu, pārsūdzēt tiesas spriedumu apelācijas kārtībā, ja tiesas spriedums tiks sastādīts atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, saņemt tiesas sprieduma un citu lietā esošo dokumentu norakstus, izmanot citas procesuālās tiesības, kuras piešķirtas ar likumu.

Minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, atbildētājai ir tiesības izmantot līdz 2019. gada 23. augustam.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem atbildētājai ir pienākums atbildēt tiesneša noteiktajos termiņos uz viņa pieprasījumiem, iesniegt rakstveida paskaidrojumus un nepieciešamos pierādījumus, pierādīt savu iebildumu pamatotību, izpildīt citus procesuālos pienākumus, kuri uzlikti saskaņā ar Civilprocesa likuma normām.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 150. panta noteikumiem, ja lietas dalībnieks bez attaisnojoša iemesla tiesneša noteiktajā termiņā neiesniedz paskaidrojumus, neatbild uz tiesneša pieprasījumu, tiesnesis var viņam uzlikt naudas sodu līdz 150 euro.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 148. panta 13. daļas noteikumiem tiesa informē, ka atbildētājai ir tiesības pušu strīda atrisināšanā izmantot mediāciju.

Izskatot lietu (bez lietas dalībnieku piedalīšanās), tiesa atbilstoši Civilprocesa likuma 194. panta pirmās daļas noteikumiem sastādīs saīsinātu spriedumu saskaņā ar Civilprocesa likuma 193. panta prasībām, izņemot aprakstošo daļu, kurā norādīs tikai prasības priekšmetu, normatīvos aktus, pēc kuriem vadījies lietas dalībnieks, kā arī prasījumu, un motīvu daļu, kurā norādīs tikai normatīvos aktus, pēc kuriem vadījusies tiesa.

Lietā pieņemtā saīsinātā sprieduma noraksts saņemams Vidzemes rajona tiesas (Cēsīs) kancelejā 2019. gada 30.augustā, kas uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu.

Tiesa pieņemtā saīsinātā sprieduma norakstu atbildētājai nosūtīs ar pasta sūtījumu vai elektroniski tikai pēc atbildētājas rakstveida lūguma saņemšanas.

Spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam (ievaddaļa, aprakstošā daļa, motīvu daļa un rezolutīvā daļa), tiesa sastādīs gadījumā, ja kāda no pusēm lietā iesniegs sprieduma sastādīšanas lūgumu. Sprieduma sastādīšanas lūgumu ir tiesības iesniegt tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas - 2019. gada 30.augusta līdz 2019. gada 9.septembrim plkst. 18.00.

Sprieduma sastādīšanas lūgums, kas iesniegts pēc termiņa beigām, netiks pieņemts un tiks atdots iesniedzējam. Lēmums par atteikšanos pieņemt sprieduma sastādīšanas lūgumu nav pārsūdzams.

Saīsinātais spriedums atbilstoši Civilprocesa likuma 250.27 panta pirmās daļas noteikumiem stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad beidzies termiņš sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu.


OP 2019/117.UT2

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C29 2957 19/20 biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas birojs" prasībā pret IĻJU MAĻCEVU par naudas piedziņu.

Iļjam Maļcevam, dzim. 1996.gada 2.maijā, pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Maskavas iela 423-93, Rīga, LV-1063, tiek paziņots, ka civillieta biedrības "Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas birojs" prasībā pret Iļju Maļcevu tiks izskatīta rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) 2019.gada 28.augustā un lietā pieņemtā nolēmuma norakstu puses varēs saņemt Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas kancelejā, 1.stāvā, 105.kabinetā, Lomonosova ielā 10, Rīgā, 2019.gada 28.augustā pēc plkst.15.00.

Civillietu izskatīs Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Ieva Lūciņa-Linka.

Atbildētājam Iļjam Maļcevam ir Civilprocesa likuma 74.pantā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, pieteikt noraidījumu tiesnesei. Papildus atbildētājai tiek izskaidrots, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193.panta noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu Iļja Maļcevs var iesniegt tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, tas ir, līdz 2019.gada 9.septembrim, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais.


OP 2019/117.UT3

Zemgales rajona tiesa Tukumā uzaicina ANDRI VĪGANTU, dzim. 1975.gada 23.decembrī, ierasties 2019.gada 29.jūlijā plkst.11.00 Zemgales rajona tiesā, Tukumā, Pils ielā 16, 1.stāvā, 104.zālē, kā atbildētāju civillietā SIA "GELVORA" prasībā par parāda piedziņu. Atbildētāja neierašanās gadījumā lieta tiks izskatīta bez viņa klātbūtnes.


