Laidiens: 29.05.2019., Nr. 107

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

OP 2019/107.AD1

Paziņojums

2019.gada 23.maijā Finanšu un kapitālā tirgus komisija ir atļāvusi SIA Liplat Holding, reģistrācijas numurs 40203206071, juridiskā adrese: Raunas iela 23, Rīga, LV-1039, Latvija (turpmāk tekstā - "Piedāvātājs"), izteikt akciju sabiedrības "GRINDEKS", reģistrācijas numurs 40003034935, juridiskā adrese: Krustpils iela 53, Rīga, LV-1057, Latvija (turpmāk tekstā - "Mērķa sabiedrība") obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 73.panta ceturto daļu tiek publicēta šāda informācija par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu:

Mērķa sabiedrība

Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma mērķa sabiedrība ir akciju sabiedrība "GRINDEKS", reģistrācijas numurs 40003034935, juridiskā adrese: Krustpils iela 53, Rīga, LV-1057, Latvija, tālrunis +371 67083500, fakss +371 67083505, e-pasta adrese: grindeks@grindeks.lv, interneta mājaslapas adrese: www.grindeks.lv.

Piedāvātājs

Persona, kas izsaka obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu ir SIA Liplat Holding, sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas ir reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra komercreģistrā 2019.gada 11.aprīlī, reģistrācijas numurs 40203206071, juridiskā adrese: Raunas iela 23, Rīga, LV-1039, Latvija.

Vienas akcijas atpirkšanas cena un tās noteikšanai izmantotās metodes

Vienas Mērķa sabiedrības akcijas atpirkšanas cena ir EUR 12,59 (divpadsmit euro un piecdesmit deviņi centi) par vienu Mērķa sabiedrības akciju.

Atpirkšanas cenas noteikšanai izmantotas Finanšu instrumentu tirgus likuma 74.panta pirmajā daļā norādītās metodes, izvēloties metodi, atbilstoši kurai var tikt noteikta visaugstākā vienas akcijas atpirkšanas cena. Atpirkšanas cena ir noteikta pēc Finanšu instrumentu tirgus likuma 74.panta pirmās daļas 3.punktā paredzētās metodes - nosakot akcijas vērtību, ko aprēķina, dalot Mērķa sabiedrības tīros aktīvus ar emitēto akciju skaitu. Vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā nevar būt zemāka par cenu, kas aprēķināta, pamatojoties uz akcionāru sapulcē apstiprinātā Mērķa sabiedrības 2017.gada konsolidētā pārskata datiem, dalot Mērķa sabiedrības koncerna tīros aktīvus ar emitēto akciju skaitu.

Akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņš un termiņš, kad tiks paziņoti rezultāti

Obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņš ir 30 (trīsdesmit) dienas no dienas, kad Piedāvātājs saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 73.panta ceturto daļu publicē izdevumā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Ja termiņš beidzas brīvdienā vai svētku dienā, tad par pēdējo piedāvājuma dienu tiks uzskatīta nākamā darba diena.

Piedāvājuma termiņa pēdējā dienā Mērķa sabiedrības akcionāri var atsaukties uz akciju atpirkšanas piedāvājumu līdz plkst. 16.00.

Piedāvātājs nekavējoties, bet ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņa beigām, iesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai, regulētā tirgus organizētājam Nasdaq Riga un Mērķa sabiedrībai ziņojumu par piedāvājuma rezultātiem.

Piedāvātājs 5 (piecu) darba dienu laikā pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņa beigām publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" sludinājumu par piedāvājuma rezultātiem.

Vieta un laiks, kur un kad var iepazīties ar prospektu

Ar prospektu iepazīties vai tā kopiju saņemt var zvērinātu advokātu birojā PricewaterhouseCoopers Legal, Krišjāņa Valdemāra ielā 21-21, Rīgā, LV-1010, 7.stāvā, piedāvājuma termiņa laikā, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00, iepriekš piesakoties pie zvērināta advokāta palīga Jāņa Gavara pa tālr. +371 67094400.

Prospekts tiks ievietots Nasdaq Riga interneta mājaslapā Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajā kārtībā un termiņā.

Datumi, kad piedāvājums noslēgsies, kad tiks paziņoti piedāvājuma rezultāti un kad notiks norēķini

Piedāvājums noslēgsies - 2019.gada 28.jūnijā

Piedāvājuma rezultāti tiks paziņoti - 2019.gada 5.jūlijā

Norēķini notiks - 2019.gada 5.jūlijā.


OP 2019/107.AD2

Paziņojums par akcionāru sapulci

Akciju sabiedrības "LIEPĀJAS AUTOBUSU PARKS", reģistrācijas numurs 40003015652, turpmāk - Sabiedrība, valde sasauc kārtējo akcionāru sapulci saskaņā ar Komerclikuma 269.panta otro daļu. Sapulce notiks 2019. gada 28.jūnijā plkst.10.30 Cukura ielā 8/16, Liepājā, Sabiedrības telpās.