OP 2019/117.UT4

Zemgales rajona tiesa paziņo, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu 2019. gada 26.jūlijā rakstveida procesā, nerīkojot tiesas sēdi, izskatīs civillietu SIA "GELVORA" prasībā vienkāršotas procedūras lietā pret VLADIMIRU GORELOVU, dzim. 29.03.1957., pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: 14 PITCHER HILL MOATE, DROGHEDA, CO.LOUTH, ĪRIJA, par naudas piedziņu. Civillietu izskatīs Zemgales rajona tiesas tiesnesis V.Trušels. Izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu lietas dalībniekam ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim. Puses saīsināto tiesas spriedumu varēs saņemt, sākot no 2019. gada 26.jūlija, Zemgales rajona tiesas kancelejā Brīvības ielā 126, Jēkabpilī, 1. stāvā, 5. kabinetā. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu lietas dalībnieks 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas rakstveidā var lūgt tiesu sastādīt spriedumu atbilstoši šā likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam. Vienlaikus izskaidrojam, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu pēc puses rakstveida lūguma saīsinātā sprieduma vai atbilstoši šā likuma 193.panta noteiktajam sprieduma saturam sastādītā sprieduma norakstu var nosūtīt pa pastu, vai, ja tas ir iespējams, citā veidā saskaņā ar šajā likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību.


OP 2019/117.UT5

Zemgales rajona tiesa aicina ierasties atbildētāju OĻEGU AKIMOVU, dzim. 1968.gada 9.maijā, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Priežu iela 30-9, Gardene, Auru pagasts, Dobeles novads, LV-3701, civillietā SIA "GelvoraSegel" prasībā pret Oļegu Akimovu par parāda piedziņu, uz tiesas sēdi 2019.gada 28.augustā plkst. 10.00, 4.zālē, Dobelē, Muldavas ielā 16. Neierašanās gadījumā lieta tiks izskatīta bez atbildētāja klātbūtnes.

Tiesa nosaka Oļegam Akimovam, dzim. 1968.gada 9.maijā, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Priežu iela 30-9, Gardene, Auru pagasts, Dobeles novads, LV-3701, termiņu rakstveida paskaidrojumu iesniegšanai 30 dienas no paziņojuma publicēšanas dienas. Paskaidrojuma neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Atbildētājam Oļegam Akimovam ir Civilprocesa likuma 74.pantā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas.


OP 2019/117.UT6

Zemgales rajona tiesa paziņo atbildētājam JANEKAM SPRIŅĢIM, dzim. 1981. gada 25. jūnijā, ka 2019. gada 25. jūlijā Zemgales rajona tiesā Brīvības ielā 126, Jēkabpilī, tiesnese L. Bārbale rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) izskatīs vienkāršotās procedūras lietu Nr. C 73317719 (lietvedības Nr. C-3177-19/33) SIA "GelvoraSergel" prasībā pret Janeku Spriņģi par naudas piedziņu.

Tiesa informē, ka atbildētājam ir Civilprocesa likumā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā iesniegt rakstveida paskaidrojumus, pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē, pieteikt noraidījumus tiesnesim. Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas.

Atbilstoši Civilprocesa likuma 194. panta pirmās daļas 3. punktam un otrajai daļai, tiesa vienkāršotās procedūras lietās sastāda saīsināto spriedumu, kura motīvu daļā tiek norādīti tikai normatīvie akti, pēc kuriem vadījusies tiesa. Saīsināto sprieduma norakstu lietas dalībnieki varēs saņemt tiesas kancelejā, Brīvības ielā 126, Jēkabpilī, LV-5201, 2019. gada 25. jūlijā. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu datums, kad saīsinātā sprieduma noraksts ir pieejams tiesas kancelejā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgums par sprieduma sastādīšanu iesniedzams 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, t.i., līdz 2019. gada 5. augustam. Uz šo termiņu neattiecas CPL 48. panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais.

Saskaņā ar CPL 250.25 panta trešo daļu saīsinātā sprieduma vai atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādītā sprieduma norakstu nekavējoties nosūta ar pasta sūtījumu vai, ja tas iespējams, citā veidā saskaņā ar šajā likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību, tikai pēc puses rakstveida lūguma.


OP 2019/117.UT7

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas vienkāršotās procedūras civillieta Nr. C69175719 SIA ,,GelvoraSergel" prasībā pret LUDMILU PALACI par parāda piedziņu. Paziņojam Ludmilai Palacei, pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Rūpnīcas iela 5-28, Ugāle, Ugāles pagasts, Ventspils novads, ka SIA "GelvoraSergel" prasība tiks izskatīta rakstveida procesā 2019. gada 29. augustā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) un lietā pieņemtā saīsinātā sprieduma noraksts saņemams Kurzemes rajona tiesas kancelejā. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam atbildētājai ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Atbildētāja Ludmila Palace var izmantot Civilprocesa likuma 74. pantā un 30.3 nodaļā ietvertās procesuālās tiesības un pienākumus. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.23 pantu atbildētājai ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus - paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā vai interneta vietnē www.manas.tiesas.lv sadaļā "E-veidlapas". Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 otro daļu paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.22 panta pirmajai daļai tiesa paziņo, ka lietu izskatīs Kurzemes rajona tiesas tiesnese L. Jansone un izskaidro, ka pusēm ir tiesības pieteikt tiesnesei noraidījumu.


OP 2019/117.UT8

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C29251819/28 SIA ,,Rīgas namu pārvaldnieks" prasības pieteikums vienkāršotās procedūras lietā pret Aleksandru Vasiļevski un Marinu Vasiļevsku par naudas piedziņu. Atbildētājam ALEKSANDRAM VASIĻEVSKIM, dzim. 1957.gada 8.martā, un atbildētājai MARINAI VASIĻEVSKAI, dzim. 1990.gada 22.jūnijā, tiek paziņots, ka SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" prasības pieteikums vienkāršotās procedūras lietā pret Aleksandru Vasiļevski un Marinu Vasiļevsku par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2019.gada 12.septembrī un saīsināto sprieduma norakstu varēs saņemt tiesas kancelejā (105.kabinetā) 2019.gada 12.septembrī no plkst.16.00. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, proti, līdz 2019.gada 22.septembrim, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais. Atbildētāji Aleksandrs Vasiļevskis un Marina Vasiļevska septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas var izmantot šādas procesuālās tiesības: pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē, pieteikt noraidījumu tiesnesei. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājai ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus. Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā.


OP 2019/117.UT9

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C30517119 SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" vienkāršotās procedūras prasībā pret Vadimu Vasiļkovu un Tamāru Vasiļkovu par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājai TAMĀRAI VASIĻKOVAI, dzim. 1960.gada 11.decembrī, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Čiekuru iela 9-5, Rīga, ka 2019.gada 11.septembrī tiesa (tiesnese A.Pasjuga) minēto vienkāršotās procedūras prasību izskatīs rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) un lietā pieņemtā saīsinātā sprieduma noraksts saņemams Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas kancelejā, 2.stāvā, Jēzusbaznīcas ielā 6, Rīgā, no 2019.gada 11.septembra. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam, pusēm ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Atbildētāja Tamāra Vasiļkova ne vēlāk kā 7 dienas pirms lietas izskatīšanas laika var izmantot šādas procesuālās tiesības: pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē, pieteikt noraidījumu tiesnesei. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājai Tamārai Vasiļkovai ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus - paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā vai internetā vietnē www.tiesas.lv, sadaļā "Dokumentu paraugi". Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā.


OP 2019/117.UT10

Daugavpils tiesā iesniegts Ilūkstes un Daugavpils novada invalīdu biedrības "Ildra" prasības pieteikums pret apdrošināšanas akciju sabiedrību "SEB Dzīvības apdrošināšana" par nekustamā īpašuma iegūšanu ar ieilgumu, ar trešajām personām valsts akciju sabiedrību "Privatizācijas aģentūra" un Ilūkstes novada pašvaldību.

Personām, kurām ir kādi iebildumi pret Ilūkstes un Daugavpils novada invalīdu biedrības "Ildra" prasību par īpašuma tiesību atzīšanu uz ēku, kas atrodas Zemgales ielā 6A, Ilūkstē, Ilūkstes novadā, uz zemesgabala ar kadastra apzīmējumu Nr.44070020126, ar ieilgumu, trīs mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas iebildumi jāiesniedz Daugavpils tiesai Krāslavā, Lāčplēša ielā 19.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)