Sapulces darba kārtībā:

1) Valdes, padomes un zvērināta revidenta ziņojumu apstiprināšana par Sabiedrības 2018.gada darbības rezultātiem.

2) Lēmuma pieņemšana par 2018.gada pārskata apstiprināšanu.

3) Lēmuma pieņemšana par 2018.gada peļņas sadali.

4) Jautājums par zvērināta revidenta ievēlēšanu 2019.gada pārskata revidēšanai un atalgojuma noteikšana zvērinātam revidentam.

5) Lēmuma pieņemšana par akciju formas maiņu visām Sabiedrības vārda akcijām papīra formā uz vārda akcijām dematerializētā formā.

6) Lēmuma pieņemšana par visu Sabiedrības uzrādītāja akciju formas maiņu uz vārda akcijām dematerializētā formā.

7) Lēmuma pieņemšanas par grozījumu izdarīšanu Sabiedrības statūtos.

8) Lēmuma pieņemšana par Sabiedrības statūtu jaunās redakcijas apstiprināšanu.

Tiesības piedalīties Sapulcē ir tiem akcionāriem, kuriem pieder Sabiedrības akcijas ieraksta datumā (saskaņā ar Komerclikuma 278.panta pirmo daļu ne vēlāk kā 3 (trīs) darba dienas pirms sapulces valde sastāda akcionāru sarakstu, kas ir pieejams akcionāriem), t.i. uz 2019.gada 19.jūnija dienas beigām.

Akcionāriem, kuri pārstāv vismaz 1/20 (vienu divdesmito daļu) no sabiedrības pamatkapitāla, ir tiesības 7 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas dienas vai 5 dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas pieprasīt un iesniegt Sabiedrības valdei papildu jautājumu iekļaušanu Sapulces darba kārtībā, iesniedzot savus priekšlikumus par tiem Sabiedrības sekretariātā.

Akcionāriem, kas ierosina papildu jautājumu iekļaušanu Sapulces darba kārtībā, ir pienākums iesniegt Sabiedrības valdei lēmumu projektus par jautājumiem, kuru iekļaušanu Sapulces darba kārtībā tie ierosina, kā arī iesniegt skaidrojumus par tiem jautājumiem, kuros nav paredzēts pieņemt lēmumus saskaņā ar izsludināto darba kārtību.

Akcionāriem ir tiesības līdz Sapulces norises dienai iesniegt apspriešanai savus lēmumu projektus par Sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem un uzdot jautājumus par tiem.

Akcionāriem ir tiesības iesniegt citus lēmumu projektus par Sapulces darba kārtībā iekļautajiem jautājumiem sapulces laikā, ja visi augstāk minētājā kārtībā Sapulcei iepriekš iesniegtie vai sagatavotie lēmumu projekti ir tikuši izskatīti un noraidīti.

Akcionāri bez maksas var saņemt lēmumu projektus un ar lēmumu pieņemšanu saistītos citus dokumentu projektus 14 (četrpadsmit) dienas pirms Sapulces, sākot no 2019.gada 12.jūnija, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.00 Liepājā, Cukura ielā 8/16, Sabiedrības sekretariātā, iepriekšējā dienā piesakoties pa tālruni 63426778, bet Sapulces dienā - reģistrācijas vietā.

Visi saistīto dokumentu projekti - Sabiedrības valdes, padomes un zvērināta revidenta ziņojumu apstiprināšana par Sabiedrības 2018.gada darbības rezultātiem, 2018.gada pārskata apstiprināšana, 2018.gada peļņas sadale un zvērināta revidenta ievēlēšanu 2019.gada pārskata revidēšanai un atalgojuma noteikšanai zvērinātam revidentam kopā ar šo paziņojumu ir ievietoti un pieejami Sabiedrības interneta mājaslapas adresē: www.lap.lv.

Akcionāri var piedalīties Sapulcē personiski vai ar savu likumisko pārstāvju vai pilnvaroto pārstāvju starpniecību. Reģistrējoties akcionāriem jāuzrāda pase vai cits personu apliecinošs dokuments, pārstāvjiem - arī pārstāvētā akcionāra rakstiska pilnvara vai pārstāvību apliecinošs cits dokuments.

Akcionāru vai to pilnvaroto vai likumisko pārstāvju reģistrācija Sapulcei notiek sapulces dienā - 2019.gada 28.jūnijā no plkst. 9.30 līdz 10.30 Sapulces norises vietā.

Akciju sabiedrības "LIEPĀJAS AUTOBUSU PARKS" valde

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)